21 octombrie 2010

Curentul electric

jocul curentul electric, jocuri adevarate pentru copii
Vârsta jucătorilor. De la 8  ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 8 jucători în sus.

Obiective. se destinde atmosfera dintre jucători, îţi dezvoltă puterea de concentrare şi de a răspunde la stimuli, muncesc în echipă, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior. Se poate şi la masă.

Materiale necesare. Este nevoie de o eşarfă sau de un alt obiect găsit la îndemână.

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă Curentul electric. Copiii sunt impartiti in doua echipe si stau pe o parte si pe cealalta a mesei, in doua siruri (pe scaune sau pe banci), tinandu-se de maini cu ele la spate. Se alege care este inceputul sirului si care este finalul. In partea de final se aseaza esarfa/ obiectul la o distanta de un pas, la mijloc intre cele doua echipe. Animatorul va trebui sa trimita un impuls la primii copii din sir iar acestea vor strange de mana p la spate pe copilul din dreata/ stanga lor; acestea la randul lor vor face lafel pana cand impulsul ajunge la copilul din capat care trebuie sa prinda esarfa. Castiga un punct echipa a carui copil a prins esarfa primul. Apoi copilul din capat merge in cealalta parte a sirului sa primeasca impulsul. Si tot asa, pana cand toti copiii au trecut pe la impuls. Castiga echipa care a reusit sa prinda esarfa prima de mai multe ori.

Variantă: fiecare echipa are cate o moneda si o transmit din mana in mana. Castiga echipa a carei modeda ajunge prima la capat.

Observaţii. Atenţie ! La acest joc, se obijnuieşte ca jucătorii să încerce diferite metode de a trişa.