15 iulie 2016

Detectivii naturii

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Numărul jucătorilor. Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus.

Obiective. jucătorii descopera natura, 

Spaţiul de joacă. în exterior, 

Materiale necesare. hartii, creioane
  
Pregătirea jocului.  Li se spun regulile de joc participanţilor.

Cum se joacă "Detectivii padurii".  Fiecare participant primeste cate o coala de hartie cel putin. Au ca scop sa gaseasca 5 tipuri de frunze. Apoi sa le deseneze. Jocul poate sa continue cu alte elemente din natura (sa gaseasca un copac mai special si sa -l deseneze sau insecte, sau animale din localitate, etc.)
Se pot grupa copiii in echipe si sa caute impreuna.


Varianta de joc. Cautare elemente din natura. Copiii primesc pozele cu elemente din natura si acestea trebuie sa le gaseasca si sa le bifeze sau sa le faca poza ca si dovada. 
coloram frunze, jocuri cu frunze, jocuri de exterior, jocuri pentru copii de 6 - 9 ani, jocuri pt tematica natură şi pădure, jocuri de tabără, jocuri in excursii, jocuri de vacanta


Varianta Vanatoare de frunze. Toamna copiilor li se prezinta mai multe tipuri de frunze. Apoi se organizeaza o cautare de frunze distractiva. cine gaseste cele mai multe frunze de diferite tipuri, castiga.
coloram frunze, jocuri cu frunze, jocuri de exterior, jocuri pentru copii de 6 - 9 ani, jocuri pt tematica natură şi pădure, jocuri de tabără, jocuri in excursii, jocuri de vacanta,jocuri si concursuri, jocuri educative, jocuri distractive afara, jocuri de vara, jocuri de toamna
Varianta cu vanatoare de pasari. Fiecare participant primeste cate o lista cu pasarile din acea zona. Acestea trebuie sa urmareasca in natura si cand le descopera sa le bideze. eventual sa noteze cateva observatii despre ele.
Varianta cautare urme de animale. Cu copiii mai marisori putem pleca sa cautam urme de animale, sa recunoastem si sa ne dam seama unde traiesc, cum le putem identifica, etc.