26 iulie 2011

Timpul pentru poveste/ Storytime


poveste la focul de tabără, poza din tabara Adventure CAMPS
Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus. Cu cât sunt mai mulţi, cu atât se distrează mai bine.

Obiective. Jucătorii îşi dezvoltă imaginaţia, capacitatea de a comunica şi de a se exprima  în public. Munca în echipă,  se distrează.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior. Se poate face şi la focul de tabără

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului.  Li se prezintă jucătorilor regulile jocului.

Cum se joacă "Timpul pentru poveste/ Storytime ": O persoană începe o poveste, apoi fiecare persoană, când îi vine rândul, adaugă câte ceva la poveste, până când se sfârşeşte povestea.

Varianta în stil liber: Fiecare persoană adaugă la poveste cât de mult vrea. Când termină de spus tot ce avea, vine rândul următorului jucător. Ca variaţie, jucătorii pot cădea de acord ca după ce termină ce au de spus, să descrie un obiect / element din poveste (de exemplu, ce culoare avea cerul în poveste etc.).

Varianta cu o frază. Fiecare jucător are dreptul să adauge o singură frază la poveste atunci când e rândul lui. Frazele pot fi oricât de lungi sau scurte, dar nu au voie să includă părţi separate de ";". Exemplu: e permis "Iepuraşul s-a plimbat prin pădure, a băut apă şi s-a întâlnit cu un lup pletos.", dar nu e permis "Iepuraşul s-a plimbat prin pădure; la sfârşit avea nămol pe lăbuţe.".

Varianta cu un cuvant. Fiecare persoană adaugă un singur cuvânt la poveste, fără excepţii. Cuvântul nou adăugat trebuie să aibă sens când e pus lângă cuvântul de dinainte.

Acest joc  se poate juca atât oral, cât şi în scris, în funcţie de preferinţele voastre.

Varianta poveste la foc de tabără. Toţi jucătorii stau în jurul focului de tabără. Fiecare dintre ei, pe rând poate să povestească câte o întâmplare din viaţa lor. (distractivă, de groază, etc.).

Mai puteţi juca şi