29 iulie 2013

Cauza si efect

Vârsta jucătorilor. De la 5 ani in sus

Durata: 15 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucator in sus, ideal in doi sau grupuri mici

Obiective. insusirea si intelegera diferentelor dintre cauze si efecte

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se explica cat mai clar regulile de joc.

Cum se joacă "Cauza si efect" . Animatorul (parintele) incepe o propozitie pe care jucatorii trebuie sa o continue respectand obietivul nostru de cauza - efect. De exemplu, 
"Daca lasam geamurile deschise iarna in casa va fi ...."
" Daca este frig si nu ne imbracam riscam sa......"

Si jocul poate continua...

28 iulie 2013

Twister sexual


Un joc tare incitat inspirat dintr-un joc clasic de petrecere si liceu, poate sa fie Twister sexual. Nu mai stati pe loc, folositi jocul de Twister si amuzati-va in dormitor cu acesta....

Cum se joaca "Twister sexual". Regulile sunt ca si la jocul clasic de Twister. De data aceasta insa ambii parteneri trebuie sa fie goi. Sau se pot dezbraca pe  parcurs. Cat crezi ca va rezista cu piciorul drept pe galben si mana stanga pe verde, tu goala - in timp ce il saruti si il gadili?
La fiecare runda mai dati un articol de imbracaminte jos de pe voi.



imagine de pe www.greatlifestylecoaching.com,sex in joaca, joaca dea sexul. sex in joaca, jocuri de Valentin's Day, jocuri erotice, jocuri in dormitor, jocuri pentru adulţi, jocuri pentru cupluri, jocuri pentru tineri, jocuri sexuale, twister, twister sexual, twoister games, jocuri de cuplu, jocuri pentru adulti, jocuri pentru indragostiti, jocuri cu sex, jocuri sexuale, jocuri senzuale, 

25 iulie 2013

Activitati de vacanta pentru copii in functie de varsta

In vacanta de vara posibilitatile de activitati pentru copii sunt variate. De la sporturi pana la ateliere de creatie, de la cursuri de teatru, pana la plimbari in aer liber, toate activitatile pentru cei mici le pot anima vacanta. Daca vreti ca cei mici sa se bucure cu adevarat de activitatile de vacanta propuse, ar trebui sa tineti cont de varsta lor si adaptate la ea.

Cei de la ghidul-parintilor.ro au facut un clasament cu idei si sugestii de activitati de vacanta pentru parintii si copiii lor.

De la 3 ani

La 3 ani copilasul este foarte activ si foarte curios. Pentru a-si consuma pozitiv energia sunt recomandate cursurile de dansuri moderne, cursurile de pictura, de modelaj. Tot ceea ce inseamna dinamism, creativitate si socializare este perfect pentru un copil de 3 anisori. 

De la 4 ani

Incepand cu varsta de 4 ani, copilul poate fi un adevarat sportiv. Il poti da la gimnastica ritmica, la inot, la tenis de camp. Toate sunt activitati care il vor dezvolta armonios pe copil si care ii vor ocupa timpul util si placut. La fel de utile sunt si cursurile de pictura, de modelaj, de dezvoltare personale. 

De la 5 ani

Baschetul, fotbalul sau teatrul sunt activitati de vacanta foarte potrivite pentru un copil de 5 ani. Aflat la varsta socializarii, sporturile de echipa il vor invata pe copil sa socializeze, sa-si respecte semenii, sa lucreze in echipa. Cursurile de teatru il vor invata, de asemenea, sa-si exprime sentimentele.

De la 6 ani

La varsta de 6 ani copilul este foarte atras de tot ceea ce inseamna muzica, dans, sport. Lectiile de canto, cursurile de pian sau chitara, pictura, origami, baletul sau gimnastica sunt activitati ideale pentru un copil de 6 ani. De asemenea, la aceasta varsta sunt foarte utile si cursurile de limbi straine. 

De la 7 ani

Incepand cu varsta de 7 ani, parintii pot sa-si directioneze atentia catre cursurile de cultura generala, de creativitate. Exista o serie de cursuri pentru copii orientate pe dezvoltarea lor personala. Acest gen de cursuri se desfasoara prin intermediul jocurilor, copiii avand ocazia sa se descopere si sa inteleaga mai bine lumea inconjuratoare. 
De asemenea, varsta de 7 ani este potrivita si pentru taberele medievale, pentru taberele de dezvoltare personala sau pentru cursurile de cercetasi, de prin ajutor, de orientare in diferite situatii. 

