29 decembrie 2014

Ruta cea mai scurta

Vârsta jucătorilor. De la 8 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici si mari

Durata jocului: 30 de minute

Obiective. participantii  isi dezvolta cultura generala, abilitati de a se orienta in spatiu si in localitate, lucrul in echipa, gasirea unor solutii la problemele date

Spaţiul de joacăîn interior sau exterior

Materiale necesare. un numar considerabil de harti/planuri ale orasului si orare de autobuz/metrou/tren, innfunctie de locatie unde vrem sa se desfasoare cautarea.

Pregătirea jocului. Li se prezintă participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca "Ruta cea mai scurta". Jucatorii se impart in mai multe echipe de 2, 3- 4 jucatori, Fiecare primeste harti si planuri, orare de mijloace de transport, etc. De asemenea, fiecare echipa primeste cate  o tema (ruta) pe care trebuie sa o configureze in asa fel incat sa fie cel mai scurt traseu pentru a ajunge intr-un punct. Li se pot cere si anumite specificatii (de exemplu au voie sa foloseasca doar trei mijloace de transport sau sa ajunga in 60 de minute, etc. )

Varianta cu harta si busola. Initial participantii sunt initiati in folosirea hartii si a busolei. Dupa care li se dau niste obiecte si li se cere sa gaseasca pe harta traseul potrivit, de asemenea, configuratiile.

Varianta amuzanta practica. Daca sunt mai mari participantii la aceasta activitate pot efectiv sa incerce traseul si sa vada cu ochii lor dupa ce l-au configurat daca este asa cum s-au gandit. Efectiv sa plece pe traseu si sa ajunga la destinatie . La final pot evalua traseul si activitatea. 

ruta cea mai scurta, jocuri de orientare, jocuri de echipa, jocuri de teambuilding, jocuri pentru tineri, jocuri pentru adolescenti, jocuri pentru tineri si adulti, jocuri de orientare turistica, orientare turistica, jocuri de tabara, jocuri in excursii, jocuri de gasit trasee, trasee turistice, activitati jocuri tineri, jocuri de gasit solutii, jocuri de lucru in echipa, jocuri cu trasee, trasee pentru tineri, gasiti ruta cea mai scurta, orientare turistica pentru copii si tineri, vanatoare de comoara, vanatoare de artefacte