13 ianuarie 2011

Jocuri pentru petrecerea de Crăciun




Secretul reuşitei unei petreceri de Crăciun este distracţia. Cea mai scurtă cale pentru a instala buna dispoziţie la petrecerea ta sunt băuturile calde şi jocurile.

Iată câteva jocuri care se pot integra perfect în atmosfera unei petreceri de Crăciun:

Cine sunt?


Scrie numele unei personalităţi celebre pe câte o hârtiuta sau un postit, pentru fiecare dintre invitaţii tăi şi lipeşte-le hârtia pe spate la sosire. Scopul acestui joc este ca fiecare să afle "cine este" fără să citească hârtia.
Fiecare invitat poate ghici personajul doar punând întrebări cu răspuns de tip "da" sau "nu” celorlarlţi invitaţi.

Bagă mâna şi ghiceşte


Umple un castron mare cu diferite obiecte cu forme cât mai diferite şi ciudate. Acoperă-l cu un prosop vechi, lăsând o singură gaură, destul de mare pentru ca fiecare invitat să poate să bage mâna prin ea.
Invită petrecăreţii legaţi la ochi să bage mâna în castron şi să scoată un obiect. Dacă persoana legată la ochi ghiceşte ce ţine în mână într-o perioadă scurtă de timp, oferă-i un premiu!

Ţine minte: e Crăciun!


Un joc amuzant potrivit pentru petrecerea de Craciun este o variatie a celebrului Fazan. In acest joc, invitatii tai nu trebuie sa-si puna la incercare vocabularul, ci sa tina minte cuvintele spuse de ceilalti.
Primul jucator spune "Cadoul meu de Craciun e un...” si spune un cuvant care incepe cu litera "A". Urmatorul jucator repeta primul cuvant si adauga ceva care incepe cu litera "B”.
Cine nu reuseste sa repete exact toate cuvintele de dinainte, iese din joc. Castigatorul este ultimul jucator care a putut repeta exact toate cadourile in ordine alfabetica.

Căciula lui Moş Crăciun


Atmosfera festiva a petrecerii tale de Craciun poate fi si ea transformata in joc. Ofera fiecarui invitat cate o caciula rosie de Mos Craciun la sosire si explica-le regulile: nimeni nu isi poate da jos caciula inainte de tine, iar ultimul care ramane cu caciula in cap a pierdut.
Mai tarziu, dupa ce unii invitati vor uita complet de joc, scoate-ti discret caciula. Pe masura ce altii observa, isi vor da si ei jos caciulile rosii. Persoana care este atat de prinsa in conversatie incat ramane ultima cu caciula in cap a pierdut jocul. Ofera-i insa sansa de a fi primul jucator in urmatorul joc de petrecere.


Cutia poveştilor de Crăciun

Într-o cutie pune nişte răvaşe cu poveşti legate de această sărbătoare. Găsiţi un moment când (poate în jurul focului, stând la căldurică) cineva tras la sorţi să citească celorlalţi o poveste pe care o extrage din cutie…

Spectacol „ s-a salvam Crăciunul”

Dacă aveţi personae cu imaginaţie în grupul vostru de prieteni, creaţi o scenetă cu această temă sau cu alte teme diferite şi la un momentdat, transformaţi pentru câteva minute atmosfera cu momente de teatru…

Intrecerea brăduţilor de Crăciun

Petrecăreţii sunt împărţiţi pe echipe şi li se oferă câte un brad nedecorat, plus diferite obiecte de decorat. Când se dă startul fiecare echipă trebuie să îşi orneze brazii cât mai original…


Ornarea globurilor de Crăciun

Tot pe echipe. Fiecare grup va primi nişte globuri uriaşe (de plastic sau conturate pe hârtie sau carton uriaş, plus elemente de décor (forme, markere, lipici, etc. ). La start echipele trebuie să muncească împreună pentru a crea cel mai original glob.


Combina jocurile cu mancare buna si cu bauturi speciale si vei obtine cu siguranta o petrecere reusita de Craciun, care va deveni o amintire placuta rememorata de invitati cu ocazia sarbatorilor in fiecare an.