29 noiembrie 2011

Întrecerea cadourilor de Crăciun



De ce împachetatul cadourilor de Crăciun să fie o corvoadă?. Mai bine să transformă acest lucru în distracţie.

cadouri de craciun, jocuri copii,imagine de pe beverleyguardian.co.uk, jocuri pentru copii, jocuri educative pentru copii, intreceri pentru copii, concursuri copii, idei de activitati pentru copii, jocuri stimulare creier copii, jocuri statice, ex joc distractiv prescolari, jocuri de interior pentru copii, activitati copii, activitati de craciun, activitati copii de craciun, activitati parinti si copii, cadouri copii, jocuri cu cadouri




Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Durata: 10 -30 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine.

Obiective. jucătorii comunică, îşi exprimă sentimente, se apropii unii de ceilalţi, socializează şi se distrează.

Spaţiul de joacă
în interior 

Materiale necesare. 
Aveţi nevoie de o mulţime de hârtii, hartii creponate, lipici sau scoch, foarfece, poate eşarfe sau panglici. De ce nu, pungi de cadouri, cutii, etc.

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Întrecerea cadourilor de Crăciun".

Varianta Împachetează cadoul. Jucătorii sunt grupaţi pe echipe. La start, li se dau diferite materiale. Fiecare echipă trebuie să împacheteze cadoul. Primul jucător începe, lipeşte. Al doilea din echipă continuă. Urmeză al treilea…şi tot aşa, până când avem un codou pregătit. Câştigă echipa care a terminat prima, dar care a  respectat şi curăţenia…

Varianta Ce se ascunde în cadou.  Pentru copiii mai mici pentru care folosirea forfeclor ar fi riscantă, mai bine să desfacă cadourile decât să le împacheteze.

Mai puteţi juca



Schimb de cadouri sau Elefantul alb





Nici o petrecere de Crăciun nu ar fi completă fără jocul acesta. Este un joc în care poţi nimeri chiar ceea ce ţi-ar place să primeşti sau nu. Există mai multe modalităţi de a-l juca. De la început trebuie să hotărâţi ce fel de cadouri doriţi să fie puse în joc. Jucătorii ar trebui să fie pe aceeaşi lungime de undă . Acestea pot fi făcute de mână, jucării folosite, sau daruri cumpărate dinaite de o sumă de bani dinaite stabilită, cadouri reciclate, cârţi, gageturi, cadouri pe care le-aţi primit şi nu le-aşi folosit. 
jocuri de craciun, cadouri, imagine de pe bighow.infoschimb de cadouri, cadouri de craciun, jocuri cu cadouri,  Christmas White Elephant, elefantul alb, elefantul alb de craciun, jocuri traditionale de craciun

Vârsta jucătorilor. De la 10 ani în sus

Durata: 10 -30 de minute


Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 6 jucători în sus, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine.


Obiective. jucătorii comunică, îşi exprimă sentimente, se apropii unii de ceilalţi, socializează şi se distrează.

Spaţiul de joacăîn interior 

Materiale necesare. Aveţi nevoie de cadouri pentru fiecare jucător, aduse de fiecare în parte sau pregătite sau cumpărate dinaite .

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.


Cum se joacă "Schimb de cadouri (Sau Elefantul alb)".



Varianta 1. Alegi şi deschizi. Cadourile se găsesc într-un loc dinaite stabilit. Toţi jucătorii îşi aleg un cadou. Când toată lumea are un cadou, la start, toţi îşi deschid cadourile şi le arată unii celorlalţi. Fiecare jucător se mulţumeşte cu ce are.

Varianta 2. păstrezi sau alegi să ataci cadoul celuilalt. După ce cadourile au fost deschise haousul de furt începe. După ce ai văzut ce ai nimerit poţi alege să rămâi cu cadoul sau să furi de la altcineva. Dacă darul tău este furat, atunci ai posibilitatea să alegi să i-l dai şi să furi şi tu la rândul tău de la cineva . Ar trebui ca fiecare jucător să fure o singură dată.

