29 octombrie 2010

Sticluţa cu otravă

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 3 jucători în sus.

Obiective. îşi dezvoltă capacitatea de atenţie, imaginaţia,  se distrează.

Spaţiul de joacă în exterior sau în interior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se spun regulile de joc copiilor.

Cum se joacă
Sticluţa cu otravă”. Un jucător (poate să fie chiar animatorul), va fi "sticluţa" şi trebuie să stea cu mâinle întinse. Ceilalţi jucători se prind fiecare de câte un deget de-al său. Sticluţa va striga: " Sticluţa, sticluţa, cu.... (diferite lichide, obiecte sau lucruri), de ex. oţet! ; Sticluţa, sticluţa, cu....bere!, etc." Până când strigă " Sticluţa, sticluţa, cu....otravă!". când copiii aud asta trebuie să alerge să nu fie prinşi sau atinşi. dacă cineva este prins, iasă din joc (mergând într-un loc dinaite stabilit să stea până la finalul jocului), sau schimbă rolul şi devine el "sticluţa".


*l-am învăţat de la doamna educatoare Maria Stoica. L-am regăsit la Petrina Mastan, logoped si animator la Club Disney, Cluj-Napoca

28 octombrie 2010

Invata-i pe copiii lucruri valoroase, jucandu-te cu ei

A bate la cap un copil ca trebuie sa tina cont de sentimentele celorlalti sau a-i tine discursuri despre importanta respectului nu vor avea prea mare efect, mai ales daca el este inca prea mic pentru a intelege astfel de lucruri.

mim
jocuri valoroase pentru copii, jocuri educative, jocuri copii, jocuri de copii, jocuri pentru parinti si copii
Copiii deprind tot felul de lucruri prin jocuri si cantecele pentru ca acestea sunt distractive si ei nici nu realizeaza ca invata ceva, totul se intampla natural.
Care jocuri sunt educative pentru copii? Foarte multe ii pot invata ceva, dar hai sa vedem trei dintre ele:
1. Unul ar fi o varianta a "mimului". Deseneaza pe niste foi A4 sau scoate la imprimanta imagini cu persoane avand diverse expresii faciale: trist, nervos, obosit, bolnav, binedispus, vesel, relaxat etc.
Daca nu sunt mai multi copii pentru acest joc, poate fi o ocazie buna de a va distra impreuna. Copiilor le place cand mami si tati le acorda atentie in acest fel.
Cand ai foile pregatite, intoarce-le cu fata cu imaginea in jos si amesteca-le. Apoi, unul dintre voi va lua o foaie, fara ca ceilalti sa vada ce reprezinta, se va uita la imagine si va incerca sa mimeze starea respectiva. Ceilalti vor trebui sa ghiceasca.
Un astfel de joc ii invata pe copii ce inseamna sa fie constienti de sentimentele celor din jur, sa le recunoasca.
2. Ferbinte-rece
Acesta este un joc destul de popular. Cineva ascunde un obiect, o jucarie undeva in tr-o camera si ceilalti trebuie sa il caute. Daca se apropie de zona in care se gaseste obiectul, cel care l-a ascuns va zice "caldut", apoi "cald", "fierbinte" in masura de cat de aproape va fi celalat de a-l gasi.
Acest joc ii invata pe copiii mici ce inseamna cooperarea, munca in echipa.
3. Jocul adevarului
Este un joc destul de simplu, dar care ii invata pe copii ce inseamna sa fie sinceri. De asemenea poate reprezenta si un moment in care se creeaza legaturi mai puternice in familie, pe masura ce toti isi exprima sentimentele.
Acest joc este pentru copiii care stiu deja sa citeasca. Trebuie sa faci biletele pe care sa scrii inceputuri de fraze care sa exprime sentimente, cum ar fi "Astazi am fost trist/a pentru ca ....", "Azi m-am bucurat cand ...", "Ma enervez cand ..." si asa mai departe.
Toate biletelele vor fi puse intr-un bol sau o caciula si amestecate bine. Apoi fiecare va extrage un biletel si in functie de ce va fi scris pe el, va trebui sa continue fraza, dar spunand adevarul.
De exemplu, unul dintre copii ar putea continua fraza "Ma enervez cand" cu "Matei imi ia jucariile". Sau "Azi m-am bucurat cand" cu "am mers dupa ore sa mancam inghetata".
Copiii vor invata sa fie sinceri. Dar pentru ca acest joc sa functioneze, este important sa fiti constienti de faptul ca daca iese ceva neplacut la iveala, trebuie sa tratati lucrurile cu calm.
Daca cel mic va spune ca este suparat cand este obligat sa manance legume, nu incepeti sa ii tineti morala despre importanta acestora in alimentatie pentru ca jocul nu va mai functiona. Si in loc sa invete ca a fi sincer este un lucru bun, pe care il doriti de la el, il va asocia cu pedeapsa si pe viitor  te va minti pur si simplu.
sursa http://www.a1.ro/family-time/
foto: thefuntimesguide.com

27 octombrie 2010

Un elefant/Trenuleţul muzical

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. îşi dezvoltă capacitatea de atenţie, flexibilitatea mişcărilor,  se distrează.

Spaţiul de joacă în exterior sau în interior

Materiale necesare. Playlist cu muzică.

Pregătirea jocului. Li se spun regulile de joc copiilor.

Cum se joacă
Un elefant/Trenuleţul muzical”. Pe orice muzica sau cântecul "Un elefant, se legăna", copiii trebuie să formeze un tren de picioare depărtate. În timp ce toată lumea dansează primul copil atinge pe cineva. Acesta trebuie să îi treacă pe sub picioare şi rămâne în urma sa tot cu picioarele depărtate. Se deplaseza incet prin sala de "dans" si vor alege in contunuare copii "cuminti sau care danseaza foarte bine. Copilul care urmează face lafel. Şi se continuă jocul aşa, până când toţi copiii intră în şir, pânza se rupe şi cad toţi elefanţii.

Mai puteţi juca

Jocuri amuzante pentru 2-4 ani


Iata 3 jocuri pentru copilul tau:

Cutii de plastic

Lasa-l sa se joace cu trei-patru cutii de plastic ce pot intra una intr-alta. Poti umple o cutie cu obiecte mici, fulgi de porumb sau stafide. Fa o gramajoara langa cutie si arata-i copilului cum sa le ia si sa le puna inauntru, arata-i cum poate rasturna cutia pentru a o goli.

Mic si mare

Arata-i doua obiecte (pahare, carti, lingui etc.), unul dintre ele vizibil mai mare. Explica-i notiunile de mic si mare, apoi cere-i sa faca doua gramezi: una cu obiectele mici, alta cu obiectele mari.

Gaseste perechea

Pune pe masa cate 2 linguri, 2 farfurii, 2 periute de dinti etc. Amesteca-le si apoi arata-i copilului un obiect, rugandu-l sa alature la el perechea. Poti alege si animale de plus, masinute sau alte obiecte in dublu exemplar.
sursa mami.ro

Vrăjitoarea cea isteaţă

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 3 jucători în sus.

Obiective. îşi dezvoltă capacitatea de atenţie, memoria,  se distrează.

