7 decembrie 2010

Cum să faci o familie de pinguini?


cum sa fac_cum sa fac o familie de pinguini
pinguini, jocuri cu pinguini, jocuri de iarna, activitati de iarna, jocuri pentru parinti si copii, lucru manual, hand  made, crafts, 



Pinguinii sunt foarte drăgălaşi şi îndrăgiţi de toată lumea.  Ce-ar fi să aduci o familie întreagă de pinguini în casa ta? Este o activitate uşoară de lucru manual în care nu e necesar sa investeşti decât nişte bună dispoziţie şi câteva materiale din casă.

Vârsta recomandată : de la 4 ani

Loc de desfăşurare: în interior

Materiale necesare :

-    2 sticle de 2 l de plastic goale (sticle obişnuite care ţi-au rămas de la apă minerala sau de la suc)
-    o sticlă de plastic de o jumătate de litru goala
-    2 mingi de tenis
-    o minge de golf
-    2 perechi de nasturi mari
-    o pereche de nasturi micuţi
-    hârtie creponată de culoarea pe care copilul tău o alege
-    3 triunghiuri de carton, de mărime medie
-    nisip
-    lipici
-    bucăţi mari de carton
-    foarfecă
-    var sau acuarele
-    cariocă neagră

Mod de desfăşurare

1. Realizează câte o tăietură pe fiecare parte laterală a sticlei în zona primului sfert de sus (la distanţă de o palmă pentru sticlele de 2 l şi de 3 degete pentru sticla de 0,5 l, de la dop în jos).
2. În toate sticlele din plastic se va pune nisip până la jumatate.
3. Se inchid sticlele cu dopul şi apoi se vopsec pe ambele părţi cu var sau acuarele de nuanţă albă.
4. După ce s-au uscat, pe dopul sticlelor se pune lipici.
5. Deasupra dopurilor sticlelor de 2 l se vor aşeza mingile de tenis.
6. Peste sticla de o jumătate de litru vei lipi pe dop mingea de golf.
7. Cele două perechi de nasturi mari se vor lipi pe mingile de tenis, după ce acestea au fost colorate cu carioca neagră. Nasturii se lipesc în zona ochilor. Perechea de nasturi mici se vor lipi pe mingea de golf în acelaşi stil ca şi pentru sticlele mari.
8. Din bucata de carton vei decupa 2 perechi de “aripi” care trebuie să fie similare celor pe care le au pinguinii. Lăţimea lor trebuie să fie potrivita pentru a putea introduce vârful lor în crestăturile pe care le-ai făcut pe părţile laterale ale sticlelor. Ele vor fi colorate cu o carioca în negru sau pictate în acelaşi ton, iar apoi fixate în orificiile sticlelor. Aşa vei forma doi pinguini, mama şi tatăl.
9. Vei decupa din carton urmărind procedura de la punctul 8, o pereche de “aripi” pentru puiul de penguin.
10. Din hârtia creponată poţi să faci nişte hăinuţe puiului sau tuturor membrilor din familia de pinguini. Vei tăia niste fâşii suficient de lungi încât să poată înconjura gâtul sticlei (similar fularelor), iar dacă mototoleşti puţin hârtia şi îi dai o formă de con poţi să o foloseşti şi ca pe nişte căciuliţe.
11. Din carton poţi să mai decupezi şi nişte triunghiuri micuţe care vor reprezenta nasul pinguinilor. Copilul îl poate colora după preferinţa lui. Triunghiurile vor fi  lipite pe faţa animăluţelor, în zona nasului.

Aceştia au fost paşii pentru a realiza o familia de pinguini. Învaţă şi dansul pinguinilor şi distrează-te împreună cu prietenii tăi.

Realizează această activitate şi spune-ne şi nouă dacă ţi-a plăcut…..

Mai poţi să te joci