Varianta 3. Pasează cadoul în dreapta. După ce cadourile au fost deschise la start, fiecare jucător îi oferă celui din dreapta cadoul său.

Varianta 4. Roata norocului. După ce fiecare jucător şi-a ales cadoul, cineva poate învârti o sticlă sau un ac de ceasornic dinaite pregătit pe roată a narocului. Spre cine este îndreptat acul sau capul sticlei, acea persoană, poate ale să-şi deschidă cadoul sau să facă schimb cu opusul său. Acelaş cadou poate să fie pasat doar de două ori, a treia oară este deschis. 

Observaţii. Acest joc se face cu jucători mai mari ca şi vârstă, care ştiu "să piardă". Copiii mici de obicei se bucură de cadou din prima, şi-l atribuie şi plng dacă cineva îl "fură".

Mai puteţi juca

Surprize în ciorapi



sosete de craciun, imagine de pe codrosu.ro, sosete pentru cadouri, jocuri de craciun, activitati de craciun, intreceri de craciun, petreceri de craciun, activitati copii de craciun, cadouri de craciun, idei jocuri de craciun, surprize in ciorapi, ciorapi de craciun, jocuri cu ciorapi de craciun, ciorapi  pentru cadouri, copii de craciun, jocuri craciun, jocuri copii craciun, jocuri cu craciun, activitati craciun, surprize de craciun, 


Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Durata: 10 -30 de minute


Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine.


Obiective. jucătorii îşi dezvoltă imaginatia, atenţia, lucrează în echipă, se distrează.

Spaţiul de joacă
în interior sau exterior

Materiale necesare. 
Acesta este un joc uşor de adaptat pentru orice vârstă. Aveţi nevoie de ciorapi pentru fiecare jucător şi cadouri sau bomboane pentru a fi puse în fiecare ciorap

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.


Cum se joacă 
"Surprize în ciorapi".

Când jucătorii sunt mici, ascundem şoseta şi ne putem juca „Fierbinte sau rece”. Când copiii găsesc şoseta cu bunătăţi ascunsă, fiecare dintre ei pot „pescui”cu  mânuţele bunătăţi pe rând din ciorapul special de Crăciun.

Pentru copiii mai mărişori, un copil este ales şi legat la ochi. Pe rând, se aleg dintre ceilalţi câte un jucător care să aleagă un cadou sau bomboană care să fie pusă în şoşetă. Apoi cel legat la ochi trebuie să se servească de acolo şi să ghicească cine a pus cadourile în şoşetă. Dacă ghiceşte, jucătorii fac schimb de locuri. Jocul se joacă până când fiecare dintre participanţi au avut ocazia să găsească câte o bunătate în şoşetă.

Cei mai mari pot participa la o adevărată „întrecere” de achiziţionare de bunătăţi. Mai întâi se fac bileţele cu numele participanţilor. Se stabileşte o sumă de bani care trebuie cheltuită pentru achiziţionarea unui cadou sau dulciuri. Se alege cel mai apropiat magazin. La start, jucătorii se împart câte doi şi vor începe să caute prin magazin ceva ca şi cadou pentru persoana care  a nimerit-o pe bileţel. Este foarte distractiv să vezi cum se termină o asfel de activitate, când fiecare participant găseşte ceva în ciorapul său. Chiar dacă sunt limitaţi ca şi timp şi ca sume de bani, darurile sunt foarte creative. Cu siguranţă poate să fie unul dintre cele mai amuzante jocuri de Crăciun. 

Observaţii. Atenţie la timpul pe care jucătorii îl au la dispoziţie să nu fie depăşit. Să luaţi datele lor de contact. Aveţi grijă să nu depăşească bugetul. Cadourile pot fi de asenemenea, făcute de mână...


Mai puteţi juca 

25 noiembrie 2011

Căpitanul nebun


Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Durata: 10 minute
Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă atenţia, capacitatea de concentrare, motivaţia, se distrează.

