29 noiembrie 2011

Schimb de cadouri sau Elefantul alb





Nici o petrecere de Crăciun nu ar fi completă fără jocul acesta. Este un joc în care poţi nimeri chiar ceea ce ţi-ar place să primeşti sau nu. Există mai multe modalităţi de a-l juca. De la început trebuie să hotărâţi ce fel de cadouri doriţi să fie puse în joc. Jucătorii ar trebui să fie pe aceeaşi lungime de undă . Acestea pot fi făcute de mână, jucării folosite, sau daruri cumpărate dinaite de o sumă de bani dinaite stabilită, cadouri reciclate, cârţi, gageturi, cadouri pe care le-aţi primit şi nu le-aşi folosit. 
jocuri de craciun, cadouri, imagine de pe bighow.infoschimb de cadouri, cadouri de craciun, jocuri cu cadouri,  Christmas White Elephant, elefantul alb, elefantul alb de craciun, jocuri traditionale de craciun

Vârsta jucătorilor. De la 10 ani în sus

Durata: 10 -30 de minute


Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 6 jucători în sus, cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai bine.


Obiective. jucătorii comunică, îşi exprimă sentimente, se apropii unii de ceilalţi, socializează şi se distrează.

Spaţiul de joacăîn interior 

Materiale necesare. Aveţi nevoie de cadouri pentru fiecare jucător, aduse de fiecare în parte sau pregătite sau cumpărate dinaite .

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.


Cum se joacă "Schimb de cadouri (Sau Elefantul alb)".



Varianta 1. Alegi şi deschizi. Cadourile se găsesc într-un loc dinaite stabilit. Toţi jucătorii îşi aleg un cadou. Când toată lumea are un cadou, la start, toţi îşi deschid cadourile şi le arată unii celorlalţi. Fiecare jucător se mulţumeşte cu ce are.

Varianta 2. păstrezi sau alegi să ataci cadoul celuilalt. După ce cadourile au fost deschise haousul de furt începe. După ce ai văzut ce ai nimerit poţi alege să rămâi cu cadoul sau să furi de la altcineva. Dacă darul tău este furat, atunci ai posibilitatea să alegi să i-l dai şi să furi şi tu la rândul tău de la cineva . Ar trebui ca fiecare jucător să fure o singură dată.

Varianta 3. Pasează cadoul în dreapta. După ce cadourile au fost deschise la start, fiecare jucător îi oferă celui din dreapta cadoul său.

Varianta 4. Roata norocului. După ce fiecare jucător şi-a ales cadoul, cineva poate învârti o sticlă sau un ac de ceasornic dinaite pregătit pe roată a narocului. Spre cine este îndreptat acul sau capul sticlei, acea persoană, poate ale să-şi deschidă cadoul sau să facă schimb cu opusul său. Acelaş cadou poate să fie pasat doar de două ori, a treia oară este deschis. 

Observaţii. Acest joc se face cu jucători mai mari ca şi vârstă, care ştiu "să piardă". Copiii mici de obicei se bucură de cadou din prima, şi-l atribuie şi plng dacă cineva îl "fură".

Mai puteţi juca