8 iulie 2011

Jartiera miresei

Unul din momentele cele mai amuzante dar si de mare intimitate intre miri si invitati este acela centrat in jurul jartierei miresei. Scoaterea la licitatie a jartierei nu este o noutate. Poate fi insa inovator modul in care se realizeaza jocul acesta. 
O varianta posibila este aceea in care licitatia se face folosind chiar bani, astfel ca poate sa se renunte chiar la momentul usor penibil al strigarilor pentru o alternativa mult mai amuzanta si constructiva pentru atmosfera petrecerii. Jartiera coboara sau urca in functie de cel care liciteaza. Atunci cand doamnele sau domnisoarele liciteaza si pun bani in joben/palarie jartiera coboara. Cand domnii liciteaza jartiera urca. Cu cat suma licitata este mai mare, cu atat amploarea miscarii este mai mare. Evident domnii vor fi indemnati sa liciteze cat mai mult pentru a vedea cat mai bine piciorul miresei. Doamnele vor licita in schimb pentru a ascunde frumoase priveliste atat de ravnita de domni. La sfarsitul unui sfert de ora (timpul poate varia in functie de indemanarea animatorului) mirii se consulta si desemneaza castigatorul. Va castiga cel care a licitat cea mai mare suma sau de cele mai multe ori. Daca cel care castiga este un domn, evident deliciul gasirii si obtinerii jartierei este cu atat mai mare. Doamnele care doresc sa evite ca sotii sau partenerii lor sa fie fericitii castigatori nu au decat sa supraliciteze suma pusa in joc.
Daca nuntasii sunt mai reticenti cand vine vorba de licitatii verosimile in care obiectul se scoate la mezat in schimbul banilor, exista si alternative care se bazeaza pur si simplu pe distractie si nu au de-a face cu banii. Invitatii sunt grupati in doua echipe :doamnele/domnisoarele si domnii. Jocul se bazeaza pe faptul ca mirii, care isi intra in rolul de animatori, pun auditoriului intrebari mai mult sau mai putin intime despre ei insisi. Este un mod amuzant de a afla mai multe informatii despre miri. In functie de indrazneala acestora se pot afla si detalii usor picante care vor distra nuntasii cu siguranta. Raspunsurile sunt monitorizate de catre miri. Astfel la sfarsitul jocului grupa care are cele mai multe raspunsuri corecte are dreptul la jartiera miresei. Obtinerea acesteia se face intr-un mod similar cu prinderea buchetului miresei. Mirii se intorc cu spatele la grupa castigatoare si arunca jartiera in directia ei. Cel/cea care o prinde este fericitul posesor al acesteia. 
Acest joc de societate este doar unul din multitudinea de moduri care pot destinde atmosfera nuntii. Stim cu totii cat de anosta poate fi o nunta in care nu se intampla nimic memorabil. Statul la masa, mancatul si dansul nu mai sunt neaparat o distractie in sine. Jocurile insa pot crea o atmosfera intima in care invitatii din cele doua tabere, cei din partea mirelui si cei din partea miresei, se pot cunoaste mai bine. De asemenea licitatiile sau jocurile de acest fel fac timpul sa treaca intr-un mod mult mai agreabil si mai memorabil. 

jocuri la nunta, jartiera miresei, poza d p fotografiistudio.com
jocuri amuzante la nunti, poza d pguzgan.ro
jocuri la nunti, poza d p forum.prichindelulmeu.ro