Indiferent de ceea ce alegeti, nu uitati ca si copilul trebuie sa participe la decizia dvs. In fond, el este cel care trebuie sa participe la aceste cursuri.

24 iulie 2013

Exercitii de dictie

31. Arhiepiscopul din Constantinopol a încercat să se dezarhiepisconstantinopolizeze.

32. Capra paşte lângă casă. Capu caprii crape-n şase! Capra noastră n-are lapte. Crăpa-i-ar coarnele-n şapte!

33. Fofiţă fondofirliţă, forofifo - fenderliţă şi fifoi fondofirloi, forofifo - fenderloi

34. Paradimetilaminoanzobenzensurfonic.

35. Patrusprezece pritocitori într-o pritocitorică mică!

36. Primprejur plimbările prin ploaie prilejuiesc plăceri proprietarilor provinciali.

37. Când am zis c-am zis c-om zice, că tu zici c-am zis c-om zice, nici n-am zis c-am zis c-om zice , da tu zici c-am zis c-om zice.

38. Sisoie se suie seara sus să sară scara singur scara sigur

39. -Spune-mi cine soseşte pe şosea?
- Pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci.
- Cum? pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci?
- Da, pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci!
- Aha, dacă pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci,deci vor fi şapte saşi cu şapte saci

40. Armura arămie a asprului atrid Agamemnon, atârnată asupra altarului atic, atrăgea, aşadar atenţia armatorilor anatolieni, amici ai anticilor armate arhaice, aşteptând atenuarea aţâţărilor anarhice ale aprigului Achille.

 
sursa imagine learningwithjohn.com, exercitii de vorbire, exercitii de dictie, exercitii logpedice, vorbit corect, vorbit in public, impotriva balbaielii, remedii pentru vorbit, dictie corecta, vorbire corecta, vorbire clara, dictie corecta la copii si tineri, 

18 iulie 2013

Invarte sticla - joc de cuplu


Cu siguranta ati jucat la petrecerile aniversare sau in liceu invarte sticla. Aceasta varianta este insa insa mult mai incitanta si care poate  merge mai departe de un sarut.

Materiale necesare: Aveti nevoie de o sticla (poate sa fie chiar sticla din care ati savurat vinul inaite cu o ora. Mai aveti nevoie de un carton sau hartie mare, markers si o foarfeca. 

Pregatiti jocul. Dupa ce ati consumat sticla cu vin la cina, taiati rotund bucata de hartie de doua ori mai mare decat sticla. Impartiti cu markerul hartia in 6 sectiuni in care scrieti fiecare cate o fantezie.

Cum se joaca 'Invarte sticla - joc de cuplu".  In continuare nu va ramane de facut decat sa invartiti sticla ... si sa urmati indicatiile de pe hartie. Este asa de placut....Orice porunca iti cade, trebuie o aplici partenerului tau.



imagine de pe www.deviantart.comjocuri cu sticla, jocuri cu saruturi, jocuri cu imabratisari, jocuri cu  pupaturi, jocuri cu sex, jocuri de Valentin's Dayjocuri eroticejocuri in dormitorjocuri pentru adulţijocuri pentru cuplurijocuri pentru tinerijocuri sexuale, jocuri sexi, jocuri in doi, 

12 iulie 2013

Exercitii de dictie

sursa facebook.com, exercitii de dictie, dictie dictie corecta exercitii de dictie pentru copii, vorbim mai clar ,– Texte pentru dictie – Corecteaza-ti dictia!, exercitii de dictie pentru toate varstele, exercitii de dictie grele
exercitii de dictie actorie,exercitii de dictie amuzante,exercitii de dictie usoare,exercitii de dictie in engleza,exercitii de dictie in franceza,exercitii de dictie pentru copii,exercitii de dictie teatru
1. Un caricaturist care caricaturizează caricaturi caricaturistice nu poate caricaturiza caricatura sa.

2. Duc în bac sac de dac, aud crac, o fi rac? O fi drac? Face pac, aud mac, aud oac, nu e rac, nu-i gândac, nu e cuc, nu-i brotac, îl apuc, îl hurduc. E tot drac.

3. Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.

4. Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi saşul coseşte. Şi-n sus şi-n jos de casa sa, coseşte saşul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi ştie.
- Ce şansă!... Saşa-şi spuse sieşi!

5. Rege Paragarafaramus, când te vei desoriginaliza? Mă voi desoriginaliza când cel mai original dintre orginali se va desoriginaliza. Dar cum cel mai original dintre originali nu se va desoriginaliza, regele Paragarafaramus, nu se va desoriginaliza.

6. Colo-n vale p-un pitroi sta o codobătură si un codobăturoi,codobăturoiu codobătureşte codobătura,codobătura nu poate codobături codobăturoiu...

7. Un bal fără egal cu final fatal la un halal carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real şi natural, fără rival, egal si actual.

8. Spre sfânta sa soră Suzana se suie, Spăşită din suflet suspinu să-şi spuie, Şi-n susul sarcastic suspinu-şi şopteşte, Şi-odată pe scara sucită se opreşte

9. Boul breaz, bârlobreaz, lesne-a zice boul breaz, dar mai lesne-a dezbârlobrezi bârlobrezitura din boii bârlobrezenilor

10. Până când a cărămidărit cărămidarul pe cărămidăriţă, a cărămidărit cărămidăriţa pe cărămidar




Baloane de sapun

imagine de pe lylodoingculture.blogg.se, baloane, baloane de sapun, cum se fac baloane de sapun, cum se face apa pt baloane de sapun, reteta de baloane de sapun, retete pentru baloane de sapun, fun science, experimente, experimente pentru copii, activitati copii, activitati practice copii, activitati in interior si exterior pentru copii, idei de activitati pentru copii
Intotdeauna baloanele de sapun au incantat copiii mici si mari...Ne putem amuza si distra cateva minute bune creind chiar noi aceste minunate baloane


Materiale necesare:
  • apa
  • detergent de vase
  • glicerina
  • miere, zahar sau sirop de porumb
  • colorant sau tempera
  • paie  de plasti c subtiri
  • paie naturale de la tara
  • fir de bumbac
  • sau recipiente din comert pe care le-ati folosit si s-a terminat lichidul, le puteti refolosi
  • prosoape de bumbac sau de hartie - unde este apa ne si udam, nu-i asa?:)
Exista mai multe retete de baloane de sapun pe care probabil unii dintre voi le-ati si incercat....Trebuie doar sa amestecati cateva substante simple pentru ca magia sa se creeze....Distractie si fun....



Baloane de sapun clasice:
  • 2 linguri de detergent de vase
  • 1 cana apa
Baloane de sapun dulci:
  • 1 lingura sirop de porumb
  • 2 linguri detergent de vase
  • 1 cana apa
Baloane de sapun magice:
  • 1 lingura glicerina
  • 2 linguri detergent de vase
  • 250 ml apa
Baloane de sapun colorate:
  • 1 ceasca tempera lichida
  • 2 linguri detergent de vase
  • 1 lingura amidon lichid
Baloane de sapun Gigant:
  • Pregatiti 4 paie de aproximativ 6 cm si fire de bumbac de 24 cm.
  • Treceti firele de bumbac prin cele patru paie si trageti de capetii firului pana apropiati paiele.
  • Dati-le forma patrata sau dreptunghiulara si…gata!
  • Faceti baloane uriase ( treceti din cand in cand firele prin lichid, apoi faceti vant.

Alte sugestii: 
* Pregatiti preparatul cu o zi inainte de folosire. Da rezultate mai bune.
* Glicerina lichida este un produs ieftin si se gaseste in farmacii sau magazine alimentare. Copiii considera ca bulele sunt mai mari si mai frumoase datorita glicerinei.
* Nu folositi reteta de “Baloane de sapun dulci” daca aveti albine sau viespii in gradina.
* Incercati sa folositi zahar sau miere de albine daca nu aveti ulei de porumb in casa.
* Baloanele de sapun colorate pot lasa mizerie. Aveti grija sa folositi culoare care iese usor la spalat. Mai adaugati apa in cazul in care solutia vi se pare prea groasa.
* Nu uitati sa va spalati pe maini dupa ce va distrati.

Observatii:
  • ar fi de preferat sa va jucati afara cu ele, pentru a nu face multa apa si urme....Daca ne jucam in interior ar fi bine sa avem pe jos covoras, mocheta sau parchet. care sa fie indepartate/inlocuite sau  sterse cat mai repede...
  • Atentie! copiii ar putea rasturna apa pe jos si s -ar putea sa alunece....

