6 septembrie 2012

Telefonul american

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani in sus

Durata: 10 -15 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. dezvoltarea atentiei si concentrarii, dezvoltarea imagibatiei dar  jocul se realizeaza si pentru amuzamentul copiilor. Este in acelas timp, un joc de linistire a grupului de copii.

Spaţiul de joacă. in interior sau exterior.

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se spun jucatorilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joacă "Telefonul american". Jucatorii se aseaza intr-un sir sau intr-un cerc. Unul dintre ei iasa din grup si asteapta undeva infara lui. Pentru inceput primul jucator ii va spune  celui din dreapta lui un cuvant la ureche incet; Acesta va spune la randul sau, alt cuvant celui din dreapta sa si tot asa, pana cand cercul se inchide. Dupa ce se termina impartasirea de secrete la ureche, jucatorul care a stat infara grupului se intoarce si va incepe sa le adreseze intrebari celor din sir (ce ii trece lui prin cap, de exemplu, "ce ai facut aseara?", "Ce ai mancat azidimineata?", Ce i-ai face vecinului daca nu te-ar vedea?" s.a.m.d.).  Copiii trebuie sa raspunda folosind cuvantul care li s-a spus la ureche. Dupa ce toata lumea a fost intrebata si ne-am amuzat copios, cel a carui raspuns s-a potrivit mai bine, va continua sa puna intrebari la runda urmatoarea.
cerc de copii, Cerc de joaca, cerc de activitati, telefonul american, cum se joaca telefonul american, jocuri pentru copii, jucarii pentru copii, jocuri de petrecere, jocuri de ras, jocurile copilariei, jocuri statice, jocuri in cerc, jocuri cu minnie mouse, activiatati si jocuri copii, jocuri minunate, jocuri superbe, jocuri pentru fete, jocuri pentru baieti, jocuri in grup, jocuri de gradinita, jocuri de tabara, jocuri in excursie, jocuri, joculete, jocuri scurte,