4 decembrie 2010

Origami 3 D si Quilling


Origami 3D, sau cum putem sa dam viata unui patrat de hartie, este cea de a doua parte a calatoriei noastre prin lumea artei.

Origami 3D este de fapt arta traditionala japoneza, folosita ulterior si ca instrument de educatie si terapie, prin care se obtin reprezentari din natura sau ale unor personaje imaginare prin plierea sau taierea unor bucati (patrate) din hartie.

O poveste nespusa, doar traita

Ei bine se spune ca atunci cand esti copil e bine sa te joci cat mai mult si sa nu pierzi nicio ocazie de a invata ceva nou. Insa eu as spune sa nu uitam ca putem invata sa ne jucam oricand, chiar si atunci cand am ajuns la un anumit prag in viata.

Indiferent de varsta, Origami 3D ne invata sa avem o gandire structurata, sa avem o viata ordonata si sa ne anticipam actiunile.
De fapt Origami 3D inseamna mai multe piese puse cap la cap, din care noi sa facem formele si modelele dorite, in acest mod luam contact cu un univers fantastic aflat intr-o bucata de hartie.

Quilling si Origami 3D

Analizand cu atentie ne putem da seama ca avem de-a face cu doua forte creative. Quillingul este de fapt forta feminina a acestor doua metode terapeutice, in timp ce Origami 3D este forta masculina, sunt ca un fel de Ying si Yang ale artterapiei. Insa acest lucru nu inseamna ca se adreseaza numai unei anumite categorii de gen, din contra.

Dupa cum enumeram si in prima parte a incursiunii noastre in lumea acestor doua arte, acestea isi unesc fortele si energiile pentru a ne relaxa, pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim stilul de viata, pentru a interrelationa mai usor, pentru a intelege mai bine universul in care traim si care de fapt ne compune viata.

sursa Empower.ro