6 ianuarie 2014

Mămăligă cu mălai

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Durata: 20 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă de la 2 jucatori in sus, potrivit pentru grupuri medii.

Obiective. jucătorii  se relaxeaza, se destind, isi dezvolta atentia, se distreaza si se amuza dar invata si sa stea seriosi.

Spaţiul de joacă
în interior sau exterior

Materiale necesare. 
Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului Li se prezintă jucătorilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joacă "Mămăligă cu mălai". Un jucator va invarti pe rand fiecare participant spunand: "Mamaliga cu malai/ Cum te pun asa sa stai!". Acesta trebuie sa ramana nemiscat in poztia aceea. Dupa ce fiecare participant este stana de piatra. Jucatorul special incepe sa mearga la fiecare sa-i faca sa rada. Ii gadila uso, face mutrisoare, etc. Daca se misca sau rad iasa din joc. Daca nu, participa si la urmatoarea runda. Se pot schimba de cateva ori jucatorii speciali. 

Varianta de joc. Un minut. Dupa ce jucatorul special ii invarte pe toti, copiii trebuie sa ramana nemiscati un minut. Cine se misca iasa din joc.

Varianta de joc in cerc. Copiii se tin de maini formand un cerc si se invartesc strigand acele cuvinte. Cand au terminat de spus “mamaliga cu malai, cum te pun asa sa stai!” isi dau drumul de la maini si trebuie sa ramana in pozitia in care se afla cat mai mult timp. Acela care se misca iese din joc. Castiga cel care reuseste sa ramana astfel cat mai mult timp. Farmecul acestui joc sunt tocmai pozitiile cat mai haioase si greu de sustinut, alese de copii
mamaliga cu malai cum te pun asa sa stai!,sursa foto casutacopiilor.info.
 jocuri din copilarie, jocuri de exteriro, jocurilecopilariei, jocuri in exterior, jocuri in aer  liber, jocuri pentru copii, activitati pentru copii, jocuri in aer liber, jocuri frumoase, jocuri de neuitat