Tinte pentru buretii cu apa

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani in sus

Durata: 15 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucator in sus.

Obiective. dezvoltarea dexteritatii, atentiei, distractie in zilele calduroase din vacanta 

Spaţiul de joacă. în exterior, pe iarba sau trotuar unde avem acces la un perete sau gard/ zid de caramida

Materiale necesare. bucati de burete, creta, o galeata cu apa, obtional prosop. 

Pregătirea jocului. Pe gard sau perete desenam o fata amuzanta sau un animal. Li se spun jucătorilor regulile de joc cât mai clar. 

Cum se joacă "Tinte pentru buretii cu apa" . Galeata se umple cu apa. Ne pregatim "arsenalul" cu bucatile de burete. La start copiii trebuie sa tinteasca cu buretii plini de apa direct in imaginea de pe perete/gard pentru a o sterge. Aceasta activitate poate sa prinda super intr-o zi torida de vara in vacanta....Toti participantii se vor uda grozav...

Variante de joc. 

Tinte din tuburi de carton pentru buretii cu apa. Mai intai fiecare jucator va crea cate o tinta propie din cate un tub de carton. Le pot personaliza cum doresc. Fie le coloreaza, fie le lipesc hartie creponata, etc. Cand treaba e terminata asezam tintele pe un suport si aruncam cu buretii plini de apa in ele. 
imagine de pe www.serenityyou.com, activitati de vara, jocuri de vara, tuburi de carton desenate si colorate, jocuri cu apa, tinta din tuburi, activitati afara, activitati in aer liber, activitati cand e cald, activitati cu apa, jocuri distractive cu apa, jocuri de vacanta, jocuri de vara, jocuri amuzante, activitati vara, jocuri de exterior, jocuri de tabara, jocuri in excursii, 
imagine de pe blogs.fcps.net, jocuri de exterior, jocuri de vacanta, jocuri de vara, jocuri vara, jocuri pentru copii, jocuri pentru copii mici, activitati de vara, activitati la bunici, activitati de vacanta, activitati in vacanta, activitati recereative, activitati extrascolare, activitati amuzante,
Tinte pentru buretii cu apa pe beton. Mai intai desenam cateva cercuri cu creta pe trotuar sau orice altceva ne dorim si ne permite imaginatia. Apoi, folosind buretii cu apa din galeata aruncam pe rand la tinte pana cand le "spalam"....Mare distractie!

Bataie cu buretii plini de apa. Foarte amuzanta poate sa fie intr-o zi torida si o mica lupta cu buretii cu apa. Copiii se pot alerga si uda in voie cu buretii plini cu apa. Acestea fiind moi, nu au cum sa ii raneasca. 
imagine de pe spoonful.com, activitati de vacanta, activitati vara, activitati copii 12  14 ani in vacanta,
activitati copii mici in vacanta, activitati cpii mici vara, activitati copii 5 6 ani vara,
cum isi petrec copii vacanta, jocuri de vara, jocuri de distractie, jocuri pentru scolari vara,
jocuri pentru prescolari vara, jocuri pentru adolescenti vara,
idei de jocuri vara, idei de jocuri primavara, idei de petrecere copii,baiae cu buretii plini de apa,
baiate cu apa,  jocuri cu apa, bataie cu apa, jocuri in exterior, activitati de tabara, jocuri de tabara,
distractie cu apa, activitati cu , 
imagine de pe openclassroomleadershipmagnet.com , jocuri de vacanta de vara, jocuri de vacanta pentru copiijocuri de vacanta spani, jocuri barbie vacanta, jocuri ashtons family resort, jocuri joburi vara, jocuri joburi de, vacanta, jocuri de vacanta jocuri gratis, jocuri vara, jocuri de vacanta, jocuri gratis, idei de jocuri si activitati vara, intreceri cu apa, jocuri amuzante cu apa, intreceri amuzante cu apa, jocuri distractive

Tinte umane pentru buretii cu apa. De asemenea, putem crea un panou. Fie il pictam cu un personaj, fie ii dam alta forma si lasam o gaura pentru capul unui jucator sau pentru picioare. Apoi, pe rand, fie suntem tinta fie suntem tintasii. Este tare amuzant sa stai si sa astepti sa fii tintit cu apa...Nu stii niciodata cand esti nimerit :).