Spaţiul de joacă
în interior sau exterior

Materiale necesare. nu sunt necesare

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă 
"Căpitanul nebun". Copiii sunt aşezaţi în şir indian, unul în spatele celuilalt. Animatorul va fi "căpitanul nebun". Le va spune la începutul jocului copiilor "piraţi" că ei se află pe puntea unui vapor. La dreapta este pământul iar la stânga este marea (apa). După ce ei se obijnuiesc cu "spaţiul", căpitanul va striga o locaţie "Pământ!", "Apă!", "Punte!". Piraţii când aud trebuie să sară în locul corect. Însaă căpitanul îi va duce în eroare cu mâinile le va arăta alt loc decât a strigat. De exemplu, strigă "Pământ!" şi arată punte. etc. Copiii care greşesc şi nu se aşează unde ar trebui, sunt eliminaţi. Câştigă cel care rezistă până la final. 
Dacă jucătorii sunt mai mari, se poate alege un căpitan dintre copii. 

Întrecere între piraţi


21 noiembrie 2011

Cosmonauţii



Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Durata: 10 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă cunoştinţele despre planete, cosmos, învaţă să respecte reguli, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. sunt necesare scaune pentru fiecare jucător. 


Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

sursa imagine si text de pe Gradinita Casa Fericirii, jocuri pentru copii, jocuri de gradinita, jocuri cu cosmonauti, jocuri pentru baieti, jocuri pentru fete, jocuri pentru scolari, jocuri pentru prescolari, jocuri de scoala, activitati copii, jocuri cu spatiu, jocuri cu cosmos, jocuri cu planete, planete, cosmonautii, jocuri pentru copii mici, jocuri cu versuri, jocuri, jocuri pe net, idei de jocuri, jocuri pentru educatori, jocuri distractive, jocuri super, jocuri pe net, jocuri de interior, jocuri de exterior
Cum se joacă "Cosmonauţii". Copiii "cosmonauţi'' sunt aşezaţi în cerc, ţinându-se de mâini, cu faţa spre centru. În spatele lor, la o anumită distanţă, sunt grupate câte trei scăunele, reprezentând rachete cosmice. Cele trei scaunele reprezintă locurile pentru ,,cosmonauţi''. Numărul lor este mai mic decât numărul cosmonauţilor.

La comanda de începere a jocului ,,Cosmonauţii'' se învârtesc în cerc repetând:
"Suntem prichindei isteţi
Şi zburăm prin Univers !
Ne-am făcut cosmonauţi
Şi de-aceea o să zburăm
Cu care navă apucăm !
Jocul are un secret,
Cel ce va întârzia
Acasă, pe Pământ va sta !
   
Dupa ultimul "vers'' cosmonauţii aleargă spre navele cosmice ca să ocupe un scaunel (loc în navă), dar cel putin 2-3 vor rămâne pe loc (sau fără loc). Jocul se repetă.

Se mai pot folosi si următoarele versuri:
"Suntem prichindei isteti
Si plecam in Univers !
Cu una, doua, trei rachete
Pornim spre stele si planete !"

Mai puteţi juca 

19 noiembrie 2011

Cum si cu ce se mai joaca copiii?


Daca daruiti o casuta a papusii , aveti grija sa nu fie complet mobilata , mai lasati loc si pentru o cutie de chibrituri goala care ar putea fi o masuta; de asemeni, o masinuta e mai bine sa nu fie foarte dotata, o roata lipsa il va "invita " pe copil sa puna in loc un dop de pluta, sa reinventeze jucaria.


Copilul are o mare disponibilitate de a interpreta roluri :el poate fi in acelasi timp un pantof, un avion sau doamna de la gradinita.


Aceasta disponibilitate ii influenteaza jocul care ocupa 90% din viata copilului mic: jocul este prezent in absolut toate ritualurile:de somn - el va adormi cu jucaria preferata, de toaleta - ii facem baie cu o ratusca( cel putin!) ,de masa - din totdeauna copiii mananca impreuna cu un personaj favorit.


