29 decembrie 2014

Distruge cetatea


Vârsta jucătorilor.
 De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 6 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici si mari

Durata jocului: 20 de minute

Obiective. participantii se distreaza, isi dezvolta  atentia,  reactioneaza la stimuli.

Spaţiul de joacăîn  exterior

Materiale necesare. un pahar mare de plastic sau un badog de bere.

Pregătirea jocului. Se traseaza un cerc care va fi cetatea si in el se aseaza paharul sau badogul (sticla, etc.).  Li se prezintă participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca "Distruge cetatea". Dintre jucatori se alege un gardian care va pazi paharul (cetatea). Ceilalti jucatori stau pe marginea cercului. Unul dintre ei cand gardianul nu este atent intra in cerc si rastoarna paharul. Ceilalti fug apoi cu totii in afara de gardian care alearga sa puna paharul la locul lui. Dupa ce aseaza paharul gardianul incepe sa ii caute pe cei ascunsi si odata ce vede un jucator ii striga numele si amandoi alearga apoi spre pahar. Daca Gardianul ajunge primul si rastoarna paharul, celalalt jucator e facut prizonier, iar daca fugarul ajunge primul si rastoarna paharul el se poate ascunde din nou.
Prizonierii stau langa cerc fara sa incurce jocul si cand gardianul nu e atent pot striga: " Ajutor" . Oricine din cei ascunsi poate atunci sa alerge nevazut de gardian sa loveasca paharul si sa salveze un  prizonier. Prizonierii trebuiesc eliberati in ordinea in care au fost prinsi.
Doar gardianul poate pune la loc paharul dupa ce acesta e daramat si lovitura se ia in calcul doar daca paharul e in cerc.
Gardianul nu trebuie insa sa ramana langa cetatate ci trebuie sa ii caute pe fugarii ascunsi.

jocuri de miscare, jocuri cu cetate, apara cetatea, sursa foto http://www.carpati.org, gardianul cetatii, jocuri de tabara, jocuri de miscare, jocuri pentru gruouri mari, jocuri de tabără, jocuri pentru grupuri mari, jocuri pentru copii de 9 - 12 ani, jocuri pentru copii de 6 - 9 ani, jocuri de exterior, jocurile copilăriei, jocuri de vacanţă,