6 septembrie 2012

Jocuri de cunoastere - Prenumele si o calitate

Vârsta jucătorilor. De la 8 ani in sus

Durata: 10 -15 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus.

Obiective. De a permite cunoasterea participantilor intre ei si de a se crea de la inceput o atmosfera placuta in grupul de participanti. 


Spaţiul de joacă. in interior sau exterior.

Materiale necesare. nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Li se spun jucatorilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joacă "Prenumele si o calitate". Jucatorii pot sa stea in cerc, in picioare sau pe scaune, respectiv pe iarba daca suntem in natura. Fiecare va trebui sa-si spuna prenumele si o calitate care il reprezinta, a carei denumiri trebuie sa inceapa cu litera cu care ii incepe si prenumele. De exemplu, eu m-as prezenta asa: " Sunt Ioana si sunt isteata". Este nevoie ca fiecare jucator sa vorbeasca pe rand si rar, pentru ca ceilalti jucatori sa reuseasca sa retina numele.

La final, putem sa aflam feedback-ul de la participanti, intrebandu-i cum s-au simtit fiind "incurajati" sa-si gaseasca calitati personale.

Sugestie. Daca varsta ne permite sau daca este cazul, putem sa ne prezentam atat cu numele cat si cu prenumele si atunci va trebui sa ne gasim cate doua sau trei caracteristici. 

sursa imagine  artizania.ro, cerc, cerc de oameni, cerc de tineri, tineri in cerc, adulti in cerc, jocuri, jocuri pentru tineri, jocuti pentru adulti, jocuti pentru adolescenti, jocuri de cunoastere, jocuri si activitati, jocuri de comunicare, jocuri de  cooperare, jocuri de teambuilding, jocuri la traininguri, jocuri la cursuri, jocuri de tabara, jocuri super, jocuri si activitati pentru adulti, jocuri la foc, jocuri de prezentare, jocuri cand nu ne cunoastem, jocuri pentru grupuri, activitati pentru grupuri, cerc de discutie, cerc de cunoastere, oameni in cerc, oameni la iarba verde, tineri la foc de tabara,