3 decembrie 2010

Ştafeta travestiţilor

Vârsta jucătorilor. De la 5 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 6 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. dezvoltă reacţia la stimuli, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior.

Materiale necesare. Sunt necesare două fuste vechi sau pantaloni, două perechi mari de încălţăminte, două paltoane vechi, etc. şi câte o minge mică pentru fiecare echipă.

Pregătirea jocului. Se delimitează şi se trasează spaţiul de joc. Li se prezintă jucătorilor regulile jocului.

Cum se joacă “ Ştafeta travestiţilor ": Se formează două echipe. Fiecare echipă primeşte acelal număr de haine şi obiecte vechi. Primul din fiecare grupă (cu ajutorul celorlalţi) se îmbracă cu hainele vechi şi fuge cu o minge pe care o rostogoleşte până la un punct dinaite stabilit, face un cerc ci creta pe tablă şi se întoarce repede la echipa sa. Se dezbracă cu ajutorul coechipierilor, în timp ce următorul copil se îmbracă cu aceleaşi haine şi porneşte continuă ştafeta.


Variantă. Dacă sunt băieţi pot să se îmbrace cu fuste şi dacă sunt fete se îmbracă cu pantaloni. Şi se pot îmbrăca alternativ (fată şi băiat), până când se întoarce coechipierul ca să-i ia ăaltonul şi încălţămintea.

Variantă. Cu copiii mai mari se poate mări dificultatea jocului cu numărul hainelor şi cu mai multe accesorii: butoni, cercei, brăţări, pălării, poşete, etc.