15 octombrie 2010

Baloane dansante

dans cu baloane, poza de pe flickr.com

Vârsta. Jocul se joacă cu copii de la 4 ani  în sus

Număr copii.  La joc pot participa de la 2 jucători în sus.

Obiective. Îşi dezvoltă urechea muzicală, puterea de  atenţie în echipă, se distrează.  Materiale necesare: baloane colorate umflate sau nu, un playlist cu muzică selectată în funcţie de vârstă, boxe sau sistem audio

Cum se joacă. Se împart copiii în perechi, fiind atenţi să aibă înălţimea asemănătoare. Fiecărei perechi i se distribuie câte un balon. Dacă sunt mai mari, la început trebuie să umfle baloanele. Apoi, pe ritm de muzică, vor trebui să danseze fiecare pereche, în diferite feluri, ţinând balonul la mijloc, fără să atingă balonul cu mâna şi fără să-l scape pe jos. Variante de a ţine balonul (sau runde de dans – în care se poate schimba şi stilul de muzică):
-         cu fruntea
-         cu pieptul,
-         la burtă
-         cu spatele
-         cu fundul
-         cu picioarele
Perechile care scapă balonul pe jos ar trebui să iasă din joc. Câştigă perechea sau perechile care rezistă până la final.

dans cu mere la frunte
Varianta Dansat cu mere la frunte, la gât: Dansatorii se grupează în perechi. Li se dă câte un măr. Vor trebui să danseze ţinând mărul cu gâturile, asfel încât să nu le cadă mărul, timp de 3 minute. Căştigă perechea care reuşeşte să danseze până la final fără să scape mărul.