30 decembrie 2014

Masini oarbe

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici si mari

Durata jocului: 15 minute

Obiective. participantii isi dezvolta atentia, increderea, 

Spaţiul de joacăîn  interior sau exterior

Materiale necesare. esarfe pentru fiecare pereche

Pregătirea joculuiLi se prezintă participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca "Masini oarbe". Jucatorii sunt impartiti in perechi. Unul dintre parteneri este masina, celalalt este soferul. Partea interesanta a jocului este ca masina nu poate vedea, avand esarfa pe ochi, fiind ghidata doar de sofer. Comunicarea cu masina se face prin batai usoare cu palma.
-Astfel, o bataie pe cap inseamna ca masina trebuie sa meaga inainte.
-O bataie pe umarul stang inseamna ca trebuie sa intoarca la stanga iar o bataie pe umarul drept reprezinta semnalul pentru a intoarce la dreapta.
-O bataie pe spate inseamna ca trebuie sa mearga inapoi.
Sa tineti minte ca masina controleaza viteza iar scopul este acela de a se deplasa in trafic fara a se ciocni cu celelalte masini din trafic
Dupa prima runda se pot schimba rolurile. La final daca participantii la joc sunt mai mari se poate discuta pe marginea experientei (cum s-au simtit jucatorii in cele doua roluri, cum este sa ai incredere in partener, sa asculti indicatiile soferului, sa fii sofer, etc.)
masini, masini oarbe, jocuri de comunicare, jocuri tineri, jocul saptamanii, jocuri de comunicare, jocuri de dirigentie, jocuri pentru perechi, jocuri de interior si exterior, jocuri cu esarfe, jocuri cu copii legati la ochi, jocuri cu sofer si masina, jocuri cu sageti, jocuri educative, jocuri frumoase, jocuri pentru baieti