25 februarie 2011

Cum se fac bratarile impletite din ata?


Exista multe modele de bratari impletite, dar cele mai des folosite sunt cele simple, cele in V sau in romb. Mai jos, iata cateva sfaturi si exemplificari video ale catorva modele.

bratari impletite
bratari, bratari impletite, bratari impletite din ata,activitati, articole interesante de pe internet, lucru manual, activitati creative, activitati  cu ata, idei pentru adolescenti, ateliere de creatie,  crafturi cu ata, idei de bratari, bratari ale prieteniei, bratarile prieteniei, cum sa faci bratarile prieteniei, pasi de a innoda bratari, bratari innodate, bratari pentru fete,
Materiale de care aveti nevoie:
  • ata de goblen in cele mai variate culori
  • un ac de siguranta

Modelul simplu – linie oblica
1. dupa ce ati ales culorile, pentru un aspect mai frumos si mai plin al bratarii, indoiti firul de ata in doua astfel incat sa aiba in jur de 35 cm. (se poate si mai scurt sau mai lung in functie de cat de lunga doriti sa faceti bratara)
2. asezati firele astfel incat sa fie egale la ambele capete; la capatul de sus, lasati cam 4-5cm de ata si innodati toate firele la un loc
3. agatati un ac de siguranta de nodul atelor si apoi fixati-l agatandu-l fie de un suport fix, fie de blugi in dreptul genunghilor
4. luati apoi primul fir si innodati-l in jurul urmatorului, astfel incat sa puteti continua innodarea tot cu firul cu care ati inceput
5. continuati apoi innodarea cu al doilea fir care acum este primul, iar primul cu care ati innodat inainte trebuie sa fie la urma; mergeti cu el, la fel, innodand pe celelalte astfel incat sa ajunga la capat.
6. pentru a da un aspect frumos capetelor bratarii si pentru a va fi mai usor sa le legati la mana, impletiti simplu firele de 4-5 cm pe care le-ati lasat la fiecare capat.
* Pentru o mai buna intelegere si o reprezentare demonstrativa a impletitului, va punem la dispozitie un video explicativ.

Modelul in V
1.
pentru acest model, culorile trebuie sa fie in numar par, iar culorile asezate in oglinda. Adica primul si ultimul fir trebuie sa aiba aceeasi culoare, al doilea si penultimul aceeasi culoare etc.
2. asezati firele astfel incat sa fie egale la ambele capete; la capatul de sus, lasati cam 4-5cm de ata si 2. innodati toate firele la un loc
3. dupa ce ati ales culorile, indoiti firul de ata in doua astfel incat sa aiba in jur de 35 cm. (se poate si 3. mai scurt sau mai lung in functie de cat de lunga doriti sa faceti bratara)
agatati un ac de siguranta de nodul atelor si apoi fixati-l agatandu-l fie de un suport fix, fie de blugi in dreptul genunghilor
4. incepeti impletirea bratarii pornind din stanga spre dreapta, innodand cu primul fir pana la jumatate.
5. lasati apoi primul fir si luati-l pe ultimul, innodand in sens invers, de la dreapta la stanga, astfel incat primul si ultimul fir sa se intalneasca la mijloc.
6. reluati apoi procedura cu al doilea fir, innodati pana la jumatate, lasati-l si incepeti in sens invers cu penultimul
7. pentru a da un aspect frumos capetelor bratarii si pentru a va fi mai usor sa le legati la mana, impletiti simplu firele de 4-5 cm pe care le-ati lasat la fiecare capat.
* Pentru o mai buna intelegere si o reprezentare demonstrativa a impletitului, va punem la dispozitie un video explicativ.

Odata ce ati invatat cum sa impletiti, e foarte simplu sa dezvoltati dvs sau sa incercati modele noi. Acest site va pune la dispozitie o gama foarte bogata de modele, puteti chiar comanda unul daca va place.

Pentru mai multe videoclipuri explicative, accesati acest link.
Spor la impletit.

sursa imagine: wikipedia.org.

De pe roportal.ro