17 octombrie 2011

Crează o reclamă pentru persoana ta

Vârsta jucătorilor. De la 5 ani în sus

Durata: 50 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă imaginaţia, cunoştinţele despre reclama imagine, reclama media, îşi dezvoltă capcitatea de a lucra în echipă, dar şi abilităţi de autocunoaştere, se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. Hârtie de împachetat, hârtie de construcţie, foarfecă, lipici, creioane colorate, markere

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Crează o reclamă pentru persoana ta". Se începe printr-o discutie referitoare la cum poate fi utilizată o reclamă pentru a te exprima pe tine însuţi. Se va arata că reclama reprezintă o modalitate prin care o persoana isi exprima propriile valori, opinii politice, preferintele muzicale, si poate fi asezata in diferite locuri (cum ar fi de exemplu, drumul spre scoala). Discutia dureaza aproximativ 10 minute.
Dupa discutie se cere participantilor sa-si creeze propria reclama (utilizand hartie de constructie si creioane colorate).
Odata ce grupul a terminat de lucrat la afisul personal acesta este lipit pe o coala mare de hartie de impachetat care are desenata pe spate o masina.
Se discuta apoi motivatia pentru care diferite mesaje sunt asezate in reclama, iar apoi plasate pe masina.
Daca grupul se simte confortabil, se poate crea o sarcina cooperativa, cerandu-li-se sa decida care este reclama pe care si-ar dori-o pe masina comunitatii (şcolii).
Terminati activitatea discutand modul in care ne putem exprima pe noi insine, de ce alegem sa exprimam anumite lucruri si nu altele.

Mai puteţi juca