3 mai 2011

Adună mărgelele


Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă spiritul de atenţie, simţul tactil,  învaţă să respecte reguli, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior

Materiale necesare. mărgele colorate, o eşarfă 


Pregătirea jocului. Se risipesc pe covor sau mochetă mărgelele. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Adună mărgelele". Copilul se descalţă şi este legat la ochi. La start trebuie să caute cu picioarele mărgeluşe şi să le adune cu mâna doar după ce a călcat pe ea. 

Varianta. Jocul se poate face individual dacă sunt mai puţini copii şi sunt mici, doar pentru a se orienta legat la ochi fără a face parte dintr-o întrecere. 

Variantă pe echipă cu un membru participant. Jocul se poate face şi  pe echipe dacă sunt mai mulţi şi mai mari de 5 ani. De la fiecare echipă se alege câte un reprezentant care va fi legat la ochi şi care va trebuie să adune cât mai multe mărgele, fiind coordonat verbal de către colegii săi. Câştigă echipa care are la final numărul cel mai mare de mărgele. 


Varianta în care toţi membrii se implică în acelaş timp. Este nevoie de un spaţiu mai mare şi de mai multe eşarfe. La start toţi membrii echipelor sunt legaţi la ochi şi trebuie să găsească cât mai multe mărgele. Câştigă echipa a căror membrii au reuşit să străngă cele mai multe mărgele....Se poate ca echipele să se întreacă pe rând luându-se în considerare timpul în care au reuşit să adune mărgelele. Li se poate da dinaite un anumit timp....Iar echipa câştigătoare este aceea care le adună pe toate în timpul dat sau echipa care are mai multe mărgele adunate în timpul dat....


Observaţii. Atenţie! Copiii pot să alunece pe mărgele.   Dacă sunt implicaţi în concurs, s-ar putea să uite să fie atenţi şi se pot lovi unii de ceilalţi fiind legaşi la ochi, nu văd....