9 ianuarie 2014

Muzicando - joc de carti



Vârsta jucătorilor. De la 10 ani în sus

Durata: 30 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă de la 2 - 8 jucatori ( se pot juca si 16, pe echipe)

Obiective. jucătorii  se relaxeaza, se destind, isi dezvolta atentia, se distreaza si se amuza dar isi insusesc si informatii si detalii din domeniul muzicii clasice

Spaţiul de joacă
în interior sau exterior

Materiale necesare. 
un pachet de carti de joc Muzicando sau doua daca sunt mai multi jucatori.

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc cat mai clar.
Se aleg din pachet un număr de carduri, egal cu numărul de jucători (de la doi la opt participanţi), diferite ca valoare a notei muzicale, în ordine crescătoare, începând cu nota “Do”. În cazul în care sunt opt jucători, se va folosi şi cartea care îl reprezintă pe Guido D’Arezzo. Se amestecă acest set ales şi se împarte fiecărui jucător, câte o carte cu faţa în jos, în sensul acelor de ceasornic. Jucătorii se aşează la masă în ordinea dată de notaţia cărţilor: Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si. În cazul în care sunt opt jucători, cel care are cartea “Guido D’Arezzo” se aşează pe ce loc doreşte.

Cum se joacă "Muzicando"
Pachetul de joc conţine un număr de 56 de cărţi de joc repartizate pe şapte serii de culori cu câte şapte valori diferite – note muzicale. Fiecare culoare are o a opta valoare un semn grafic muzical: pentru roşu şi oranj – diez (#); pentru galben şi verde – becar (); pentru albastru şi indigo – bemol (); pentru violet – pauza (pauza). si, de asemenea, pe anumite carti se regasesc si compozitori consacrati
Primul tur este început de către jucătorul care a avut cartea “Do”. Acesta amestecă şi împarte câte şapte carduri, una câte una, cu faţa în jos, începând cu jucătorul din stânga lui. În cazul în care sunt mai puţin de opt jucători, restul cărţilor de joc se aşează pachet pe masă, cu faţa în jos.
Jucătorul din stânga celui care a împărţit cărţile face prima alegere, oricare dintre cele patru tipuri de etalare. Acest jucător va deschide etalarea.
În timpul desfășurării etalărilor, jucătorii care declară “pas” sunt obligaţi să ridice o carte din pachetul de pe masa de joc. Când pachetul de cărţi este epuizat, declaraţia de “pas” dă dreptul următorului jucător la depunere.
Epuizarea sau lipsa pachetului de cărţi de pe masă generează obligativitatea etalării cărţilor cerute de joc.
Sugestie: jocurile în patru şi opt participanţi permit distribuirea tuturor cardurilor în număr egal. În aceste cazuri se poate aplica varianta de joc cu licitaţie şi calculul scorului corespunzător.
Nerespectarea obligaţiilor de joc duce la anularea etalării în curs şi penalizarea cu 11 puncte a jucătorului vinovat.
Următoarele tururi se desfăşoară astfel: jucătorul care a făcut alegerea anterioară amestecă şi împarte cărţile, jocul derulându-se până la epuizarea numărului de tururi hotărâte iniţial.
Un joc complet este constituit dintr-un număr de etalări care este un multiplu al numărului de participanţi.
Câştigătorul unei etalări este jucătorul care depune primul toate cărţile din mână. Etalarea continuă până la stabilirea ultimului clasat.
Câştigătorul unui joc complet este cel care a acumulat cele mai multe puncte în totalul tabelului.
Calculul scorului
Punctele fiecărui jucător se calculează astfel: se adună punctele obţinute în clasament cu valoarea etalării alese.
Jucătorul situat pe ultimul loc primeşte un punct, penultimul primeşte două puncte şi aşa mai departe, jucătorul clasat pe primul loc primind un număr de puncte egal cu numărul de participanţi.
Imposibilitatea ultimului jucător de a-şi depune toate cardurile din mână duce pierderea punctului de clasament (se pierde valoarea ultimului loc = 1 punct).
muzicanto. joc de carti muzicanto, jocuri cu carti de joc,
 sursa foto http://muzicando.wordpress.com/foto/
carti de joc, jocuri la masă, jocuri pentru adolescenţi, jocuri pentru tineri, boardgames, jocuri de societate, jocuri româneşti, Muzicando, jocuri pentru adulţi, jocuri pentru copii mari, jocuri pentru tineri, jocuri de interior, jocuri cu carti de joc, joc de carti muzicando, jocuri din tematica muzicala, jocuri la muzica, jocuri muzicale, jocuri romanesti, jocuri din Romania

Varianta de joc - pe echipe cu mai multe pachete de carti de joc , cu diferite tipuri de etalari gasiti  pe http://muzicando.wordpress.com/about/

muzicanto。 muzicanto纸牌游戏游戏,打牌,打牌,下棋,游戏的青少年,游戏对于青少年来说,桌面游戏,游戏,游戏罗马尼亚,Muzicando,成人游戏,游戏的大孩子,游戏的年轻游戏,室内游戏,纸牌游戏,音乐主题,游戏,音乐游戏,音乐,在罗马尼亚罗马尼亚游戏游戏纸牌游戏muzicando游戏,muzicanto. muzicanto карточная игра игры, игральные карты, игральные карты, настольные игры, игры для подростков, игры для молодых людей, BoardGames, игры, игры Румынский, Muzicando, взрослые игры, игры для больших детей, игры для молодых игры, игры в помещении, карточные игры, карточная игра muzicando игры музыкальных тем, игр, музыкальных игр, музыки, игр румынских игр в Румынии,muzicanto. muzicanto card game games, playing cards, playing cards, board games, games for teenagers, games for young people, boardgames, games, games Romanian, Muzicando, adult games, games for big kids, games for young games, indoor games, card games, card game muzicando games of musical themes, games, music games, music, games Romanian games in Romania,muzicanto. juegos del juego de cartas muzicanto, naipes, naipes, juegos de mesa, juegos para adolescentes, juegos para los jóvenes, juegos de mesa, juegos, juegos rumanos, Muzicando, juegos para adultos, juegos para niños grandes, juegos para jóvenes juegos, juegos de salón, juegos de cartas, juegos de cartas juegos muzicando de temas musicales, juegos, juegos de música, música, juegos rumanos en Rumanía