14 mai 2012

Cine suntem noi – materiale informative pentru urmaşi



proiecte la istorie, istorie, tema la istorie, activitati la istorie,
jocuri la istorie, jocuri de teambuilding, jocuri tineri,
jocuri si activitati adolescenti, jocuri pt adolescenti,
activitati la istorie, jocuri de echipa, munca in echipa, postere,
afise, colaje, prezentare originala, cine suntem noi,

Vârsta jucătorilor. De la 10 ani în sus

Durata: 50 de  minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 6 jucători în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă capacitatea de a lucra în echipă, îşi înşusesc cunoştinţe despre viaţa actuală, despre ceea ce se transmite mai departe urmaşilor, metode de a prezenta un proiect

Spaţiul. în interior sau exterior

Materiale nececesare. Hartii, lipici, foarfeci, markere, reviste, ziare, carton sau poliester. De asemenea, copiii pot să aibă acces la internet pentru  a se informa.

Pregătirea jocului. Participanţii la joc sunt sensibilizaţi cu tema activităţii : Ei sunt locuitori ai acestei planete, trăiesc în prezent, precum ştiu. Vor trebui să elaboreze pe echipe un material informaţional pentru urmaşii lor (la alegere, afiş, poster, versuri, tablou, colaj, totem-uri, etc.) prin care aceştia să afle cine au fost ei (caracterizare fiecare membru din echipă, ce au învăţat, de unde vin, în ce valori cred
  
Cum se face " Cine suntem noi – materiale informative pentru urmaşi”. Jucătorii sunt împărţiţi pe echipe cu cel puţin 3 membrii, maxim 6. Acestea au la dispoziţie cel puţin 50 de minute să pregătească materialul. Această activitate poate să dureze şi mai multe ore, de exemplu dacă se desfăşoară la ora de istorie, poate să reprezinte o temă de casă la care să lucreze elevii, urmând să o prezinte la următoarea oră.  După ce au finalizat proiectul, o să aibă la dispoziţie 5 minute să îl prezinte în faţa celorlalte echipe.
Fiecare echipă îşi pot da note reciproc, profesorul, de asemenea, pe diverse criterii, cum ar fi atmosfera, eficienţa cu care au lucrat în echipă, metoda de a expune munca lor, etc.