29 decembrie 2014

Umple sticla


Vârsta jucătorilor.
 De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici si mari

Durata jocului: 15  minute

Obiective. participantii se distreaza, isi dezvolta spiritul de echipa, 

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare. sticle din plastic sau peturi de 5 l, pahare de unica folosinta

Pregătirea jocului. Se pregateste spatiul de joc pentru stafeta. Li se prezintă participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca "Umple sticla". Jucatorii primesc cate o sticla de plastic goala si cate un pahar. In fata lor la o distanta de aproximativ 50 de m se afla galeti cu apa sau castroane. Pentru inceput jucatorii stau in dreptul liniei de start si pun sticlele la picioare. La semnal ei alearga spre bidonul/butoiul care se gaseste le cel putin 50 de m departare, umplu paharul cu apa din el, se intorc cu el la sticla lor tinandul pe timpul drumului cu o singura mana paharul si avand  grija sa ramana apa in el, il varsa in sticlaca. Repeta procedeul pana cand se umple sticla. Castiga cine a umplut mai repede sticla.

Varianta stafeta. Daca sunt mai multi jucatori, acestea pot sa fie grupati pe echipe si copilul care toarna apa in sticla paseaza paharul gol celui care urmeaza dupa el. Castiga echipa care a umplut prima sticla. 


Varianta cu galeti si butoaie, Daca aveti spatiu si resurse , timpul e bun de balaceala, puteti realiza aceasta proba la nivel mai mare, cu apa din butoaie si carat apa cu galetuse. Initial se lasa apa cateva ore sa fie incalzita de soare. Va fi o placere!
jocuri, intreceri, concursuri, stafete, sursa foto www.gagoo-media.ro,stafete cu apa, jocuri cu apa, jocuri vara, carat apa in butoaie, carat apa cu galetuse, jocuri distractive, jocuri de vacanta, ştafete, întreceri, jocuri şi concursuri, jocuri de tabără, jocuri de echipă, jocuri de mişcare, jocuri cu apă, jocuri de vară, jocuri pentru toate vârstele, jocuri pentru copii de 6 - 9 ani, jocuri de tabara, intreceri in tabara, tabara de vara, activitati copii vara, activitati cu apa vara, cum sa ne mai jucam vara, idei de stafete cu apa, carat apa cu paharul de plastic,