1. Globul ocular
Materiale necesare:
- câte o minge de ping-pong pentru fiecare echipă (pictat ca un glob ocular)
- câte 1 lingură de plastic pentru fiecare echipă
Cum se joacă. Împărţiţi copiii în echipe. Daţi primului copil din fiecare echipă o lingură şi o minge de ping pong.
Jucătorii au un traseu pe care trebuie să-l pargurgă şi să poarte globul ocular în lingură. Când ajung de unde au pornit continuă următorul copil din echipă, până când toţi copiii au jucat. Prima echipă care finalizează traseul, câştigă!
2. Pânza de păianjen
Materiale necesare: Un ghem de lână sau aţă de culoare neagră sau gri.
Cum se joacă. Copiii stau în cerc. Ghemul de fire este aruncat de la un copil la altul păstrând la el puţin din ghem. Continuaţi până când pânza de păianjen este creată.
3. Mumiile
Materiale necesare: Câte un sul de haâtie igienică de echipă sau pereche.
Cum se joacă. Copii trebuie să se înfăşoare din cap până în picioare în hârtie igienică. Fiecare copil are un partener. Unul va fi "mumia" iar celălalt îl înfăşoară. Începeţi numărătoarea înversă. Când s-a dat startul, partenerul va începe să îşi înfăşoare "mumia" în hârtie igienică din cap până în picioare. E mai greu decât credeţi, dar e şi foarte distractiv. Câştigă primul care şi-a înfăşurat "mumia" complet, fără să mai lase la vedere vre-o parte a corpului!!
4. Concurs între păienjeni
Cum se joacă. Împărţiţi în echipe copiii. Stabiliţi un traseu de concurs pentru această cursă. Primul copil din fiecare echipă stă jos, cu parmele întoarse, merge pe jos (ca si un crab) până la capătul traseului şi înapoi. următorul copilul continuă şi se repetă până când toată echipa termină.
5. Cursa bomboanelor sau a pop cornului.
Materiale necesare: mult pop corn sau bomboane; 1 dovleac sau o găleată; 1 lingură de plastic pentru fiecare echipă
Cum se joacă. Împărţiţi în echipe copiii. Copiii trebuie, pe rând, să adune pop corn sau bomboane cu lingura şi trebuie să le ducă în dovleac sau găleată. Prima echipă care termină, câştigă.
6. Ospătarul stafie
Materiale necesare: Baloane umflate şi hârtie pentru fiecare echipă
Cum se joacă. Împărţiţi în echipe copiii. Pe rând fiecare dintre jucători va fi ospătar. Copilul trebuie să echilibreze un balon pe o bucată de hârtie în timp ce merge pe jos pe traseul dinaite stabilit şi se întoarce la echipa sa pentru a pasa mai departe “tava”.
7. Baloane explozive
Materiale necesare: cel puţin câte 2 baloane umflate şi umplute cu dulciuri, confetti
Cum se joacă. Împrăştiaţi baloanele prin spaţiul de joacă după ce le-aţi umflat. La start toţi jucătorii trebuie să sară pe baloane să le spargă. Cine sparge cele mai multe baloane, câştigă.
8. Nas de sperietoare
Materiale necesare: foi, foarfece, culori de pictat, ajutor de la adulţi
Cum se joacă. Dinaite să înceapă jocul se pregăteşte un carton contur de sperietoare, cu înălţimea asemănătoare cu a copiilor care se joacă, la care i se decupează nasul. Copiii sunt împărţiţi în două (unii trebuie să iasă afară, alţii să rămână în interior) Sau se alege un singur copil care să iasă. După ce au ieşit un copil îşi pune nasul la sperietoare şi când cei sau cel de afară intră, trebuie să ghicească a cui este nasul.
9. Baloane măturate
Materiale necesare: câte o mătură şi un balon umflat pentru fiecare echipă.
Cum se joacă. La start câte un membru al echipei trebuie să măture un balon pe traseul dinaite stabilit asfel încât să nu îl spargă sau să iasă înafara traseului. Când ajunge de unde a pornit, continuă următorul jucător.
10. Pune o faţă pe dovleac
Materiale necesare: Dovleac tăiat cu capac, galben, negru şi vopsea, dublu-stick paie de plastic, bandă, foarfece.