Din pacate modernismul ofera copiilor jucarii care-mai-de-care mai sofisticate, mai aproape de perfectiune, la care copilul este incastrat imaginativ: el devine un bun tehnicist, un performant al telecomenzii masinii,dvd-ului, al PC-ului, s-au inventat jocuri pe calculator in loc de "nu te supara frate", jocuri in care nu mai distingi virtualul de real.


Poti sa-i mai spui unui copil povesti cu balauri sau cu cai naravasi care mananca jaratec? Iti va raspunde prompt ca acum 100 de milioane de ani erau brontozauri sau tiranozauri , ca printesa adormita probabil era in moarte clinica iar marul cade pe pamant nu pentru ca e obosit , ci pentru ca nenea Newton a observat asta acum 2 secole si se numeste "forta atractiei gravitationale". Punct!


Studiile au aratat ca acesti copiii ai mileniului 3 au rezultate exceptionale pana in jurul varstei de 12 ani, cand capacitatea lor de atentie le este afectata, nivelul inteligentei atinge un prag si , cel putin in Statele Unite , s-a demonstrat un regres al performantelor scolare fata de generatiile anterioare.


Aceleasi studii au relevat faptul ca , desi in universitatile americane, nivelul cerintelor a scazut, rezultatele noilor generatii,supuse fenomenului Mc Donald-izarii - lasa de dorit.


Sursa articolului "Cu ce se joaca copilul modern" Psiholife.ro

15 noiembrie 2011

Planse de colorat cu dovleci


De Halloween tare mult ne place să colorăm şi să desenăm o mulţime de forme de dovleci şi frunze...

Mască de dovleac
dovleac, fisa cu dovleac, contur doveac, contur de dovleac, dovleac toamna, dovleac de colorat, dovleac de desenat, plansa cu dovleac, dovleci, dovleac de desenat, contur dovleac, fisa dovleac, plansa dovleac, dovleac toamna, dovleac gradinita, activitati cu dovleci, dovleac de halloween, halloween dovleac, jocuri cu dovleci, activitati de gradinita, jocuri pentru copii cu dovleci, sablon de dovleac, dovleac conturat, masca de dovleac,
 Labirint dovleac. Gaseste drumul corect spre iesirea din labirint...
dovleac, fisa cu dovleac, contur doveac, contur de dovleac, dovleac toamna, dovleac de colorat, dovleac de desenat, plansa cu dovleac, dovleci, dovleac de desenat, contur dovleac, fisa dovleac, plansa dovleac, dovleac toamna, dovleac gradinita, activitati cu dovleci, dovleac de halloween, halloween dovleac, jocuri cu dovleci, activitati de gradinita, jocuri pentru copii cu dovleci, sablon de dovleac, dovleac conturat, masca de dovleac,
, labirint dovleac, fisa labirint, labirint fisa, fise educative, fise de gandire, jocuri de logica, jocuri de gandire

dovleac, fisa cu dovleac, contur doveac, contur de dovleac, dovleac toamna, dovleac de colorat, dovleac de desenat, plansa cu dovleac, dovleci, dovleac de desenat, contur dovleac, fisa dovleac, plansa dovleac, dovleac toamna, dovleac gradinita, activitati cu dovleci, dovleac de halloween, halloween dovleac, jocuri cu dovleci, activitati de gradinita, jocuri pentru copii cu dovleci, sablon de dovleac, dovleac conturat, masca de dovleac,
 Stafie cu dovleac
dovleac, fisa cu dovleac, contur doveac, contur de dovleac, dovleac toamna, dovleac de colorat, dovleac de desenat, plansa cu dovleac, dovleci, dovleac de desenat, contur dovleac, fisa dovleac, plansa dovleac, dovleac toamna, dovleac gradinita, activitati cu dovleci, dovleac de halloween, halloween dovleac, jocuri cu dovleci, activitati de gradinita, jocuri pentru copii cu dovleci, sablon de dovleac, dovleac conturat, masca de dovleac,

