17 octombrie 2020

balonul fermecat

Joc aflat de la #Diana Thadica
Am aflat dintr-un curs de mindfulness pentru copii o tehnica de respiratie simpla prin care copilasii pot invata cum sa se relaxeze si sa se linisteasca in cateva clipe. Se poate face la orice varsta de la 2 ani in sus. Mi se pare foarte fain sa exploreze de mici moduri de a-si regasi echilibrul, prin joc. 💛
Tehnica se numeste Balonul Fermecat pe limba lor, dar o cunoastem cu totii sub numele de respiratie abdominala. 🙂 In momentul in care respiram profund creierul se oxigeneaza, corpul se detensioneaza si declanseaza un efect imediat de relaxare (pe langa o gramada de alte beneficii). 🙃
Cum se face?
1. Spuneți-le copiilor sa stea in picioare sau asezati, cu ambele manute pe burtica.
2. Apoi spuneti-le sa inspire profund pe nas, astfel incat burtica lor sa se umfle ca un balon. Aerul pe care il inspira trebuie sa umfle balonul cat mai tare!
3. Dupa aceea pot sa deschida gurita si sa elibereze tot aerul din balon.
Le va placea la nebunie sa-i intrebati la sfarsit ce culoare avea balonul lor! 🎈
Repetati de 3 sau 4 ori impreuna cu ei si veti vedea efectul.
Amintiti-le ca pot face acest lucru de fiecare data cand sunt agitati, suparati sau ingrijorati de ceva si spuneti-le ca ii va ajuta sa se simta mai bine.
Pot umfla un balon colorat si inainte de somn, intinsi confortabil pe spate. Vor adormi mai usor. 😇
P.S: Am observat ca balonul acesta fermecat face minuni si la noi, adultii. Iar faptul ca ne vad pe noi folosind respiratia profunda pentru a ne relaxa, cu siguranta ii va incuraja sa incerce mai des. 
Sunt curioasa cum merge la prichindeii vostri daca incercati. 🤩