14 noiembrie 2014

Domino

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucători în sus. Potrivit pentru grupuri mici.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă spiritul de atenţie,  gandirea, abilitatea de asociere , învaţă să respecte reguli, se distrează.

Spaţiul de joacăîn exterior sau interior

Materiale necesare. joc de domino (piese mici, dreptunghiulare din plastic sau lemn pe care sunt desenate sau sculptate diferite combinatii de buline); Mai sunt in comert si alte tipuri de joc domino de carti, de exemplu.


Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.

Cum se joacă "Domino". 


Varianta mai simpla de joc. La inceputul jocului fiecare jucator primeste un numar egal de piese iar pe masa se aseaza o piesa aleasa la intamplare cu fata in sus. Pe rand, jucatorii trebuie sa aseze pe masa o piesa care sa completeze lantul potrivindu-se fie cu numarul cel mai de sus, fie cu numarul cel mai de jos al pieselor deja asezate. Jucatorii pot sa aleaga sa fie asezate piesele in ordine crescatoare sau descrescatoare. Castigatorii sunt cei care reusesc sa aseze toate piesele in lant. 
Se poate stabili de la inceput daca se respecta o ordine sau jucatorii au voie poesteze piesele pe masa de fiecare data cand li se potriveste ceva. 


Varianata 2. Piesele se aseaza pe masa cu fata in jos. Jucatorii isi impart un anumit numar de piese si celelalte raman pe masa.  Pe rand, fiecare jucator ia cate o piesa si o va aseza in prelungirea lantului in asa fel incat jumatatile de piese care au legatura una cu cealalta sa fie de acelas numar de punte. Daca la un jucator nu i se potriveste nici o piesa va lua una din piesele ramase pe masa cu capul in jos. O partida se incheie cand un jucator termina toate piesele din mana sau cand nu mai poate aseza nimeni nici o piesa. Castigatorul este cel care a ramas cu cele mai putine piese in mana.

Piesele care au parti goale se folosesc ca un joker.Ele pot inlocui orice forma sau numar,

Varianta 3. Piesele de domino se pot folosi pentru a se construi un zid "miscator". Jucatorii isi impart piesele sau lucreaza in echipa pentru a construi un zid miscator. Ei aseaza piesele de domino in picioare una dupa cealalta, fara ca acestea sa cada. Castiga jucatorul a carui zid rezista cel mai mult sau cel a carui zid se destrama tot, fara intrerupere. 


Alte variante care se joaca dupa aceesi idee de asociere. 

  • Domino cu animale 
  • Domino cu cifre
  • Domino cu cuvinte
  • Domino cu diferite personaje din desene animate
  • Domino urias cu care ne putem juca in iarba sau in exterior.
  • Sau chiar Triple domino cu trei laturi.


domino, cum se joaca domino, regulile jocului de domino, joc domino reguli, reguli domino, joc domino pret, cum se joaca domino, variante de domnino, jocuri domino pentru copii, joc mare domino, joc domino, joc domino gigant, domino reguli, jocuri de societate, jocuri de masa, jocuri stravechi, board game, board game pentru copii, domino board game, joc de domino