2 ianuarie 2011

Concurs de colaje

poza de pe adventurekids.ro
Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Numărul copiilor. Jocul se joacă cu de la 6 jucători în sus.

Obiective. jucătorii sunt antrenaţi, îşi dezvoltă spiritul de echipă, atenţia şi puterea de concentrare, de asemenea, imaginaţia şi se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior în exterior

Materiale necesare. Sunt necesare reviste şi ziare , foarfece, lipici, şevalete sau ceva suporturi pe care să se realizeze colajul, cartoane sau hârtii mari de flipchart.

Pregătirea jocului. Se amenajează spaţiul în care se aşează toate materialele pentru a începe concursul. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Concurs de colaje". Jucătorii sunt împărţiţi în echipe (de aceeaşi vârstă, de acelaş sex sau mixte, părinţi cu copii, etc.). Apoi li se împart materialele necesare la această probă.  Pot să concureze, să facă câte un colaj pe aceeaşi temă sau pe teme diferite (extrag bileţele dintr-un bol): pescuit, natură, vara, iarna, dragoste, jocuri, etc.

Li se dă un anumit timp la dispoziţie pentru a realiza "opera de artă". Apoi se vor analiza toate. pot fi jurizate de şi votate de fiecare echipă în parte sau se poate alege un juriu care să decidă care colaj este mai "bun".

Echipa poate fi premiată