29 decembrie 2014

Animalele se ascund in padure

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 jucători în sus. Activitate potrivita pentru grupuri mici

Durata jocului: 30 de minute

Obiective. participantii isi insusesti informatii despre animalele care traiesc in acea zona, felul lor de a se adaposti, de a se hrani

Spaţiul de joacăîn exterior, in natura, in padure, in apropierea unei poteci.

Materiale necesare. nu sunt necesare. Participantii se folosesc de elemente din natura. 

Pregătirea jocului. Li se prezintă participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca "Animalele se ascund in padure". In aceasta activitate jucatorilor pretind ca sunt animale salbatice si se ascund de om. In timp ce animatorul sta pe poteca fiecare jucator se poate ascunde intr-un loc aflat in proximitatea potecii (maxim 30 de m fata de poteca) folosind orice mijloace naturale de camuflaj. 
 Conducatorul grupului asteapta 5-10 min la unul din capetele potecii pana toata lumea s-a ascuns si apoi traverseaza campul de joaca, pe poteca o singura data, incercand sa descopere cat mai multi dintre cei ascunsi.
Dupa ce majoritatea animalelor au fost decoperite este foarte important si interesant in acelas timp, sa discutam cu totii in grup, despre cele mai bune ascunzatori si metode de camuflaj si cum animalele se pot apara de pradatori. In acest fel copiii contientizeaza mai bine o parte din viata animalelor. 
jocuri pt tematica animale, jocuri pt tematica natură şi pădure, jocuri din tematica pădure, jocuri de tabără, jocuri cu animale, jocuri de rol, jocuri pt şcolari, jocuri pentru copii de 6 - 9 ani, jocuri educative, jocuri din padure, jocuri cu animale, jocuri despre animale, jocuri educatie , animatie socioeducativa, idei de jocuri pentru animatori, jocuri la munte, jocuri pe poteci, jocuri in padure, jocuri in excursii