Aruncarea la tinte din baloane cu apa

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani in sus

Durata: 15 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucator in sus.

Obiective. dezvoltarea dexteritatii, atentiei, distractie in zilele calduroase din vacanta 

Spaţiul de joacă. în exterior, pe iarba, 

Materiale necesare. un suport pe care sa asezam baloanele, baloane umflate cu apa, pietricele.

Pregătirea jocului. Li se spun jucătorilor regulile de joc cât mai clar. 

Cum se joacă "Aruncarea la tinte din baloane cu apa" . Copiii sunt asezati in sir indian. Pe rand, vor trebui sa arunce cate o pietricica in baloane pentru a le sparge. Se pot puncta baloanele pe culori sau pur si simplu pentru fiecare tinta buna. Daca se termina baloanele, se pot umfla un set nou iar jocul poate continua.
imagine de pe www.sheknows.com, baloane, jocuri cu baloane, baloane cu apa, baloane la tinta, activitati cu baloane, jocuri vara, jocuri pentru copii, jocuri pentru adulti, activitati pentru copii vara, baloane cu apa distractive, jocuri de petrecere, activitati de petrecere, party games, aruncarea la tinta, jocuri de vacanta, activitati in vacanta, jocuri distractive, idei de jocuri,  activitati in exterior, activitati vara, activitati in aer liber
Variante de joc.
Intreceri cu baloane cu apa la tinta. Daca avem un grup mai mare de copii, putem sa-i impartim pe echipe, fiecare avand suportui ei cu baloane la care sa arunce. Echipa mai rapida, care va sparge toate baloanele castiga. 


Volei cu baloane

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani in sus

Durata: 15 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucatori in sus.

Obiective. dezvoltarea dexteritatii, atentiei, dezvoltarea abilitatii de a manui mingea, incurajarea copiilor sa faca miscare si sa petreaca timpul impreuna

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior, pe iarba, 

Materiale necesare. spatiu fara prea multe denivelari, baloane colorate, (obtional, o pompa pentru umflat baloane), o sfoara sau o esarfa.

Pregătirea jocului. Li se spun jucătorilor regulile de joc cât mai clar. Se leaga o sfoara intre doi copaci sau doi stalpi.

Cum se joacă "Volei cu baloane" . Jucatorii se impart in doua echipe. La start se loveste balonul peste franghie, pe rand, de fiecare jucator, pasandu-se de la o echipa la cealalta.
imagine de pe familyfitness.about.com, baloane. jocuri cu baloane, activitati cu baloane, idei de jocuri cu baloane, volei, volei cu baloane, volei cu balon, jocuri de vacanta, jocuri de vara, jocuri vara, jocuri primavara, jocuri pentru copii, jocuri idei entru parinti, jocuri simple, jocuri de vara, activitati de vara, jocuri in casa, jocuri pe iarba, jocuri cand ploua, activitati cand ploua, activitati copii in zile ploioase, 

Variante de joc. 
Baloane in gradina. Cei mici adora baloanele, asa ca daca umflati cateva baloane colorate si le lansati prin gradina pe iarba, acestea vor fii tare incantati minute insir. Fie le aduna pe culori, fie le lanseaza pe un material. Fie, pur si simplu, alearga dupa ele si le prind. 

Nu lasa sa cada balonul. Acesta este un joc simplu cu baloane in care jucatorii lanseaza baloanele in aer si nu au voie sa le lase sa cada si sa atinga pamantul. Fie se joaca cu un singur balon si la cine cade balonul iasa afara din joc. Fie se face o mica competitie in care fiecare jucator are cate un balon pe care trebuie sa-l mentina in aer cat mai mult timp si va castiga cel la care balonul atinge pamantul ultima data.

10 iulie 2013

Surpriza senzuala muta

Relatia de cuplu poate sa fie mereu captivanta daca veti introduce din cand in cand cate un joc senzual.Asadar nu ar strica sa experimentati in dormitor jocuri sexuale. Mai mult, sunt o multime de jocuri pentru cupluri la care nu aveti nevoie de materiale ci doar de cateva idei si de buna-dispozitie....