Spaţiul de joacă în exterior sau în interior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se spun regulile de joc copiilor.

Cum se joacă
Vrăjitoarea cea isteaţă”. Un copil este ales să fie vrăjitor sau vrăjitoare. Acesta va sta undeva spre exteriorul spaţiului de joacă. Restul jucătorilor vor face un cerc sau semicerc şi vor spune: " Vrăjitoarea cea isteaţă/ A mâncat cuburi de gheaţă. /Cuburile s-au topit,/ Vrăjitoarea a venit!" În momentul în care vor finaliza "incantaţia", vrăjitoarea vine sau fuge spre ei pentru a prinde pe cineva. Dacă un jucător este atins, trebuie să meargă la ea în castel, devenind prizonier, sau schimbă rolul cu vrăjitoarea.


Mai puteţi să vă jucaţi
* L-am învăţat de la Cristina Cherteş, psiholog, animator copii, petreceri copii

Păcălici

Vârsta jucătorilor. De la 7 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus.

Obiective. îşi dezvoltă capacitatea de atenţie, creativitatea, se distrează.

Spaţiul de joacă în exterior sau în interior

Materiale necesare. Este nevoie de o eşarfă

Pregătirea jocului. Li se spun copiilor regulile jocului.

Cum se joacă
Păcălici”.Copiii sunt aşezaţi în cerc. Se ţin de mâini. Un jucător este ales să fie Păcălici şi va sta în mijlocul cercului, legat la ochi. Copiii se vor roti în jurul său şi vor spune de trei ori: " Păcălici, păcălici, Pe cine prinzi tu aici".  Apoi fiecare copil îi vor spune ceva în şoaptă la ureche, pentru a-l convinge pe Păcălici să-i aleagă. La final, Păcălici trebuie să se hotărască ce i-a plăcut cel mai mult şi să îşi aducă aminte din ce parte era copilul. Se duce spre el să-l atingă. Apoi se face schimb de roluri.


* L-am învăţat de la Luminiţa Voinea, educatoare şi animator de petreceri pentru copii

26 octombrie 2010

Oameni de zăpadă

Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. îşi dezvoltă capacitatea de atenţie, munca în echipă, creativitatea, se distrează.

Spaţiul de joacă în exterior sau în interior

Materiale necesare. Este nevoie de cartoane, scoch dublu adeziv, hârtie colorată, eşarfe

Pregătirea jocului. Dinaite să înceapă jocul,  trebuie pregătite din carton forme de oameni de oameni de zăpadă de mărimea copiilor (pentru fiecare echipă sau grupă un om de zăpadă) dar fără detalii (nas, ochi, nasturi, pălărie, mătură). Acestea sunt puse separat.

Cum se joacă
Oameni de zăpadă”. Copiii sunt împărţiţi pe echipe sau pe perechi. La start, vor trebui să aleagă un membru care va fi legat la ochi. Acesta trebuie să fie coordonat de echipă ca să ia o componenta de om de zăpadă, să fugă şi să îl lipească la omul de zăpadă. Apoi continuă urmămtorul  membru din echipă. Câştigă echipa care reuşeşte să finalizeze prima omul de zăpadă.


Varianta 1. Copiii concuzează pe echipe sau individual în acelaş timp, fără să fie legaţi la ochi.


Varianta 2. Jucătorilor li se dau materiale şi ei trebuie să creeze omul de zăpadă după un model, într-un timp dinaite stabilit.

22 octombrie 2010

Jocuri de Holloween

1. Globul ocular
Materiale necesare:
  • câte o minge de ping-pong pentru fiecare echipă (pictat ca un glob ocular)
  • câte 1 lingură de plastic pentru fiecare echipă

Cum se joacă.  Împărţiţi copiii în echipe. Daţi primului copil din fiecare echipă o lingură şi o minge de ping pong.
Jucătorii au un traseu pe care trebuie să-l pargurgă şi să poarte globul ocular în lingură. Când ajung de unde au pornit continuă următorul copil din echipă, până când toţi copiii au jucat. Prima echipă care finalizează traseul, câştigă!

2. Pânza de păianjen
Materiale necesare: Un ghem de lână sau aţă de culoare neagră sau gri.

Cum se joacă.  Copiii stau în cerc. Ghemul de fire este aruncat de la un copil la altul păstrând la el puţin din ghem. Continuaţi până când pânza de păianjen este creată.

3. Mumiile
Materiale necesare: Câte un sul de haâtie igienică de echipă sau pereche.

Cum se joacă.  Copii trebuie să se înfăşoare din cap până în picioare în hârtie igienică. Fiecare copil are un partener. Unul va fi "mumia" iar celălalt îl înfăşoară. Începeţi numărătoarea înversă. Când s-a dat startul, partenerul va începe să îşi înfăşoare "mumia" în hârtie igienică din cap până în picioare. E mai greu decât credeţi, dar e şi foarte distractiv. Câştigă primul care şi-a înfăşurat "mumia"  complet, fără să mai lase la vedere vre-o parte a corpului!!


4. Concurs între păienjeni
Cum se joacă.  Împărţiţi în echipe copiii. Stabiliţi un traseu de concurs pentru această cursă. Primul copil din fiecare echipă stă jos, cu parmele întoarse, merge pe jos (ca si un crab) până la capătul traseului şi înapoi. următorul copilul continuă şi se repetă până când toată echipa termină.


5. Cursa bomboanelor sau a pop cornului.
Materiale necesare: mult pop corn sau bomboane; 1 dovleac sau o găleată; 1 lingură de plastic pentru fiecare echipă

Cum se joacă.  Împărţiţi în echipe copiii. Copiii trebuie, pe rând,  să adune pop corn sau bomboane cu lingura şi trebuie să le ducă în dovleac sau găleată. Prima echipă care termină, câştigă.


6. Ospătarul stafie
Materiale necesare: Baloane umflate şi hârtie pentru fiecare echipă

Cum se joacă. Împărţiţi în echipe copiii.  Pe rând fiecare dintre jucători va fi ospătar. Copilul trebuie să echilibreze un balon pe o bucată de hârtie în timp ce merge pe jos pe traseul dinaite stabilit şi se întoarce la echipa sa pentru a pasa mai departe “tava”.


7. Baloane explozive
Materiale necesare: cel puţin câte 2 baloane umflate şi umplute cu dulciuri, confetti

Cum se joacă. Împrăştiaţi baloanele prin spaţiul de joacă după ce le-aţi umflat. La start toţi jucătorii trebuie să sară pe baloane să le spargă. Cine sparge cele mai multe baloane, câştigă.

8. Nas de sperietoare
Materiale necesare: foi, foarfece, culori de pictat, ajutor de la adulţi

Cum se joacă. Dinaite să înceapă jocul se pregăteşte un carton contur de sperietoare, cu înălţimea asemănătoare cu a copiilor care se joacă, la care i se decupează  nasul. Copiii sunt împărţiţi în două (unii trebuie să iasă afară, alţii să rămână în interior) Sau se alege un singur copil care să iasă. După ce au ieşit un copil îşi pune nasul la sperietoare şi când cei sau cel de afară intră, trebuie să ghicească a cui este nasul.