Cum se joacă. Pregătiţi dinaite de a juca câte un dovleac pentru fiecare echipă. Folosiţi banda dublu-stick pe zonele unde doriţi să fie plasată faţa. Tăiatţ, şi vopsiţi, bucăţi pentru fiecare din dovleci. Creaţi 2 ochi, nas, gură, dinţi, stem, frunză pentru fiecare dovleac. Apoi la concurs, Acestea vor fi piesele care copiii vor ltrebui să le lipească pe dovleac.
La start fiecare copilul preia o piesă cu un pai (prin inhalarea) şi o plasează pe dovleac unde este banda dublu adezivă. Banda este deja pe dovleac caz în care piesa ar trebui să să se lipească. Câştigă echipa care reuşeşte să creeze prima o faţă de dovleac.
11. Cursa flămânzilor
Materiale necesare: tăvi cu diferite mîncări (de exemplu caramele, biscuiti sarati, fructe, bucati de branza, morcovi, roşii, ouă fierte tare).
Cum se joacă. La start, pe rând fiecare membru din echipă, va alerga spre tavă, îşi va allege ceva să mânănce, va sta acolo până termină de mâncat apoi se întoarce la echipa sa, pentru ca următoarea persoană să alerge. Echipa (sau jucătorul) care termină de mâncat prima, câştigă.
12. Concurs de dovleci
Materiale necesare. Dovleci pentru fiecare jucător sau echipă, câte o lingură de inox, cuţit, lumânări, chibrite, supraveghere din partea adulţilor
Cum se joacă. Li se distribuie jucătorilor dovlecii. La start aceştea încep să-şi creeze propia faţă de dovleac. Trebuie să taie capac dovlecilor, să îi cureţe pe dinăuntru, să le taie nas, ochi, gură dinţaţă, aşa cum doresc ei. La final introducem lumânare pe care o aprindem dacă s-a făcut întuneric.
13. Zbor pe mătură.
Cum se joacă. Stând în cerc, copiii se vor folosi de mâini şi picioare pentru a “mima” sborul cu mătura în timp ce vor “cânta “ “Cichi chaca , cichi chaca….” coordonati de animator…(Pe rand vor “canta “ “Cichi chaca , cichi chaca….” Pentru mainile in fata, coatele indoite, picioarele departate, genunchii apropiati, fundul scos (inafara), capul pe spate si limba scoasa). Inaite de toate trebuie sa mimeze cum se imbraca pentru a fi vrajitori sau vrajitoare si cum isi iau toate hainele şi matura.
14. Vrăjitoarea cea isteaţă.
Cum se joacă. Un copil este ales să fie vrăjitoare şi va sta la ea în castel. Ceilalţi în cealaltă parte a spaţiului de joacă vor face o “incantaţie” pe versurile: “ Vrăjitoarea cea isteaţă / A mâncat cuburi de gheaţă./ Cuburile s-au topit/ Vrăjitoarea a venit!”. În acest moment, vrăjitoarea apare printre copii şi-i aleargă ca să –i prindă. Cine este atins trebuie să meargă la ea în castel să fie ostatic până la finalul jocului sau face schimb de rol cu vrăjitoarea.
15. Dansul monştrilor
Cum se joacă. În costume de diferiţi monştri, copiii trebuie să danseze pe muzică, scoţând în evidenţă mişcări cât mai sinistre, dar ei trebuie să îngheţe pe loc atunci când se opreşte muzica!
16. Mere spânzurate
Materiale necesare. Mere cu coadă pentru fiecare pereche. Beţe sau coardă cu care trebuie atârnate.
Cum se joacă. Merele sunt atârnate de sus. La start, jucătorii trebuie să înceapă să muşte de din mere şi să mănânce cât mai repede. Câştigă cel care a reuşit să termine primul măr (a ajuns la cotorul acestuia pe toate părţile), fără ca acesta să cadă pe jos.
17. Capturarea Stafiei
Se joacă ca şi jocul de capturarea steagului doar că se înlocuieste steagul cu câte o stafie.
18. Bowling cu dovleci
Materiale necesare. Alegeţi dovleci mici cu tulpini scurte (în funcţie de vârsta copiilor). Sticle de plastic umplute cu nisip sau orez. Banda pentru delimitat.