Materiale nu sunt necesare.
Cum se joaca "Surpriza senzuala muta". Iti astepti partenerul sau partenera in dormitor sau in pat,
cu lumina stinsa. De cum intra incepi sa-l saruti pe maini, pe gat peste tot... fara sa-i spui nimic. Saruta-l tot asa pana cand nu mai poate. Cat de multcrezi ca rezista pana il seduci usor?

Momentul in care stai sa anticipezi cand va intra pe usa este foarte incitant. 

Varianta "Cine vorbeste pierde".  Stabiliti impreuna ca pereche cand incepe jocul . De aceasta data va intelegeti ca pe parcurs ce dati frau liber sarutarilor si mangaierilor cine vorbeste primul pierde.De voi depinde cat de mult rezistanti. Stabiliti tot dinaite si "mici pedepse" in cazul in care cineva nu se abtine si pierde, (Duceti gunoiul o saptamana, spalati vasele, cumpara lenjeria pe care ati vazut-o la magazin, cumpara o jucarie de la sex shop, etc.)
Joaca in dormitor pare mai incitanta de acum! Have fun! 


imagine de pe www.antena3.ro, jocuri tineri, jocuri pentru adulti, jocuri erotice, jocuri de cuplu, jocuri pentru cuplu, jocuri sexuale, jocuri pentru adulti, jocuri de valentines days, jocuri in dormitor, jocuri in pat, jocuri eotice, jocuri pentru indragostiti, jocuri senzuale, relatiie de cuolu, sfaturi pentru distractie in plat, idei de jocuri de cuplu



5 iulie 2013

Jenga sau Turnul Instabil

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani in sus

Durata: 30 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucator in sus.

Obiective. dezvoltarea atentiei si dexteritatii, incurajarea socializarii, petrecerea timpului alaturi de prieteni

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior pe o suprafata dreapta, care nu se misca

Materiale necesare. jocul de societate Jenga (care contine 54 de cuburi din lemn)
imagine de pe http://thecomicgeek.wordpress.com, jenga, turnul instabil, jenga board game, jocul turnul instabil , cum se joaca jenga, cum se joaca turnul instabil, jocuri faine de societate, jocuri cu cuburi,cuburi,jenga cu cuburi,cuburi din lemn, jocuri de petrecere, jocuri de societate,jocuri din lemn, jucarii din lemn, jocuri de petrecere, jocuri de atentie, jocuri de concentrare, jocuri pentru tineri, ce jucam, cum se joaca, jocuri pentru copii,jocuri pentru adolescenti,idei de jocuri,cadouri faine,idei de cadouri, 

Pregătirea jocului. Li se spun jucătorilor regulile de joc cât mai clar. 
Se pregateste turnul din 18 etaje a cate 3 piese. 

Cum se joacă "Jenga sau Turnul Instabil" . Dupa ce au construit turnul, pe rand, fiecare jucator trebuie sa ia cate un cub de lemn de sub nivelul care a ramas complet, folosind o singura mana. Aceasta piesa o va aseza deasupa blocului in unghi drept. Ordinea va merge in sensul acelor de ceasornic. Jocul se continua pana cand turnul este asa de inalt incat se dezechilibreaza si  cade. Castiga ultimul jucator care reuseste sa extraga cubul de lemn fara ca turnul sa se darame. 
Observatii:

  • se foloseste o singura mana, acestea putand fii schimbate in orice moment
  • se pot atinge si alte cuburi pentru a vedea care se scoate mai usor
  • cand se aseaza cuburile pe turn mereu trebuie sa incheiem nivelul pentru a continua altul
  • randul unui jucator se termina cand celalat jucator a atins turnul sau se stabilesc dinaite in cate secunde dupa ce  a asezat piesa pe turn
  • cine darama turnul va constru turnul pentru urmatoarea tura de joc
Varianta de joc pentru un singur jucator. Va puteti juca si singuri. Construiti turnul ca si un antrenament. Unii jucatori pot ajunge sa construiasca turnul avand 36 de etaje...

Varianta de joc pentru copii. Micutii adora cuburile si sa construiasca in general..Aceste cuburi din lemn le pot folosi si infara regulilor jocului de baza. Pot construi cu ele diferite poduri, castelesi orice alceva le trece prin minte.




Hands Up


Vârsta jucătorilor. De la 6 ani in sus

Durata: 30 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 4 pana la 8 jucatori.