9. Baloane măturate
Materiale necesare: câte o mătură şi un balon umflat pentru fiecare echipă.

Cum se joacă. La start câte un membru al echipei trebuie să  măture un balon pe traseul dinaite stabilit asfel încât să nu îl spargă sau să iasă înafara traseului. Când ajunge de unde a pornit, continuă următorul jucător.

10. Pune o faţă pe dovleac
Materiale necesare:  Dovleac tăiat  cu capac, galben, negru şi vopsea, dublu-stick paie de plastic,  bandă, foarfece.
Cum se joacă.  Pregătiţi dinaite de a juca câte un dovleac pentru fiecare echipă. Folosiţi banda dublu-stick pe zonele unde doriţi să fie plasată faţa. Tăiatţ, şi vopsiţi, bucăţi pentru fiecare din dovleci. Creaţi 2 ochi, nas, gură, dinţi, stem, frunză pentru fiecare dovleac. Apoi la concurs, Acestea vor fi piesele care copiii vor ltrebui să le lipească pe dovleac.  

La start fiecare copilul preia o piesă cu un pai (prin inhalarea) şi o plasează pe dovleac unde este banda dublu adezivă. Banda este deja pe dovleac caz în care piesa ar trebui să să se lipească. Câştigă echipa care reuşeşte să creeze prima o faţă de dovleac.

11. Cursa flămânzilor
Materiale necesare:  tăvi cu diferite mîncări (de exemplu caramele, biscuiti sarati, fructe, bucati de branza, morcovi,  roşii, ouă fierte tare).
Cum se joacă.  La start, pe rând fiecare membru din echipă, va alerga spre tavă, îşi va allege ceva să mânănce, va sta acolo până termină de mâncat apoi se întoarce la echipa sa, pentru ca următoarea persoană să alerge. Echipa (sau jucătorul) care termină de mâncat prima, câştigă.

12. Concurs de dovleci
Materiale necesare. Dovleci pentru fiecare jucător sau echipă, câte o lingură de inox, cuţit, lumânări, chibrite, supraveghere din partea adulţilor
Cum se joacă. Li se distribuie jucătorilor dovlecii. La start aceştea încep să-şi creeze propia faţă de dovleac. Trebuie să taie capac dovlecilor, să îi cureţe pe dinăuntru, să le taie nas, ochi, gură dinţaţă, aşa cum doresc ei. La final introducem lumânare pe care o aprindem dacă s-a făcut întuneric.

13. Zbor pe mătură.
Cum se joacă.  Stând în cerc, copiii se vor folosi de mâini şi picioare pentru a “mima” sborul cu mătura în timp ce vor “cânta “ “Cichi chaca , cichi chaca….” coordonati de animator…(Pe rand vor “canta “ “Cichi chaca , cichi chaca….” Pentru mainile in fata, coatele indoite, picioarele departate, genunchii apropiati, fundul scos (inafara), capul pe spate si limba scoasa). Inaite de toate trebuie sa mimeze cum se imbraca pentru a fi vrajitori sau vrajitoare si cum isi iau toate hainele şi matura.

14. Vrăjitoarea cea isteaţă.
Cum se joacă. Un copil este ales să fie vrăjitoare şi va sta la ea în castel. Ceilalţi în cealaltă parte a spaţiului de joacă vor face o “incantaţie” pe versurile: “ Vrăjitoarea cea isteaţă / A mâncat cuburi de gheaţă./ Cuburile s-au topit/ Vrăjitoarea a venit!”. În acest moment, vrăjitoarea apare printre copii şi-i aleargă ca să –i prindă. Cine este atins trebuie să meargă la ea în castel să fie ostatic până la finalul jocului sau face schimb de rol cu vrăjitoarea.


15. Dansul monştrilor
Cum se joacă. În costume de diferiţi monştri, copiii trebuie să danseze pe muzică, scoţând în evidenţă mişcări cât mai sinistre, dar ei trebuie să îngheţe pe loc atunci când se opreşte muzica!

16. Mere spânzurate
Materiale necesare. Mere cu coadă pentru fiecare pereche. Beţe sau coardă cu care trebuie atârnate.
Cum se joacă. Merele sunt atârnate de sus. La start, jucătorii trebuie să înceapă să muşte de din mere şi să mănânce cât mai repede. Câştigă cel care a reuşit să termine primul măr (a ajuns la cotorul acestuia pe toate părţile), fără ca acesta să cadă pe jos.

17. Capturarea Stafiei
Se joacă ca şi jocul de capturarea steagului doar că se înlocuieste steagul cu câte o stafie.

18. Bowling cu dovleci
Materiale necesare.  Alegeţi dovleci mici cu tulpini scurte (în funcţie de vârsta copiilor). Sticle de plastic umplute cu nisip sau orez. Banda pentru delimitat.

Cum se joaca. Puteţi decora sticlele daca doriti, Delimitati spatiul pentru bowling şi jocul începe. Trebuie ca jucatorii sa arunce dovlecii spre sticle  pentru a le darâma. Cu cat darâmă mai multe, cu atat fac mai multe puncte.

19. Căutarea oaselor de schelet
Cum se joacă. Se joaca precum Căutarea de comori. Copiii trebuie să cutreiere curtea sau casa pentru a vâna piese de schelet (tăiate din hârtie, sau cele de plastic  achiziţionate de la un magazin de jucării sau magazin de ambarcaţiuni). Pentru o provocare în plus, la final vânătorii trebuie să  reasambleze oasele de schelet pentru a vedea ce fel de schelet au găsit.

20. Dovlecii muzicali
Materiale necesare. Dovleci mai mari, sau forme de dovleac din hârtie aranjate pe podea;
Cum se joacă. Copiii trebuie să se deplaseze de la dovleac la dovleac în timp ce cântă muzica, la fel ca la scaunele muzicale. La fiecare rundă se va elimina un dovleac. Până la sfârşitul jocului, toţi copiii trebuie să se strecoare pe un loc.
Se poate utiliza, de asemenea, pânze de păianjen, pietre funerare, sau cazane de vrăjitoare în loc de dovleci.

21. Fereşte-te de stafie
Materiale necesare. Un dovleac mare şi diferite hârtii decupate sau obiecte cu care să fie împopoţonat dovleacul.
Cum se joacă. Copiii trebuie să decoreze dovleacul, să-i facă o faţă etc, fără să fie atinşi de stafie. Cine este atins, iasă din joc şi merge în castelul Stafiei.
Variantă. Fără dovleac. Un copil este stafia. Acesta trebuie să alerge să –i prindă pe ceilalţi. Dacă cineva este atins se transformă în stafie şi schimbă rolul.

22. Dansul cu mătura. 
Materiale necesare. O mătură, playlist cu muzica Limbo Dance de Holloween
Cum se joacă. Copiii, în şir indian trebuie să treacă pe sub mătura vrăjitoarei, pe muzica de Limbo Dance. Pe parcursul dansului, mătura este lăsată din ce în ce mai jos....