Cum se joaca. Puteţi decora sticlele daca doriti, Delimitati spatiul pentru bowling şi jocul începe. Trebuie ca jucatorii sa arunce dovlecii spre sticle pentru a le darâma. Cu cat darâmă mai multe, cu atat fac mai multe puncte.
19. Căutarea oaselor de schelet
Cum se joacă. Se joaca precum Căutarea de comori. Copiii trebuie să cutreiere curtea sau casa pentru a vâna piese de schelet (tăiate din hârtie, sau cele de plastic achiziţionate de la un magazin de jucării sau magazin de ambarcaţiuni). Pentru o provocare în plus, la final vânătorii trebuie să reasambleze oasele de schelet pentru a vedea ce fel de schelet au găsit.
20. Dovlecii muzicali
Materiale necesare. Dovleci mai mari, sau forme de dovleac din hârtie aranjate pe podea;
Cum se joacă. Copiii trebuie să se deplaseze de la dovleac la dovleac în timp ce cântă muzica, la fel ca la scaunele muzicale. La fiecare rundă se va elimina un dovleac. Până la sfârşitul jocului, toţi copiii trebuie să se strecoare pe un loc.
Se poate utiliza, de asemenea, pânze de păianjen, pietre funerare, sau cazane de vrăjitoare în loc de dovleci.
21. Fereşte-te de stafie
Materiale necesare. Un dovleac mare şi diferite hârtii decupate sau obiecte cu care să fie împopoţonat dovleacul.
Cum se joacă. Copiii trebuie să decoreze dovleacul, să-i facă o faţă etc, fără să fie atinşi de stafie. Cine este atins, iasă din joc şi merge în castelul Stafiei.
Variantă. Fără dovleac. Un copil este stafia. Acesta trebuie să alerge să –i prindă pe ceilalţi. Dacă cineva este atins se transformă în stafie şi schimbă rolul.
22. Dansul cu mătura.
Materiale necesare. O mătură, playlist cu muzica Limbo Dance de Holloween
Cum se joacă. Copiii, în şir indian trebuie să treacă pe sub mătura vrăjitoarei, pe muzica de Limbo Dance. Pe parcursul dansului, mătura este lăsată din ce în ce mai jos....
23. Sticluţa cu otravă!
Cum se joacă. Un jucător (poate să fie chiar animatorul), va fi "sticluţa" şi trebuie să stea cu mâinle întinse. Ceilalţi jucători se prind fiecare de câte un deget de-al său. Sticluţa va striga: " Sticluţa, sticluţa, cu.... (diferite lichide, obiecte sau lucruri), de ex. oţet! ; Sticluţa, sticluţa, cu....bere!, etc." Până când strigă " Sticluţa, sticluţa, cu....otravă!". când copiii aud asta trebuie să alerge să nu fie prinşi sau atinşi. dacă cineva este prins, iasă din joc (mergând într-un loc dinaite stabilit să stea până la finalul jocului), sau schimbă rolul şi devine el "sticluţa".
22. Dansul cu mătura.
Materiale necesare. O mătură, playlist cu muzica Limbo Dance de Holloween
Cum se joacă. Copiii, în şir indian trebuie să treacă pe sub mătura vrăjitoarei, pe muzica de Limbo Dance. Pe parcursul dansului, mătura este lăsată din ce în ce mai jos....
23. Sticluţa cu otravă!
Cum se joacă. Un jucător (poate să fie chiar animatorul), va fi "sticluţa" şi trebuie să stea cu mâinle întinse. Ceilalţi jucători se prind fiecare de câte un deget de-al său. Sticluţa va striga: " Sticluţa, sticluţa, cu.... (diferite lichide, obiecte sau lucruri), de ex. oţet! ; Sticluţa, sticluţa, cu....bere!, etc." Până când strigă " Sticluţa, sticluţa, cu....otravă!". când copiii aud asta trebuie să alerge să nu fie prinşi sau atinşi. dacă cineva este prins, iasă din joc (mergând într-un loc dinaite stabilit să stea până la finalul jocului), sau schimbă rolul şi devine el "sticluţa".