24 ianuarie 2017

Jocuri de petrecere

Ii aduni pe toti la un loc, nu-i lasi pierduti prin toate colturile camerei. Si propui unul dintre aceste jocuri:

Jenga

Este un joc foarte amuzant, care la un moment dat se transforma intr-un adevarat thriller. Jucatorii (pot sa fie oricati) trebuie sa scoata pe rand cate o piesa din turnuletul construit din 54 de "caramizi". Fiecare piesa scoasa este pusa deasupra turnului, asa ca "nimic nu se pierde, totul se transforma"... si devine instabil.
Ideea e ca totul sa nu se darame la tine.
Exista si varianta gigant, care este mult mai amuzanta, dar si variante mai mici, pentru care nu aveti nevoie de un spatiu prea mare.

Selfie

Da, exista si un joc pe aceasta tema. Este destul de simplu, amuzant si iti ofera si o colectie de poze numai bune de pus pe Facebook si de strans like-uri.
Toata lumea se aseaza intr-un cerc. Se ia orice smartphone cu o camera cu timer (sau o camera foto cu timer). O persoana seteaza timer-ul pentru camera foto, dar acopera ecranul cu un post it, pentru ca nimeni sa nu stie cand va fi facuta poza.
Fiecare persoana din cerc trebuie sa ia pe rand camera si sa o tina ca si cand si-ar face un selfie. Ideea e ca stii cand este facuta poza abia cand se declanseaza blitzul.

Cupluri celebre

Preferatul nostru.
La inceputul petrecerii, tuturor li se lipeste pe spate un post it cu numele unei celebritati. Ideea jocului este ca pana la sfarsitul petrecerii sa-ti gasesti perechea punand intrebari despre tine, la care ceilalti au voie sa raspunda doar cu da sau nu. 
Exemple de cupluri celebre: Angelina Jolie si Brad Pitt, Stan si Bran, Victoria si David Beckham etc.

Ghiceste personajul

Un alt joc destul de popular, la indemana oricui, este cel in care fiecare dintre jucatori are lipit pe frunte un post it pe care este scris numele unui personaj, pe care acesta trebuie sa-l ghiceasca punand o serie de intrebari la care i se poate raspunde doar cu da sau nu.
Poate deveni foarte distractiv atunci cand cineva nu mai stie ce sa intrebe si incepe sa blufeze. De asemenea, este foarte interactiv si pune lucrurile in miscare.
Pont: devine si mai amuzant atunci cand in loc de numele unui personaj scrii pe post it numele unui prieten din gasca.

Cadavrul fermecator

"Cadavrul fermecator" - cadavre exquis - e o idee ce apartine suprarealistilor. A fost inventat in 1925 si e un joc ce se bazeaza pe asocierile de cuvinte si nu numai.
Cineva scrie un cuvant sau mai multe iar urmatorul continua. Fie se face dupa reguli stricte, de exemplu se da o tema "scriem despre copaci", fie o structura de propozitie (substantiv, adjectiv, verb, adverb...etc), fie fiecare scria o parte a unei fraze, sau cate un vers, avand posibilitatea sa vada ultimele unu-doua cuvinte din ce a scris precedentul pentru a putea face o minima legatura.
Dupa ce unul dintre participanti scrie, foaia se indoaie si merge mai departe. La final, cand credeti voi ca e finalul, mai exact, se desface si se citeste ce a rezultat. De multe ori, daca participantii sunt pe aceeasi lungime de unda, pot iesi lucruri surprinzatoare.
sursa http://metropotam.ro/