21 octombrie 2010

Palmele


Vârsta jucătorilor. De la 8  ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, îţi dezvoltă puterea de concentrare şi de a răspunde la stimuli, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior, pe iarbă. Se poate şi la masă.

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Palmele. Copiii sunt aşezaţi să stea la masă, formând un cerc. Li se cere sa isi puna palmele intinse in fata pe masa. Apoi vor trebui sa isi amestece palmele, asezand palma dreapta peste palma stanga a vecinului din dreapta. Ideea jocului este ca jucatorii vor trebui sa bata palmele de masa in ordinea acelor de ceasornic fiind foarte atenti cand le vine randul. Daca cineva bate mai tarziu sau nu bate la timp, mana lui greseste si iasa din joc. Castiga copilul care reuseste sa ramana in joc pana la final cu cel putin o mana. Jocul se poate complica schimbandu-se sensul de bataie daca un jucator bate de doua ori cu palma pe masa.

Varianta 1 pe jos sau iarbă : copiii pot juca acest joc si stand in cerc pe jos, ca turcii, punandu-si palmele pe genunchii vecinilor, jocul se joaca dupa regula primei variante.

Varianta 2 : dacă se loveşte şi cu pumnul, merge ritmul din doi în doi.

Varianta 3. Se pot folosi zilele săptămânii. Iar la duminică sau la o altă zi aleasă dinaite, copilul a cărei palmă este atinsă,  va ieşi din joc.