dovleac, fisa cu dovleac, contur doveac, contur de dovleac, dovleac toamna, dovleac de colorat, dovleac de desenat, plansa cu dovleac, dovleci, dovleac de desenat, contur dovleac, fisa dovleac, plansa dovleac, dovleac toamna, dovleac gradinita, activitati cu dovleci, dovleac de halloween, halloween dovleac, jocuri cu dovleci, activitati de gradinita, jocuri pentru copii cu dovleci, sablon de dovleac, dovleac conturat, masca de dovleac,
 Dinozaur cu dovleac
dovleac, fisa cu dovleac, contur doveac, contur de dovleac, dovleac toamna, dovleac de colorat, dovleac de desenat, plansa cu dovleac, dovleci, dovleac de desenat, contur dovleac, fisa dovleac, plansa dovleac, dovleac toamna, dovleac gradinita, activitati cu dovleci, dovleac de halloween, halloween dovleac, jocuri cu dovleci, activitati de gradinita, jocuri pentru copii cu dovleci, sablon de dovleac, dovleac conturat, masca de dovleac,
 Recolta toamna cu dovleci si legume
dovleac, fisa cu dovleac, contur doveac, contur de dovleac, dovleac toamna, dovleac de colorat, dovleac de desenat, plansa cu dovleac, dovleci, dovleac de desenat, contur dovleac, fisa dovleac, plansa dovleac, dovleac toamna, dovleac gradinita, activitati cu dovleci, dovleac de halloween, halloween dovleac, jocuri cu dovleci, activitati de gradinita, jocuri pentru copii cu dovleci, sablon de dovleac, dovleac conturat, masca de dovleac,
Mai puteţi să vă jucaţi

14 noiembrie 2011

Mere ude

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Durata: 10 minute


Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă atenţia, capacitatea de concentrare, motivaţia, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. multe mere, un lighean cu apă, serveţele de bucătărie, o tavă mare

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Mere ude"  Se împart copiii pe echipe. La start copiii, pe rând vor trebui să scoată cu gura mărul său din apă şi să-l pună pe tavă. Dacă se joacă pe echipe. Avem nevoie de câte două lighene cu apă şi două tăvi. Câştigă echipa care a scos prima toate merele din apă.
activitati de halloween, jocuri de halloween,poza d p mnn.com/,  intreceri de halloween, jocuri distractive de halloween, curse de halloween,

 Varianta cu mere atârnate. De această dată merele sunt legate la coadă cu sfoară şi trebuie să atârne (fie sunt legate de suport fie un copil stă pe scaun şi îl ţine el, apoi se face schimb). La start fiecare copil trebuie să-şi mănânce mărul fără să-i cadă de pe sfaoară. Câştigă cel ce a terminat primul.

Varianta cu gogoşi. După aceeaşi regulă se poate face jocul cu gogoşi atârnate. Doar că de această dată trebui ca jucătorii să mănânce gogoaşă de pe o sfoară de unde sunt înşirate.

jocuri de halloween, jocuri cu mancare, poza de peokckidsdirectory.com,  intrecere cu gogosi, gosi atarnate, copii costumati de halloween, copiii se joaca halloween, jocuri pentru copii de halloween, jocuri distractive de halloween, activitati copii de halloween,

13 noiembrie 2011

Ritm şi atenţie

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Durata: 10 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă atenţia, capacitatea de concentrare, de asemenea, imaginaţia, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Ritm şi atenţie". Jucătorii stau în cerc. La ănceput vor trebui să bată un ritm, de două ori bat din palme, de două ori bat genunchii şi tot aşa. Apoi, în timp ce bat ritmul trebuie să -şi spună numele şi apoi să cheme pe cineva din cerc. De exemplu, "Ioana, Ioana, chiamă Alex!" Apoi, Alex, repede va răspunde, "Alex, Alex, chiamă Maria.." şi tot aşa. Cine greşeşte (nu răspunde la apel, greşeşte ritmul, nu ştie numele cuiva pentru a-l apela, etc.) ar trebui să iasă afară din joc. 
 