23. Sticluţa cu otravă!
Cum se joacă.  Un jucător (poate să fie chiar animatorul), va fi "sticluţa" şi trebuie să stea cu mâinle întinse. Ceilalţi jucători se prind fiecare de câte un deget de-al său. Sticluţa va striga: " Sticluţa, sticluţa, cu.... (diferite lichide, obiecte sau lucruri), de ex. oţet! ; Sticluţa, sticluţa, cu....bere!, etc." Până când strigă " Sticluţa, sticluţa, cu....otravă!". când copiii aud asta trebuie să alerge să nu fie prinşi sau atinşi. dacă cineva este prins, iasă din joc (mergând într-un loc dinaite stabilit să stea până la finalul jocului), sau schimbă rolul şi devine el "sticluţa".

21 octombrie 2010

Animaţie cu ciocolată


Vârsta jucătorilor. De la 7 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective.  se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau în exterior

Materiale necesare. Este nevoie de haine caraghioase (costum de carate, clown, haine de fete pt băieşi şi haine de băieti pt fete, etc. cu soşete în loc de mănuşi), de o tavă cu ciocolată sau fructe, (de exemplu banane pt ca se taie usor), cuţit, furculiţă şi un zar (obijnuit sau mare din carton).Daca nu aveti zar puteti sa va folositi de o aplucatie de pe telefon ;). 

Pregătirea jocului. Se pregătesc materialele dinaite. Se confecţionează zarul dacă îl vrem unul mare. Li se spun regulile jocului copiilor.

Cum se joacă Animaţie cu ciocolată ” sau "Festin cu ciocolata" . Copiii sunt aşezati într-un cerc mare stând pe joc. Pe rând trebuie să arunce zarul. Cine nimereşte cifra 6 trebuie să se grăbească să se îmbrace şi să mânânce din tavă folosindu-se de tacâmuri, timp în care zarul este aruncat fără oprire. Dacă întretimp alticineva nimereşte cifra 6 la zar, trebuie să-i ia hainele celui care vroia să ajungă la ciocolată şi să încerce să mănânce el. Tot asa, continua distractia pana cand se termina ciocolata. 
jocuri cu zaruri, jocuri de petrecere, jocuri de tabără, jocuri distractive, jocuri mari (cu durată mai lungă de timp), jocuri pentru toate vârstele, jocuri cu mancare, jocuri cu ciocolata,jocuri de petrecere, jocuri i concursuri, jocuri amuznte, jocuri tineri, jocuri adolescemti jocuri copii la petreceri, jocuri cu banane, jocuri distractive, festin cu ciocolata, idei de jocuri la petreceri


Pinata




  Pinata la petrecere, poza d p realsimple.com, pinata
pinata de petrecere, pinata pentru copii, cum se joaca pinata,
se joaca pinata, pinata clasica, pret pinata,
joc pinata, pinata copii, pinata aniversari
Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus.

Obiective. îşi dezvoltă memoria, atenţia, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau  în exterior

Materiale necesare. O cutie, confetti, bomboane sau caramele ambalate, hârtie creponată, sfoară. Un băţ sau lingură de lemn.. Putem alege o pinata gata confecţionata

Pregătirea jocului. Se cumpără sau se pregăteşte pinata de la început (cu bomboane, confetti, jucării, etc.) având diferite forme şi mărimi (de animale, păpuşi, sperietori, flori, personaje cunoscute Disney, etc. ) şi se atârnă undeva în interior sau afară.

Cum se joacă Pinata /Ce se ascunde în cutie?/ Căpăţâna unui personaj/ ”: 
Varianta 1. Într-o cutie sau pungă de cadouri se pun diferite bomboane ambalate şi confetti; se împachetează asfel încât la bază să aibă o deschizătură acoperită totuşi din care să atârne bucăţi de hârtie creponată; Pe rând, fiecare copil, trebuie să sară, să tragă de hârtia creponată până când din cutie iasă lucrurile ascunse în eaJ……pot să fie şi mici obiecte sau alte mici dulciuri însă ar trebui să fie ambalate individual pt că riscă să cadă pe joc atunci când sunt trase afară.

Varianta 2. Se foloseşte un balon mare umflat şi hârtie mache, care confecşionează cu câteva zile înainte. Tt aşa se umple de confetti şi bomboane/caramele. Aceasta este atârnată undeva în spaţiul de joacă; Folisindu-se de un băţ pentru pinata sau o lingură de lemn, fiecare copil este legat la ochi, apoi, coordonat de ceilalţi trebuie să lovească pinata de câteva ori, până când din ea iasă toate surprizele.

Observaţii. Pe lângă confetti şi dulciuri puteţi băga jucării sau, dacă e o petrecere de majorat, prezervative.

Atenţie ! La acest joc riscă să se accidenteze jucătorii dacă se joacă variata în care lovesc pinata. 

Mai puteţi juca şi 
Puteţi Comada o pinata pentru petrecere la 0741020439

Memorie “de elefant"


Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. îşi dezvoltă memoria, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior. la masă. în exterior

Materiale necesare. Este nevoie de coli de hârtie albe, creioane sau pixuri, diferite obiecte, jucării şi un prosop sau material.

Pregătirea jocului. Se întind pe masă sau în spaţiul de joc toate obiectele. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă
Memorie “de elefant”. Toate obiectele sunt aşezate pe masă sau pe mochetă. Copiii sunt aşezaţi în jurul lor. Li se spune să se uite cu atenţie la toate obiectele pentru câteva secunde. Apoi obiectele sunt acoperite complet şi timp de 5 minute, ei trebuie să noteze pe hârtie tot ce îşi aduc aminte că se află pe masă/mochetă. Se numără cât a reuşit să ţină minte fiecare. Apoi se mai joacă o rundă în care déjà copiii ştiu despre ce este vorba, să fie mai atenţi. Câstigă jucătorul care a notat cele mai multe obiecte.

Variantă. Acest joc se poate juca şi pe echipe. Fiecare obiect diferit memorat de membrii echipei se punctează.

Salată de fructe


Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 9 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, animatorul poate să le schimbe poziţia, să nu formeze bisericuţe, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior. la masă. în exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare. opţional scaune pentru fiecare jucător

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Salată de fructe" Asezati in cerc pe scaune sau in picioare, jucatorilor li se atribuie cate un fruct. De exemplu portocala, capsuna, banana, portocala, capsuna, banana, portocala, capsuna, banana iar daca numarul jucatorilor este mai mare se mareste numarul de fructe. Apoi animatorul va spune: “As manca salata de …..capsuni”. Toti jucatorii care sunt capsuni isi vor schimba locul….Cand se spune: “ As manca salata de fructe”, isi vor schimba locul toti jucatorii.  Cand se joaca pe scaune un jucator trebuie sa nu aiba scaun. Acela va incepe jocul spunand replica.

Observaţii. Jucand acest joc se pot modifica “grupuletele” pe care au tendinta sa le formeze copiii.

Regele Soare



Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 3 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, se odihnesc la masă sau nu,  în timp ce au activitate, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior. la masă.

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Regele Soare" Copiii pot să stea în cerc sau la masă. Se alege un jucător (la început poate să fie chiar animatorul). Acesta va spune : «  regele Soare spune să pune mâna pe genunchi ! » Dar el va pune mâna în altă parte ca să-i deruteze pe copii. Cine greşeşte iaşă din joc dacă sunt mai mari, dacă nu, jdistracţia continuă  « regele Soare » spune să puneţi mâna pe nas ! (şi el şi-a atins urechea)….

