12 iulie 2013

Volei cu baloane

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani in sus

Durata: 15 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 2 jucatori in sus.

Obiective. dezvoltarea dexteritatii, atentiei, dezvoltarea abilitatii de a manui mingea, incurajarea copiilor sa faca miscare si sa petreaca timpul impreuna

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior, pe iarba, 

Materiale necesare. spatiu fara prea multe denivelari, baloane colorate, (obtional, o pompa pentru umflat baloane), o sfoara sau o esarfa.

Pregătirea jocului. Li se spun jucătorilor regulile de joc cât mai clar. Se leaga o sfoara intre doi copaci sau doi stalpi.

Cum se joacă "Volei cu baloane" . Jucatorii se impart in doua echipe. La start se loveste balonul peste franghie, pe rand, de fiecare jucator, pasandu-se de la o echipa la cealalta.
imagine de pe familyfitness.about.com, baloane. jocuri cu baloane, activitati cu baloane, idei de jocuri cu baloane, volei, volei cu baloane, volei cu balon, jocuri de vacanta, jocuri de vara, jocuri vara, jocuri primavara, jocuri pentru copii, jocuri idei entru parinti, jocuri simple, jocuri de vara, activitati de vara, jocuri in casa, jocuri pe iarba, jocuri cand ploua, activitati cand ploua, activitati copii in zile ploioase, 

Variante de joc. 
Baloane in gradina. Cei mici adora baloanele, asa ca daca umflati cateva baloane colorate si le lansati prin gradina pe iarba, acestea vor fii tare incantati minute insir. Fie le aduna pe culori, fie le lanseaza pe un material. Fie, pur si simplu, alearga dupa ele si le prind. 

Nu lasa sa cada balonul. Acesta este un joc simplu cu baloane in care jucatorii lanseaza baloanele in aer si nu au voie sa le lase sa cada si sa atinga pamantul. Fie se joaca cu un singur balon si la cine cade balonul iasa afara din joc. Fie se face o mica competitie in care fiecare jucator are cate un balon pe care trebuie sa-l mentina in aer cat mai mult timp si va castiga cel la care balonul atinge pamantul ultima data.