Varianta cu numere. Fiecare jucător primeşte câte un număr. Copilul cu numărul 1 va începe jocul prin a striga propriul număr şi un alt număr la întâmplare, cum ar fi, "unu-patru."Apoi copilul cu numărul 4 îşi strigă propriul număr  şi un alt număr la întâmplare, cum ar fi, "patru -nouă". Lăsaţi-i aşa  câteva runde, apoi se adaugă un ritm, copiii trebuie să bată de două ori din palme la unison în timp ce unul dintre ei strigă numerele. Jocul devine dificil, deoarece în timp ce aplaudă, copiii trebuie să se concentreze pe numere. De exemplu "unu-unu, patru-patru." Scopul este de a vedea cât de multe runde pot juca fără să amestece numerele.


Mai puteţi juca

Jocul "Eu"

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus


Durata: 20 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 3 jucători în sus, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă atenţia, capacitatea de concentrare, de asemenea, imaginaţia, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Jocul "Eu"". Jucătorii stau aşezaţi într-un cerc, pe scaune sau pe jos. Pe rând vor trebui să spună "Eu", fără să râdă. Dacă cineva greşeşte şi scapă un zâmbet, va primi un cuvânt de a vecinul din dreapta sau stânga, cum se decide de la început, pe care va trebui să-l spună de acum înainte de fiecare dată când spune "Eu". De exemplu, primeşte cuvântul " Curcă". Va trebui ca de fiecare dată când îi vine rândul, să spună " Eu, Curcă". Şi tot aşa. Ceilalţi nu trebuie să râdă. Dacă se mai găseşte cineva să râdă i se dă alt cuvânt. Jocul continuă şi uneori se ajunge să avem de spus chiar propoziţii sau fraze.

Variantă. Putem să decidem de la început câte cuvinte acceptăm să ni se adauge la "Eu", iar când ajunge, să le adunăm pe toate să fim eliminaţi.

Sugestii. Pentru ca să ne "atingem scopul" de a râde, ar trebui să folosim cuvinte de râs, sau sunete, mimică în aşa fel încât să nu rezistăm să nu râdem.

* Jocul l-am învăţat de la Alexandra Prodan,  animator copii, 2011

Mai puteţi juca

Siamezii

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Durata: 10 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă dexteritatea, capacitatea de concentrare, capacitatea de a lucra în echipă, se distrează

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. sunt necesare două boluri, bileţele scrise cu părţi ale corpului şi cu acţiuni.

Pregătirea jocului Într-un bol se pun mai multe bileţele cu părţi ale corpului. De exemplu, cap, mâna dreaptă, mâna stângă, genunchi, cot, fund, etc. Iar în celălalt bol se pun bileţele cu acţiuni. De exemplu, "Aleargă", "sari într-un picior", "fă paşi de uriaş", etc.  Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Siamezii". La început jucătorii sunt grupaţi în perechi. Fiecare pereche, pe rând, va extrage câte un bileţel din fiecare bol. Asfel vor afla ce vor trebuie să facă. De exemplu, extrag "mâna dreaptă" şi "sărituri de broască". Pe traseul dinaite stabilit, ei vor trebui să-şi unească mâinile drepte şi să se deplaseze ca  o broscuţă în acelaş timp.

Variantă. Dacă sunt mai puţine perechi, ar putea să facă toţi în acelaş timp, acelaş lucru sub formă de concurs. După care a doua pereche extrage bileţele. Şi tot aşa.

Sugestii. La crearea bileţelelor vă puteţi ajuta şi de ideile lor, dacă sunt bune.

* Jocul l-am învăţat de la Monika Vangsa, educatoare, animatoare copii, 2011

Mai puteţi juca