31 martie 2011

Flori, fete şi băieţi, melodii sau cântăreţi

flori, fete si baieti, melodii sau cantareti, poza d p desprecopii.com
Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă spiritul de atenţie, învaţă să respecte reguli, îşi dezvoltă imaginaţia, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. nu sunt necesarePregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Flori, fete şi băieţi, melodii sau cântăreţi". Copiii stau aşezaţi într-un şir. Doi copii merg în faţă şi aleg un număr de la 1 la 10, apoi se întorc la grup şi îi pun să ghicească. Cine nimereşte numărul ales, poate să îşi aleagă un domeniu: flori, nume de fete, de băieţi, maşini, cântăreţi, filme, melodii, ciocolată, desene animate, etc. Cei doi pleacă iar şi fiecare alege ce vrea să fie. Se întorc şi copilul trebuie să aleagă între variantele propuse pe cea care îi place mai mult şi îi va lua locul celui care a avut propunerea care nu i-a plăcut. Se repetă jocul de mai multe ori.

Ce este distractiv la acest joc este că apar mereu variante haioase de numere (de ex. 0 in chiloti de tabla) sau de personaje, se fac dezvaluiri despre preferinţele fiecărui jucător.

Variantă. jocul se poate juca pe echipe.  Copiii sunt împărţiţi pe echipe. Pe rând se aleg 2 jucători de la o echipă. Aceştea aleg o cifră de la 1 la 10 şi merg să ghicească ceilalţi. Dacă de la prima echipă nu a ghicit nimeni trec la următoarea şi tot aşa. Echipa care ghiceşte alege un domeniu şi copiii trebuie să aleagă să fie ceva din acel domeniu. Se întorc şi jocul continuă ca la prima variantă. Doar că se numără dăţile în care echipele nimeresc cifrele.