4 ianuarie 2011

Activităti distractive pentru toată familia în perioada iernii


poza de pe ironicblonde.wordpress.com
Atunci când afară nu mai putem sta decât  o oră, două din cauza frigului, ne putem bucura împreună cu copiii de câteva activităţi în casă la căldurică. De la vizionarea filmelor de aventură, de Crăciun sau desene animate, până la diverse jocuri de societate. Dacă vremea totuşi vă permite, nu rataţi joaca cu zăpadă.

Iată câteva activităţi de interior sau exterior care pot fi făcute în familie:



Gătiţi în familie

·       Coaceţi ceva la cuptor (covrigei, turtă dulce, fursecuri)- vă amintiţi de mirosurile din copilărie cu aromă de vanilie şi scorţişoară, pe care le simţeaţi în zilele geroase de iarnă?
·       Îndulciţi-vă cu brioşe cu iaurt sau clătite - sunt un prilej de a aduna familia, atmosfera din interior devine veselă, faceţi glume, cântaţi cântecele sau colinde dacă sunteţi în perioada postului Crăciunului.

Amenajaţi casa de sărbătoare

·        De la mic la mare, în anotimpul rece puteţi face împreună decoraţiuni superbe cu specificul iernii
·        Puteţi decora geamurile cu spray de zăpadă şi forme de fulgi
·        Ghirlande pentru brăduleţ
·        Pictaţi conuri de brad
·        Confecţionaţi Oameni de zăpadă
·        Scrieţi scrisori Moşului
·        Confecţionaţi globuri sau mici cadouri

Cinema acasă

·        Puteti avea o seara de film în familie destul de simplu. Cumpăraţi sau Închiriaţi câteva DVD-uri, gătiţi ceva gustos sau doar faceţi nişte pop corn, stati ghemuiţi cu păturile în jurul vostru. O mulţime de filme de desene animate, de aventură sau comedii aşteaptă să fie vizionate.

Jucaţi jocuri de societate în familie

·        Uneori este foarte bine venită o asfel de activitate în familie. Jocuri cum sunt “Nu te supăra frate”, “Monopoly”, sau jocuri de cărţi pot fi super distractive atunci când toţi membrii familiei se implică. Trebuie să ne învăţăm copiii că există şi altfel de jocuri, nu doar cele de pe calculator, care mai ales dacă sunt jucate în familie, sunt foarte plăcute.

Vă bucuraţi în familie de zăpada şi frigul de afară chiar şi pentru o oră sau două

·        Patinaj în familie, care se poate practica fie în interior, fie în exterior. Fiţi atenţi să nu îmbrăcaţi copiii prea gros, deoarece transpiră repede, alegeţi o perioadă a zilei mai liberă, de exemplu dimineaţa, pentru a avea suficient spatiu în jur, mai ales dacă copiii învaţă acum să patineze.
·        Săniuş în familie. Ce poate fi mai distractiv decât căzăturile de pe sanie? Asiguraţi-vă că, copiii sunt îmbrăcaţi adecvat, hainele şi mănuşile să fie impermeabile, de asemenea încălţămintea să fie căptuşită pentru a nu le îngheţa picioarele, alegeţi o pantă mai lină, fără copaci, nu mergeţi în locuri necunoscute. Când vă întoarceţi îngheţaţi de frig, ce poate fi mai plăcut decât o cană de ciocolată caldă servită în familie!
·        Vizitaţi oraşul în familie.  Când este înserat afară, sunt o mulţime de decoraţiuni, de la vitrinele magazinelor, până la casele oamenilor, străzile oraşului sunt de asemenea decorate. Mergeti în locurile special amenajate pentru copii cu ocazia sărbătorilor, unde sunetul colindelor vă va inunda sufletele.
  • Schi în familie. Dacă aveţi vre-o pârtie în apropiere merită să vă bucuraţi şi acolo împreună. Un moment unic în care micuţii pot să înveţe sportul acesta alb. Petreceţi timp împreună şi învăţaţi lucruri noi unii de la ceilalţi.
  • Jocuri în zăpadă. Dacă zăpada este albă, groasă şi pufoasă, merită să profitaţi. Îmbrăcaţi-vă adecvat cu haine groase şi impermeabile (poate vă luaţi şi nişte mănuşi de rezervă). Săriţi în zăpadă şi faceţi îngeraşi. Nu uitaţi de “râzboiul cu bulgări moi” sau de concursul plin de măiestrie al oamenilor de zăpadă. Când năsucurile încep să vi se înroşească e momentul să vă întoarceţi în casă la căldură şi să vă bucuraţi împreună de ceai cald.