Cui îi place…


Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 3 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, se cunosc, se odihnesc la masă în timp ce au activitate, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior. la masă.

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Cui îi place…" Între animator şi copii se realizează un dialog: “Cui îi place….ciocolată?” . copiii cărora le place ciocolată, ridică mâna sus. “Cui îi place să meargă la bunici?” şi tot aşa… Apoi li se propune la copii să pună întrebări.

Hrăneşte-mă!



Vârsta jucătorilor. De la 8  ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, încearcă să lucreze şi să se coordoneze, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior. la masă. sau la picniq

Materiale necesare. Este nevoie de mâncare, tacâmuri, pahare şi farfurii. Se poate face şi doar cu nişte snakuri –covrigei, salatini, pop corn, caramele.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Hrăneşte-mă!. Toti copii stau la locul lor la masa. Ei nu pot manca singuri de la ei din farfurie, pot doar sa hraneasca persoana din dreapta lor, folosindu-si tacamurile, farfuriile din fata, paharele, etc. Deci fiecare este hranit de copilul din stanga si la randul sau, hraneste pe copilul din dreapta. Cert este că se distrează la maxim.

Chelnerul

Vârsta jucătorilor. De la 8  ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, îţi dezvoltă puterea de concentrare, capacitatea de memorare, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior. la masă.

Materiale necesare. Opţional jucării (pahare, tacâmuri, farfurii, fructe, legume, mâncare, băutură, etc); costume, materiale pentru a amenaja spaţiul.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Chelnerul. Jucãtorii sunt în cerc. Cel care a fost desemnat chelner trece pe rând pe la fiecare participant şi le ia comanda. Iese apoi din încãpere pentru a reveni cu comenzile clienþilor. În timp ce serveşte spune fiecãrui client ce i-a adus pe tava imaginarã. Chelnerul care a greşit o comandã este înlocuit. Câştigã chelnerul care a reţinut cel mai mare numãr de comenzi.

Variantă. Se poate amenaja un spaţiu ca şi la restaurant. cu mese, etc. 

Palmele


Vârsta jucătorilor. De la 8  ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, îţi dezvoltă puterea de concentrare şi de a răspunde la stimuli, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior, pe iarbă. Se poate şi la masă.

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Palmele. Copiii sunt aşezaţi să stea la masă, formând un cerc. Li se cere sa isi puna palmele intinse in fata pe masa. Apoi vor trebui sa isi amestece palmele, asezand palma dreapta peste palma stanga a vecinului din dreapta. Ideea jocului este ca jucatorii vor trebui sa bata palmele de masa in ordinea acelor de ceasornic fiind foarte atenti cand le vine randul. Daca cineva bate mai tarziu sau nu bate la timp, mana lui greseste si iasa din joc. Castiga copilul care reuseste sa ramana in joc pana la final cu cel putin o mana. Jocul se poate complica schimbandu-se sensul de bataie daca un jucator bate de doua ori cu palma pe masa.

Varianta 1 pe jos sau iarbă : copiii pot juca acest joc si stand in cerc pe jos, ca turcii, punandu-si palmele pe genunchii vecinilor, jocul se joaca dupa regula primei variante.

Varianta 2 : dacă se loveşte şi cu pumnul, merge ritmul din doi în doi.

Varianta 3. Se pot folosi zilele săptămânii. Iar la duminică sau la o altă zi aleasă dinaite, copilul a cărei palmă este atinsă,  va ieşi din joc.

Curentul electric

jocul curentul electric, jocuri adevarate pentru copii
Vârsta jucătorilor. De la 8  ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 8 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, îţi dezvoltă puterea de concentrare şi de a răspunde la stimuli, muncesc în echipă, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior. Se poate şi la masă.

Materiale necesare. Este nevoie de o eşarfă sau de un alt obiect găsit la îndemână.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Curentul electric. Copiii sunt impartiti in doua echipe si stau pe o parte si pe cealalta a mesei, in doua siruri (pe scaune sau pe banci), tinandu-se de maini cu ele la spate. Se alege care este inceputul sirului si care este finalul. In partea de final se aseaza esarfa/ obiectul la o distanta de un pas, la mijloc intre cele doua echipe. Animatorul va trebui sa trimita un impuls la primii copii din sir iar acestea vor strange de mana p la spate pe copilul din dreata/ stanga lor; acestea la randul lor vor face lafel pana cand impulsul ajunge la copilul din capat care trebuie sa prinda esarfa. Castiga un punct echipa a carui copil a prins esarfa primul. Apoi copilul din capat merge in cealalta parte a sirului sa primeasca impulsul. Si tot asa, pana cand toti copiii au trecut pe la impuls. Castiga echipa care a reusit sa prinda esarfa prima de mai multe ori.

Variantă: fiecare echipa are cate o moneda si o transmit din mana in mana. Castiga echipa a carei modeda ajunge prima la capat.

Observaţii. Atenţie ! La acest joc, se obijnuieşte ca jucătorii să încerce diferite metode de a trişa.

Stai sobru


Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, îţi dezvoltă puterea de concentrare şi de a răspunde la stimuli, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă “ Stai sobru  Jucătorii formează 2 echipe, fiecare stând cu faţa la celălalt. Jucătorii din prima echipă au la dispoziţie un minut (câteva secunde) pentru a face oricare din membrii echipei opuse să râda. Jucătorii din prima echipă au voie să se strâmbe, să facă gesturi caraghioase, să spună glume, însă nu au voie să-i atingă pe jucătorii echipei adverse. După aceasta, acţiunea se înversează, echipele schimbând rolurile. Orice jucător care râde trebuie să iasă din rând. Echipa cu cei mai mulţi jucători rămaşi în joc va câştiga.

S-a făcut o gaură în cer şi a început să picure sau Aplauze!

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, , se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă S-a făcut o gaură în cer şi a început să picure Animatorul va spune versurile “ S-a făcut o gaură în cer şi a început să picure ” când doreşte ca în următoarele minute copiii să aplaude. Asfel că, după ce le spune, va bate cu un deget în palmă, apoi cu două, apoi cu trei şi tot aşa, cu toată palma. Lafel trebuie să facă şi copiii, în final auzindu-se picuri din ce în ce mai puternici şi ropote de aplauze din ce în ce mai puternice.

Dirli-da/ Aruncarea discului imaginar


Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, li se dezvoltă atenşia şi puterea de concentrare, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Dirli-da/ Aruncarea discului imaginar Copiii sunt aşezaţi în cerc, în interior sau exterior. Mai întâi vor învăţa să gesticuleze cu palmele aruncarea unui disc imaginar ( freacă palmele unele de celelalte, dreapta alunecând în faţă). Apoi vor învăţa să pronunţe versuri de genul: “ Dirli-da, dirli-da, dirli, dirli, dirli-da”. În timp ce spun câte o parte din vers ei trebuie să trimită “discul imaginar” la cineva din cerc. Acea persoană trebuie să fie atentă pentu a-l trimite mai departe în timp ce spune şi versul corect. Cine greşeşte iasă din joc.

