1 februarie 2013

Tapatan sau 3 pe o linie

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani in sus

Durata: 15  minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu doi jucători

Obiective. dezvoltarea atentiei, gandirii abstracte

Spaţiul de joacă. in interior sau exterior

Materiale necesare. o tabla asemanatoare celei din imagine  si 6 pioni de doua culori

Pregătirea jocului. Li se spun jucatorilor regulile de joc cat mai clar. 

Cum se joacă "Tapatan sau 3 pe o linie".  La inceput tabla este goala. Jucatorii decid cu ce culoare joaca si cine incepe primul. 

runda cand se asează piesele pe tabla. Fiecare jucator va pune, pe rand cate un pion in locurile libere. Acestea nu pot fi mutate pana cand fiecare jucător şi-a aşezat pe tablă toţi pionii. 

runda in care jucătorii mută pionii. După ce şi-au aşezat pe tabla joc pionii, jucătorii vor muta pe rând, câte o piesă asfel încât să facă o linie de trei. dacă are linie jucătorul poate să-i ia o piesă adversarului şi va câştiga. Dacă un jucător nu poate să mute la o rundă va fi remiză la joc sau va pierde (depinde cum s-au stabilit regulile de la început). De asemenea, dacă un jucător va muta de trei ori lafel piesa jocul se va termina cu remiză. 
tapanan, 3 intr-o linie, jocuri, jocuri copii, jocuri de masa, jocuri de societate, jocuri  in doi, jocuri la masa, jocuri cu copiii, jocuri pe tabla, jocuri de familie, board games, 3 in a rown game, activitati in casa, idei de jocuri de familie, jocuri din filipine, colectie de jocuri, jocuri simple, jocuri de strategie, jocuri abstracte, jocuri de gandire, jocuri de societate, jocuri noi