25 iulie 2013

Activitati de vacanta pentru copii in functie de varsta

In vacanta de vara posibilitatile de activitati pentru copii sunt variate. De la sporturi pana la ateliere de creatie, de la cursuri de teatru, pana la plimbari in aer liber, toate activitatile pentru cei mici le pot anima vacanta. Daca vreti ca cei mici sa se bucure cu adevarat de activitatile de vacanta propuse, ar trebui sa tineti cont de varsta lor si adaptate la ea.

Cei de la ghidul-parintilor.ro au facut un clasament cu idei si sugestii de activitati de vacanta pentru parintii si copiii lor.

De la 3 ani

La 3 ani copilasul este foarte activ si foarte curios. Pentru a-si consuma pozitiv energia sunt recomandate cursurile de dansuri moderne, cursurile de pictura, de modelaj. Tot ceea ce inseamna dinamism, creativitate si socializare este perfect pentru un copil de 3 anisori. 

De la 4 ani

Incepand cu varsta de 4 ani, copilul poate fi un adevarat sportiv. Il poti da la gimnastica ritmica, la inot, la tenis de camp. Toate sunt activitati care il vor dezvolta armonios pe copil si care ii vor ocupa timpul util si placut. La fel de utile sunt si cursurile de pictura, de modelaj, de dezvoltare personale. 

De la 5 ani

Baschetul, fotbalul sau teatrul sunt activitati de vacanta foarte potrivite pentru un copil de 5 ani. Aflat la varsta socializarii, sporturile de echipa il vor invata pe copil sa socializeze, sa-si respecte semenii, sa lucreze in echipa. Cursurile de teatru il vor invata, de asemenea, sa-si exprime sentimentele.

De la 6 ani

La varsta de 6 ani copilul este foarte atras de tot ceea ce inseamna muzica, dans, sport. Lectiile de canto, cursurile de pian sau chitara, pictura, origami, baletul sau gimnastica sunt activitati ideale pentru un copil de 6 ani. De asemenea, la aceasta varsta sunt foarte utile si cursurile de limbi straine. 

De la 7 ani

Incepand cu varsta de 7 ani, parintii pot sa-si directioneze atentia catre cursurile de cultura generala, de creativitate. Exista o serie de cursuri pentru copii orientate pe dezvoltarea lor personala. Acest gen de cursuri se desfasoara prin intermediul jocurilor, copiii avand ocazia sa se descopere si sa inteleaga mai bine lumea inconjuratoare. 
De asemenea, varsta de 7 ani este potrivita si pentru taberele medievale, pentru taberele de dezvoltare personala sau pentru cursurile de cercetasi, de prin ajutor, de orientare in diferite situatii. 

Indiferent de ceea ce alegeti, nu uitati ca si copilul trebuie sa participe la decizia dvs. In fond, el este cel care trebuie sa participe la aceste cursuri.