Coco-Mimi


Vârsta jucătorilor. De la 9 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. Se cunosc între ei, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Coco-MimiCopiii sunt aşezaţi în cerc în interior sau exterior. Fiecare, pe rând îşi va schimba prenumele pronunţând prima vocală de două ori. De exemplu Cosmin se va numi Coco, Mirela se va numi Mimi, Ioana se va numi Ioio şi tot aşa. După ce se află care le este noul nume al jucătorilor, copii trebuie să-şi lovească genunchii cu palmele de două ori pronunţăndu-şi noul nume. Apoi prima persoană îşi va striga numele în timp ce bate pe genunchi şi va chema o persoană din cerc. Acea persoană îşi va striga numele său şi apoi alta persoană din cerc. Dacă cineva greşeşte ( nu îşi aude numele strigat, nu răspunde, nu îşi pronunţă corect numele nou sau strigă pe cineva care a ieşit déjà din joc), iasă din joc. Jucătorul ce reuşeşte să rămână în joc până la final, câştigă.

Cercul sentimentelor


Vârsta jucătorilor. De la 9 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. Descărcarcarea de energie negativă

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Cercul sentimentelorCopii sunt aşezaţi într-un cerc. Primul copil merge în mijloc şi-şi va spune numele într-un mod agresiv, apoi revine la loc. Poate să adauge un gest agresiv. Apoi toţi întră în cerc şi îl vor imita, înclusiv mişcările corpului. Apoi aceeşi persoană va merge în cerc şi îşi va spune numele încet, apoi restul vor face lafel. Jocul se repetă, fiecare participant strigându-şi numele de două ori, după care se termină.

Ploaia


Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Se destined atmosfera dintre jucători, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Ploaia” Participanţii sunt aşezaţi în cerc. Animatorul cere copiilor să imite gesturile vecinului care se află în stânga. Animatorul începe gesturile: pocneşte din degete cu o singură mână; apoi cu două, îşi loveşte o palmă cu două degete, apoi se lovesc genunchii cu ambele palme, (se pot lovi cu cu palmele genunchii vecinilor din dreapta), La final se bate din picioare. Se menţine ritmul pe tot parcursul jocului. Animatorul continuă să execute gesturile. Când se ajunge la final, se reia mersul bătăilor până se ajunge înapoi la gestul iniţial. Ar trebui să se audă « ploaia »

Trece trenul



Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Se destined atmosfera dintre jucători, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Trece trenulToţi participanţii stau în cerc, cu genunchii îndoiţi şi mâinile pe genunchi. Jocul se realizează cu bătăi repetate ale palmelor pe genunchi. Se începe cu genunchiul stâng, apoi se trece la genunchiul drept, continuăm cu bătăi pe ambele genunchiuri, iar la final pe genunchii vecinului din dreapta. Se începe cu un ritm lent, iar pe măsură ce participanţii au învăţat mişcările, ritmul se intensifică.


* l-am învăţat de la Adela Rosa, profesoară de limbă engleză, animator de tabara

I said “Boom!




Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Se destined atmosfera dintre jucători, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă I said “Boom!” Jucătorii sunt aşezaţi în cerc, în interior sau exterior. Aceştea trebuie să imite şi sa execute gesture pronunţănd următoarele “versuri”: “I said Boom./ I said boom, cica boom./ I said boom, cică raca, cicaraca, cica boom!/ A-ha!/ Oh, yea!  On more time…” Se pot folosi de fiecare dată alte stiluri. De exemplu: gospodina, scafandru, bunic, bebeluş. Participanţii pot inventa propriul stil.

* l-am învăţat de la Adela Rosa, profesoară de limbă engleză, animator de tabara

Nori, soare, zăpadă

Vârsta jucătorilor. De la 7 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 8 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Îşi dezvoltă atenţia, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.


Cum se joacă “ Nori, soare, zăpadă " Copiii sunt aşezaţi la început în cerc. Ei vor fi zăpada. Li se cere să îşi aleagă uitându-se în cerc, câte o persoană care să fie soarele şi norul său. După ce toţi şi-au ales, li se cere să se amestece în aşa fel încât să fie mereu între soarele şi norul ales.

Vântul bate

Vârsta jucătorilor. De la 7 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Îşi dezvoltă creativitatea, spiritul de observaţie, abilitatea de a vorbi în public, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare.
Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului.
Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă “ Vântul bate" Copiii sunt aşezaţi în cerc. Când coordonatorul jocului va spune “Vântul bate” urmat de anumite caracteristici ale jucătorilor (de exemplu, vântul bate persoanele cu ochelari, cu pantaloni scurţi, cu batic, cărora le place pizza, etc), acei jucători îşi vor schimba locul în cerc. Inclusiv coordonatorul îşi va găsi un loc nou. Un copil va rămâne pe dinafară şi el va striga în continuare “Vântul bate…”. Jocul se termină după ce cel puţin jumătate din copii au fost vânt sau când se plictisesc copii.

Dansul pinguinului


Vârsta jucătorilor. De la 5 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Dansează şi se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Aparatură de muzică,

Pregătirea jocului. playlist cu muzică dinaite pregătit. Li se prezintă jucătorilor paşii de dans.

Cum se joacă Dansul pinguinului" . Pe  muzica de la « Dansul Pinguinului », copiii se aşeaza în şir indian, împreună cu animatorul şi fac paşii de la dansul respectiv: picior drept lateral de două ori, picior stâng lateral de două ori, săritură uşoară în faţă, săritură uşoară în spate, de două ori mai brusc în faţă..



Muzica


Dansul pinguinului - Dansul pinguinului
Asculta mai multe audio diverse

Macarena

Vârsta jucătorilor. De la 5 ani în sus

Numărul copiilor. Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Dansează şi se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare.
Aparatură de muzică,

Pregătirea jocului.
playlist cu muzică dinaite pregătit. Li se prezintă jucătorilor paşii de dans.

Cum se joacă “ Macarena" Pe muzica de la Macarena, stând în cerc înaintând unul după celălalt, copiii fac împreună cu animatorul, paşii de la dansul respectiv (palmele întisne pe rând în faţă, apoi întoarse ; se apropie coatele, se pun mâinle la tîmplă, apoi pe umeri, apoi pe coapse, apoi în partea dorsală, ne lăsăm în jos). La fiecare rundă schimbă sensul.

Muzica


LOS DEL RIO - Macarena
Asculta mai multe audio diverse

Chiken dans

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Dansează şi se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare.
Aparatură de muzică,

Pregătirea jocului. playlist cu muzică dinaite pregătit. Li se prezintă jucătorilor paşii de dans.

Cum se joacă “ Chiken dans" Pe melodia “Chiken dance” copiii dansează în cerc făcând cu degetele (ca şi cu ciocul), cu coatele ca şi cu aripile, cu fundul ca şi cu codiţa şi apoi bat din palme. La refren se prind de mână, înaitează în cerc sau fac o horă.


Muzica


Polka - Wedding Songs Chicken Dance
Asculta mai multe audio diverse

Fetele acum strigă “Hei, hei!

Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Dansează şi se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Aparatură de muzică,

Pregătirea jocului. playlist cu muzică dinaite pregătit. Li se prezintă jucătorilor regulile jocului şi sunt împărţiţi în două grupe: fetele şi băieţii.