Obiective. incurajarea socializarii, petrecerea timpului alaturi de prieteni, dezvoltarea atentiei si a raspunderii la stimuli, amuzament

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior la masa

Materiale necesare. jocul de societate Hands Up (58 de carti de joc ce reprezinta maini  pe ele)
imagine de pe http://www.bncgames.com,  , hands up, handsup, board games, jocuri de jocietate, jocuri de petrecere,activitati la petreecere,jocuri de tineri,jocuri de familie, jocuri cu carti, carti de joc hands up,cum se joaca hands up, jocuri pentru petrecere,jocuri de petrecere,jocuri de atentie,jocuri dexteritate, jocuri pentru copii, jocuri pentru adolescenti, jocuri pentru familie,jocuri pentru adulti, jocuri amuzante, jocuri distractive, jocuri cu carti, 

Pregătirea jocului. Li se spun jucătorilor regulile de joc cât mai clar. 
Se amesteca cartile de joc si se aseaza in mijlocul mesei cu capul in jos. Jucatorii trebuie sa stea in jurul mesei cu mainile lipite de corp

Cum se joacă "Hands Up" . Un jucator este ales "albitru" la prima runda. Acesta la start va intoarce prima carte cu fata in sus. Toti ceilalti jucatori vor reactiona cand vad cartea si vor aseza mainile in pozitia indicata pe cartea de joc. Cel care reactioneaza mai incet va lua cartea si o va aseza in fata sa intoarsa. Tot el (jucatorul care a pierdut),  va fi albitru si la urmatoarea runda. 
De obicei albitru hotareste cine a adus mainile in pozitie corecta, cine a ramas in urma. Daca nu poate face acest lucru va ramane tot el albitru si la urmatoarea runda, pastrand cartea pe care i-o va da celui care pierde la urmatoarea runda alaturi de cartea descoperita ultima data.

Este amuzant, unele carti reprezinta pozitii de maini imposibil de realizat. La descoperirea acestor carti jucatorii nu au voie sa-si aseze mainile pe masa. Ei trebuie neaparat sa -si incruciseze bratele in fata pieptului cand apare cartea cu bratele asezate paralel si sa-si tina bratele  ridicate paralel daca apare cartea cu bratele asezate incrucisat....

Jocul se termina cand a fost descoperita ultima carte. Va castiga cel care a primit cele mai putine carti.
imagine de pe http://boardgame-orienteering.blogspot.ro, handsup, hands up, game hands up, hands up board game, jocuri de societate, jocuri de petrecere, jocuri cu carti, carti de joc hands up, jocuri de petrecere,jocuri de societate pentru tineri,jocuri de petrecere, jocuri de tabara,jocuri pentru adolescenti,jocuri amuzante,jocuri distractive,jocuri pentru familie, jocuri intre prieteni,jocuri cu gasca,jocuri in iesiri,jocuri si activitati faine,jocuri frumoase, jocuri pentru 8 jucatori,jocuri in pereche, jocuri de societate, jocuri pentru adoscenti


Variante de joc:

Hands Up in perechi. Cand se joaca mai multi participanti, jucatorii se grupeaza in perechi si stau unul lipit de celalat (umar langa umar).Cel din dreapta va face miscarea mainii drepte si cel din stanga, va realiza miscarea mainii stangi.

Hand up pentru copii mai mici. La aceasta varianta se folosesc doar cartile cu miscarile mainilor si se scot din joc cele speciale, sau se folosec doar cele cu mainile dispuse paralel

1 iulie 2013

Mesaj secret


Un experiment dragut care ii poate transforma pe cei mici in detectivi este transmiterea mesajelor secrete cu cerneala invizibila. Nimic nu poate fii mai interesant decat sa descoperim lucruri impreuna cu elemente simple din bucatarie. O activitate usor de realizat care cobina misterul cu stiinta.

