29 decembrie 2014

Memoreaza drumul

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici 

Durata jocului: 30 de minute

Obiective. participantii isi dezvolta memoria vizuala, atentia si concentrarea

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare. materiale necesare pentru a programa un drum (traseu) (creta, bucati de sfoara de haine sau ate, agrafe, scaune, etc.), poate chiar un joc cu trenulet sau cu masini. sau o mocheta cu drum...

Pregătirea jocului. Se realizeaza drumul dinaite. Li se prezintă participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca "Memoreaza drumul". La inceput fiecare jucator este lasat sa vada drumul cateva minute cu atentie. Apoi, pe rand, sunt legati la ochi. Acestea trebuie sa parcurga drumul cat mai corect fara sa iasa inafara, luand curbele corect, pasind peste calea ferata, etc. Cand greseste este oprit din drum. I se noteaza numele in dreptul zonei unde a gresit si urmatorul jucator isi incearca norocul. La final castiga cel care a reusit sa parcurga cat mai mult din drum fara sa greseasca.
jocuri de memorie, sursa imagine allshops.ro,jocuri cu semne de circulatie, educatie rutiera pt copii, jocuri educative, jocuri cu drumuri, drum pentru jucarii, jocuri cu memorare, jocuri de memorie, jocuri de atentie, jocuri de tabara, jocuri in casa, jocuri de interior, jocuri cu copii legati la ochi.
Varianta de joc cu masinute. Daca spatiul nu va permite sa faceti drum mare ca sa treaca copilul, puteti sa va folositi de drumul pentru jucariile masinuta sau animale...Tot asa, copilul legat a ochi va conduce jucaria pe drumul corect.