Cum se joacă Fetele acum strigă “Hei, hei!”. Pe melodia de la Candi, copiii dansează în două echipe: fetele şi băieţii, ca şi când s-ar provoca. La refren fetele strigă “hei-hei” şi băieţii strigă “ok”….opţional, un animator ar trebui să oprească muzica la refren ca să se audă copiii.

Muzica  





Candy - Esti baiatul care imi place
Asculta mai multe audio diverse

Oglinda

Vârsta jucătorilor. De la 5 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 3 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Dansează şi se distrează.


Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Aparatură de muzică,

Pregătirea jocului. playlist cu muzică dinaite pregătit. Li se prezintă jucătorilor regulile jocului.

Cum se joacă “ Oglinda": Copiii danseză în cerc. Unul dintre ei stă în mijlocul cercului şi dansează. Ceilalţi trebuie să danseze exact ca şi el. Când oboseşte, poate să meargă la un dansator din cerc, bate cinciu' şi să fac schimb de locuri. Jocul continua pana cand fiecare participant a fost Oglinda. 

Trenuleţul prieteniei

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 3 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Dansează şi se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Aparatură de muzică

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile jocului.

Cum se joacă Trenuleţul prieteniei  ":  Pe muzica de la « La cucaracha », copiii fac un trenuleţ cu locomotiva chiar sărbătoritul. Apoi pornesc prin spaţiul de joacă unul după celălat dansând pe muzică şi făcând tot felul de semne, de regulă, cum face « locomotiva ». Dacă sărbătoritul nu are idei, animatorul îi ia locul.

Observaţii. Acest dans se poate lega uşor de « Limbo dance » sau de « Dansul pinguinului ».



Muzica


TNN - La Cucaracha (remix)
Asculta mai multe audio diverse



Dansul pinguinului - Dansul pinguinului
Asculta mai multe audio diverse

Adevăr sau provocare

poza d p flickr.com, jocuri adevar sau provocare, pedepse adevar sau provocare,adevar sau provocare ,
adevar sau provocare idei,adevar sau provocare joc,adevar sau provocare provocari,adevar sau provocare poze,
devar sau provocare la petreceri, intrebari adevar sau provocare, cum se joaca adevar sau provocare, adolescenti
Vârsta jucătorilor. De la 10 ani în sus

Durata: 30, poate chiar mai mult.

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă imaginaţia, se cunosc mai bine între ei, se apropie unii de ceilalţi, socializează şi se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare.o sticlă sau cărţi de joc, bileţele din hârtie.

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Adevăr sau provocare"
Jucătorii sunt aşezaţi  pe jos în cerc. La început se stabileşte ordinea prin care se adresează întrebările sau provocările. În mijlocul cercului este poziţionată o sticlă din plastic de preferinţă, ca şi un ac de ceas. Aceasta va fi învârtită pe rând de jucători. Jucătorul spre care arată gâtul sticlei e ales să fie întrebat sau provocat de către cel care a învârtit sticla. Acesta este întrebat : « Adevăr sau provocare ? » …El alege. Dacă doreşte « Adevăr » va trebui să răspundă sincer la o întrebare.  Are voie să refuse de maxim 3 ori. Dacă vrea o “prpvocare” trebuie să îndeplinească ce i se cere. Apoi jocul continuă, Jucătorul care a fost “provocat” învârte sticla şi tot aşa. 

Variantă cu “Procente sau Închisoare”. Dacă jucătorul alege “ Procente” , va trebui să răspundă la întrebări de genul “Cât la 100, o iubeşti pe…?” sau “Cat la suta te gandesti la….?” etc.
Atunci când jucătorul alege “Închisoare”, cel care-l provoacă trebuie să –i acopere ochii şi să-l pună să aleagă o persoană din cerc pe care va urma să o “pupe”. Se va juca cam aşa: “Pe cine vrei să pupi, pe…x, pe y, etc”.. După ce spune da, Unde ?, Aici …aici ( arată mai multe zone ale feţei – obraz, buze, ochi, gât, nas, urechi, etc. )…După ce se decide şi zona se mai întreabă şi “De câte ori?, de atâtea…de atâtea ( se arată cu degetele de la mâini)…După ce se hotărăsc toate detaliile jucătorul poate să treacă la fapte…

Sugestii. Ordinea celor care vor fi provocaţi se mai poate realiza la alegere, sau întâmplătoare: cu cărţile de joc, cu bileţele, ‘învârte sticla’ (cel spre care arata gâtul sticlei e ales) sau pur şi simplu în ordinea în care s-au aşezat.
Provocările, de asemenea, se pot alege cu ajutorul unor bileţele dinaote stabilite de către jucători, cu ajutorul unei "Roate a norocului" sau cu ajutorul unor zaruri special create pentru un asfel de joc.

Observaţii. Jucătorii ar trebui să se cunoască între ei atunci când se propune un asfel de joc pentru ca atmosfera să fie una mai prietenoasă lipsită de stânjeneli. Toţi jucătorii ar trebui să fie de accord să participe la joc de la început. Toate intrebarile si raspunsurile vor ramane secrete si nu vor mai fi discutate dupa incheierea jocului. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli pentru ca jocul sa fie frumos, iar jucatorii sa fie sinceri.


Idei de Întrebări pentru “Adevăr sau Provocare2:
  • Descrie fiecare jucator printr-un cuvant. Spune primul cuvant care iti vine in minte cand te uiti la fiecare dintre ei.
  • Cine saruta cel mai bine dintre toate persoanele pe care le-ai sarutat?
  •  Cand ai vomitat ultima oara? Ai vomitat vreodata in public?
  • Ai citit vreodata jurnalul sau e-mailul personal al cuiva? Le-ai spus? Au aflat vreodata?
  • Care e unul dintre cele mai mari secrete pe care le ai, pe care nu le-ai spune nimanui? Sopteste-le la ureche celor care stau langa tine (stanga, dreapta). Ei NU au voie sa mai spuna nimanui!
  • Ai furat vreodata ceva de la scoala sau de la serviciu? Ce? Si de ce l-ai furat?
  • Te-a inselat vreodata prietenul/prietena si cu toate ca stiai nu ai spus nimic?
  • Care e cel mai sexy film pe care l-ai vazut?Povesteste cea mai fierbinte scena din film.
  • Care a fost cel mai pasional moment pe care l-ai trait? Povesteste-l.
  • Daca ai putea sa transformi pe oricine intr-un ursulet de plus si sa-l iei cu tine in pat in fiecare noapte pe cine ai transforma? Si ce ai face cu ursuletul tau?
  • Ce iti displace cel mai mult la persoana din stanga ta?
  • Cine e cel mai prost imbracat din camera?
  • Dintre jucatori care crezi ca va avea cea mai frumoasa viata si de ce?
  • Daca ar trebui sa-l saruti pe X sau pe Y, pe cine ai alege? (X, Y – jucatori de sex opus).
  • Daca ar trebui sa lasi pe cineva sa te dezbrace complet, pe cine ai alege si de ce?
  • Te-ai casatori cu prietenul/preitena tau/ta?
  • Cand ai sarutat ultima oara pe cineva?
  • Pe o scara de la 1 la 10 – cat de frumos/frumoasa crezi ca esti?
  • Ai inselat vreodata pe cineva? Pe cine si de ce?
Idei de Provocări la jocul “Adevăr sau provocare”

