7 aprilie 2011

Minge sus - minge jos

Vârsta jucătorilor. De la 7 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 8 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă spiritul de atenţie, învaţă să respecte reguli, fac mişcare, îşi dezvoltă abilităţi motrice, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. câte 1 minge pentru fiecare echipă

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Minge sus - minge jos". Jucătorii sunt împărţiţi în 2 echipe ( sau mai multe). Fiecare echipă va lua distanţă în  şir indian. La start mingea va parcurge următorul traseu:primul jucător dă mingea pe spate pe deasupra capului la următorul care o va da printre genunchi celui din spate şi tot aşa până la ultimul jucător care va  alerga cu mingea la start .



Variantă cu 2 mingi pentru fiecare echipă. Jucătorii, aşezaţi tot în şir indian şi pe echipe vor porni mingile din două direcţii: pe sus din faţă şi pe jos din spate. Câştigă echipa a căror membrii au finalizat traseul mingilor mai repede.

Varianta cu minge uriaşă de pilatess. Jucătorii sunt legaţi la mâini (încătuşaţi). Tot în şir indian. La start vor pasa mingea pe sub picioare şi când mingea ajunge în capăt, o vor pasa pe sus, fără cadă. Dacă pierd mingea, echipa o ia de la capăt. 

Varianta cu cartofi. Înloc de minge fiecare echipă primeşte câte o farfurie sau chiar două cu cartofi. pe care vor trebui la start să le paseze în spate, pe sus, fără să cadă cartoful din farfurie.