3 august 2012

Portrete vegetale


Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Durata: 30 minute 

Numărul jucătorilor . Jocul se joacă cu de la 1 jucător în sus.

Obiective. dezvoltarea abilitatilor artistice, atenţiei, invatarea culorilor si a formelor.

Spaţiul. în interior sau exterior

Materiale nececesare. diferite tipuri de legume (cartofi, morcovi, vinete, rosii, etc.), cutite care nu taie tare, hartie A4, scobitori, seminte de fasole, lipici. 

Pregătirea jocului.  Li se spun jucătorilor regulile de joc.
  
Cum se joacă  " Portrete vegetale”. Mai intai fiecare copil se gandeste cam ce ar vrea sa creeze ( fete amuzante sau animale, peisaje, etc.). Apoi isi aleg legumele cu care doresc sa lucreze. Fiecare poate sa isi curete, sa isi taie legumele in functie de ceea ce doresc sa faca iar apoi sa le aranjeze unele cu celelalte unindu-le, folosindu-se de betele de scobitori sau de lipici....La final fiecare isi aseaza opera de arta la expozitie si se poate face o sesiune de prezentare pentru fiecare creatie...
portrete vegetale, legume, sursa foto facebook, activitati copii, jocuri cu mancare, activitati de gradinita, activitati de scoala, activitati de tabara, activitati scoala de vara, jocuri copii prescolari, jocuri copii scolari, activittai cu mancare, lucru manual, activitati creative copii, activitati educative pentru copii, idei de activitati pentru copii, activitati copii in bucatarie, jocuri pentru copii cu mancare, ateliere artistice pentru copii, jocuri artistice, jocuri de creatie, jocuri de creativitate, jocuri creative, activitati creative, jocuri cu seminte, jocuri cu mancare, jocuri cu legume, jocuri pentru fete, jocuri pentru baieti, jocuri super, activitati frumoase copii, activitati educative, educatie copii, 

Observatii. Atentie! Copiii trebuie ajutati atunci cand utilizeaza cutitul sau uneletele ascutite....Pentru cei mici adultii trebuie sa curete sau sa taie legumele dinaite ca acestea sa fie folosite.

Varianta. Aceasta activitate se poate realiza cu o anumita tematica iar atunci copiii participanti trebuie sa foloseasca legumele in functie de aceasta.

De asemenea, se pot folosi fructe (in specila cele mai tari, nu foarte zemoase, care se pot taia)