  • Coloreaza-ti toata palma stanga cu marker negru.
  • Mergi la un vecin si roaga-l sa te lase sa folosesti baia lui pentru ca a ta s-a stricat. Daca te refuza insista si spune ca trebuie neaparat sa mergi la baie.
  • Ia un pahar cu lapte si toarna-l pe tot pe cap incat sa ai parul si fata complet ude.
  • Alege un jucator de sex opus. Scoate-l din joc si trimite-l in alta camera pana va veni iar randul tau. Daca intre timp trece randul lui, atunci cand se intoarce va trebui sa te sarute.
  • Saruta cel mai ‘batran’ jucator de sex opus.   
  • Se alege la intamplare un jucator. Apoi pentru un minut trebuie sa-i faci complimente pentru personalitate, atitudine, felul in care arata. Sa para ca esti sincer/a!
  • Canta un cantec.
  • Danseaza cu mopul sau cu o matura.
  • Saruta un obiect din camera foarte pasional (sarut frantuzesc).
  • Dintr-o data te indragostesti de toti jucatorii! Ia fiecare jucator de sex opus in brate si saruta-l timp de 10 secunde.
  • Stai intr-un picior 4 minute. De cate ori cazi sau atingi vreun obiect, o iei de la inceput.
  • Fa striptease pana la slipi.
  • Freaca-ti nasul de cel al jucatorului din stanga.
  • Se aleg la intamplare doi alti jucatori: unul pilot, unul canonier. Trebuie sa te intinzi pe spate, cu bratele lateral si si stai nemiscat. Canonierul umple doua baloane cu apa rece si apoi le tine pe fiecare intr-o mana, stand cu bratele in fata, paralele cu solul la distanta de 5 metri de jucator. Canonierul trebuie acum sa-si inchida ochii si sa mearga spre jucatorul intins in liniste perfecta. Cand pilotul spune “Bomba!”, canonierul da imediat drumul baloanelor. Daca atinge canonierul jucatorul inainte sa il opreasca pilotul, nu mai are voie sa lanseze bombele.
  • Toti ceilalti jucatori iti ‘ofera’ un pumn in alta zona a corpului. Loviturile nu trebuie sa fie puternice dar destul cat sa cauzeze discomfort.
  • Suna o persoana pe care o alege grupul si in mai putin de 2 minute spune-I sa vina la tine acasa “sa fiti doar voi doi”.
  • Alege o portie mica/medie dintr-un fel de mancare, prajitura sau inghetata. Membrii trebuie sa o condimenteze cu tot ce au la indemana (sa nu depaseasca jumatate din volumul initial la mancarii) iar jucatorul.. sa manance macar jumatate.
  • Schimba un articol de imbracaminte cu jucatorul din fata ta.
  • Vorbeste cu alt accent pana la finalul jocului.
  • Scufunda-ti o mana in wc pana la incheietura.
  • Legat la ochi machiaza persoana din dreapta ta fard de pleoape, fard de obraz si ruj.
  • Spune fiecaruia ce crezi despre el/ea.
  • Barbiereste un picior al jucatorului din dreapta (daca persoana din dreapta e fata, cel din dreapta ei).
  • Danseaza 1 minut ca o balerina.
  • Latra ca un caine.
  • Deseneaza-ti cu ruj un iepuras pe fata. Nu te uita in oglinda si ramai asa pana la sfarsitul jocului.
  • Fa cinci flotari.
  • Spala pe dinti al treilea jucator din partea stanga.
  • Mananca un mar suspendat de un snur.

Idei de Penalizări la jocul “Adevăr sau provocare”

Penalizarea trebuie aleasa inainte sa inceapa jocul si ar trebui sa fie mai greu de facut decat sunt in mod obisnuit provocarile dar bineinteles fara sa fie pericolul de a se rani. Asa jucatorul va fi mai motivat sa-si indeplineasca porunca. NU este o idee buna ca penalizarea sa fie eliminarea din joc – daca cineva nu vrea sa raspunda la o intrebarea, nu il va deranja sa iasa din joc, mai ales dupa ce i-a vazut deja pe ceilalti jucand.
Un utilizator poate alege “Provocare” daca nu este de acord cu intrebarea pusa la “Adevar” dar nu si invers.
Fotografii:
La inceputul jocului fiecare face o fotografie ‘compromitatoare’. Acese fotografii sunt verificate de cineva si apoi puse intr-un loc sigur. La sfarsitul jocului, toti cei care au ramas isi pot distruge fotografia. Ceilalti isi lasa fotografia care va putea fi multiplicata, aratat prietenilor, afisata pe perete, etc.
Miza
Toti jucatorii trebuie sa lasa o suma mare de bani (relativ cu venitul pe care il au). Banii sunt pastrati pana la sfarsitul jocului si pot fi folositi pentru pizza, bere, etc.
Durere
Folosita cu mare atentie. Nu este o idee foarte buna pentru ca nu functioneaza bine. Daca cineva vrea sa iasa din joc nu va fi de acord sa stea sa i se faca altceva.
Minimal
De la inceput toata lumea joaca intr-o tinuta minimala: slip/sutien+slip sau intr-o alta tinuta mai lejera. Cei care au fost penalizati vor primi la sfarsit hainele arse, inghetate sau.. nu le vor mai primi deloc.
Shot-uri
Cu toate ca nu e o penalizare reala, cei care vor bea putin alcool se vor mai relaxa si poate vor raspunde mai usor la urmatoarea intrebare.


Exceptii:
Nu sunt tolerati cei care nu respecta regulile si nu joaca jocul asa cum ar trebui. Totusi, sunt cateva exceptii care trebuiesc neaparat discutate inainte sa inceapa jocul:
Nici o intrebare sau provocare nu va cauza durere jucatorilor, nici fizica nici psihica. Daca cineva alege o astefel de intrebare ori provocare va fi rugat sa se gandeasca la alta.
Nici un jucator nu va fi fortat sa indeplineasca o porunca. Folositi o penalizare buna ca pedeapsa dar nu amenintati jucatorii. Daca vor sa iasa din joc lasa-ti-i sa primeasca penalizarea si sa plece.
Daca unul dintre jucatori are prieten/a – limitarile pentru intrebari si provocari trebuiesc discutate inainte de inceperea jocului. Daca perechea ta nu ar fi de acord sa joci atunci Nu Juca! Nu este distractiv pentru nimeni sa ajungi sa alegi intrebarile la care raspunzi: “Asta nu, asta nu, asta da…”

jocuri adevar sau provocare, poza d p tvtropes.org, pedepse adevar sau provocare,adevar sau provocare ,
adevar sau provocare idei,adevar sau provocare joc,adevar sau provocare provocari,adevar sau provocare poze,
devar sau provocare la petreceri, intrebari adevar sau provocare, cum se joaca adevar sau provocare, adolescenti
Jocul poate fi foarte amuzant, mai serios, sau chiar mai senzual daca jucatorii vor. Voi alegeti!

sursa o parte din text prieteni.ro

Mai puteţi juca şi