21 octombrie 2010

Dupa scoala, mergem la joaca!


Timpul liber de dupa scoala si teme vine ca o rasplata binemeritata si nu trebuie irosit in fata televizorului sau la calculator. Miscarea si jocurile sunt mult mai benefice pentru relaxare si pentru consumarea energiei, astfel incat copiii sa doarma bine.
Daca micutul ta a fost harnic si a terminat de invatat pentru a doua zi, atunci mergi cu el sa va jucati sau chemati si alti copii acasa pentru a pune in aplicare cateva jocuri haioase si interesante.
  • Construieste impreuna cu micutul tau cate un castel sau turn de cutii de carton. Poti chema si alti copii, astfel incat distractia sa fie si mai mare. Traseaza apoi cu creta sau incercuieste cu o sfoara turnul, la o distanta mai mare de baza lui. In timp ce micutul sta in interiorul cercului, va trebui sa arunce cu mingiute de burete inspre celelalte turnuri si in acelasi timp sa isi apere propria constructie de mingiutele celorlalti participanti. Castiga cel care are cel mai inalt castel la final.
  • O alta activitate care presupune prezenta mai multor colegi de joaca se refera la o harta a unei comori. Micutii sunt impartiti pe echipe si fiecare trebuie sa isi imagineze ca realizeaza harta spre o comoara secreta. Ei noteaza diferite instructiuni, precum "faceti 10 pasi la dreapta" sau "mergeti in pasul piticului pana la punctul x". Spiritul de competitie si amuzamentul vor face deliciul copiilor.
  • Un alt joc care mizeaza pe competitivitate necesita o moneda si un pahar de plastic. Copiii trebuie sa tina moneda intre genunchi si sa mearga astfel pana la pahar, apoi sa ii dea drumul fix in recipient. Distractia este garantata!
  • Asemenator este si jocul boabelor de fasole, dar de aceasta data micutii care participa au nevoie de un pai. Copiii trag aer prin pai astfel incat boaba de fasole sa ramana atasata de capatul paiului si astfel trebuie sa mearga pana la paharul de plastic in care sa o lase. Regula este ca boaba sa nu cada. Activitatea necesita cel putin doi participanti care sa se intreaca si sa se distreze.
sursa http://www.mami.ro