17 octombrie 2011

Ghici, ghici ce am desenat aici?

jocuri pentru copii, activitati pentru copii, jocuri la educatie plastica, poza d p alex.din.md, jocuri artistice, jocuri creative, jocuri cu desen, desen copii, idei pentru cadrele didactice, jocuri creative, jocuri cu desen, jocuri cu pix şi hârtie, jocuri de creativitate, jocuri de expresie, jocuri de imaginaţie, jocuri la educaţie plastică, jocuri pentru copii mici, jocuri de 2 3  4 5  6 7 8 9 10  ani, jocuri pentru prescolari si scolari
Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Durata: 20

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă imaginaţia, lexicul, capacitatea de a se exprima prin desen.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. imagini cu desene abstracte, sau fise cu diferite forme geometrice, hartie si pix sau creion, acuarele, pensule, apa, sau creioane colorate, markere, etc.

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Ghici, ghici ce am desenat aici?". Mai întâi li se arată copiilor mai multe imagini cu desene abstracte sau pete de culoare. Fiecare copil trebuie să vină cu cât mai multe idei cu ce se aseamana acestea.

După care li se pot da fişe cu forme geometrice (cerc, pătrat, etc), pe care ei să deseneze cât mai multe obiecte pornind de la figura respectivă. ( de exemplu, de la un cerc, pot desena un puisor, un peşte, etc.)

Variantă. Se poate realiza şi o competieţie, cine reuşeşte să realizeze cât mai multe imagini, sau cine a făcut cel mai original desen, etc.

Sugestii. Lucrările se pot pune la expoziţie, sau pot fi vândute părinţilor în scopuri caritabile.

Mai puteţi juca