Varsta : de la 3 ani in sus
Numarul: de la 1 jucator in sus
Durata: 25 de minute
Obiective: sa descoperim ce efect are oxidarea, incurajarea copiilor spre descoperire, sa-si insuseasca trimiterea mesajelor secrete si descoperirea lor
Materiale necesare:

  • hartie alba 
  • lamaie
  • un bol
  • betisoare de urechi
  • o lampa sau chibrite/bricheta
  • obtional apa sau alte lichide (vin alb, lapte, etc.)




cereneala, cerneala invizibila, cum se realizeaza cerneala invizibila, mici detectivi, cum sa scri mesaje secrete, mesaje secrete cu cerneala invizibuila, fun science, cerneala din suc delamaie, experimente, experimente copii, experimente pt copii, 
Cum se realizeaza mesajul secret. Copiii storc lamaia intr-un bol sau doar o taie in jumatate. Fiecare primeste cate o coala de hartie (care poate fi injumatatita) si cate un betisor de ureche. Betisorul il vor introduce in sucul de lamaie dupa care vor scrie ceva pe hartie. (pot sa faca si semne precum inimioare, stele, soare, etc.). Vom astepta sa se usuce.

Apoi pot arata mesajul cuiva din familie sau din grupa. Acestea vor trebui sa citeasca mesajul.
Mesajul poate fi citit doar daca vom apropia hartia de lampa calda sau daca o vom incalzi cu bricheta. Atunci, ca prin miracol, va aparea mesajul...Secretul este ca atunci cand sucul de lamaie imprimat pe hartie va intra in contact cu caldura de la lampa sau focul brichetei se va oxida si va face sa apara mesajul nostru.

Observatii. Atentie, deoarece ca la aceasta activitate se foloseste focul (caldura), activitatea ar trebui sa se desfasoare doar sub supravegherea unui adult.


fun science, experimente, fun science pentru copii, experimente pentru copii, copilul saptamanii la gradinita, activitati altfel, educatie prin experimentare, activitati practice, activitati practice pentru copii, cereneala invizibila, cum se face cereneala invizibila, mesase secrete copii, mesaje cu cerneala invizibila, suc de lamaie, jocuri cu lamai,jocuri pentru copii, jocuri si experimente, jocuri la chimie, jocuri la fizica, jocuri de tabara,exoperimente in tabara, activitati practice la gradinita, activitati practice copii generala, fun scinece la scoala, jocuri cu suc de lamaie, limonada, 

Reconditionam un telefon vechi


O activitate tare interesanta pentru adolescente si tinere poate sa fie reconditionarea unui telefon vechi. Daca avem un telefon vechi pe care il pastram undeva ascuns, am putea sa-l transformam intr-un obiect de decorat in casa.

Varsta: de la 10 ani in sus
Numarul: de la1
Durata: 30- 40 de minute (maxim o ora)
Obiective: sa reconditionam obiecte vechi, sa invatam sa protejam natura prin reconditionarea obiectelor vechi, incurajarea creativitatii, petrecerea timpului intr-un mod creativ si practic
Materiale necesare: 1 telefon vechi, culori acrilice, pensule, carpa uscata
activitati pt tineri, activitati creative, activitati artistice, pictura pe telefon, reconditionare telefoane, telefoane  vechi pictate, idei activitati creative, lucru manual, activitati manuale, decoratiuni in casa create din obiecte vechi, telefon vechi obiect de decor, cum sa reconditionezi un telefon vechi, telefoane vechi,jocuri tineri,activiutati tienri, idei activiatti fete, 
Cum sa reconditionam un telefon vechi:  
Pasul 1. Se curata telefonul. Acesta, stand undeva pe balcon sau pe dulap, s-a umplut de praf sau mai rau....In prima faza trebuie sa-l curatam, fie folosind o carpa umeda si apoi una uscata, fie doar una uscata.
Pasul 2. Dupa ce l-am curatat, aplicam cu pensula un prim strat de culoare care poate sa fie alb sau crem. Il lasam sa se usuce careva minute.
Pasul 3. Aplicam cu pensula al doilea strat de culoare de baza si din nou lasam sa se usuce.
Pasul 4. aplicam modelele pe care dorim cu pensula mai subtire. (detaliile), in functie de locul unde vrem sa-l asezam ca si decor. Il lasam sa se usuce.
Pasul 5. Folosim telefonul ca si decor sau il facem cadou cuiva drag.
telefon, telefon vechi, telefon vechi pictat, reconditionare telefon, telefon vechi reconditionat, telefon vechi obiect de decor, obiecte de decor reconditionate, activitati tineri,idei activitati tineri si adolescenti,cum sa reconditionaezi un telefon, jocuri tineri si adolescenti,activitati artistice, activitati creative, creativitatea la adolescenti si tineri