31 martie 2020

Ce jocuri de societate o sa joc la prima seara de board game dupa pandemie?

In viata anterioara de copii una dintre activitatile mele preferate era sa organizez seri de jocuri de societate :)

Prieteni vechi si prieteni noi veneau la noi acasa sau in cafenele seara, unde organizam serile de jocuri. Pentru cateva ore lumea radea, socializa si se simtea bine, uitand de stresul de la munca sau trairile emotionale zilnice prin care treceau.

Deja sunt incantata doar gandindu-ma la serile de jocuri pe care le vom avea dupa pandemie!!! Si cum o sa mi se mareasca gasca de jucatori care vor sa se relaxeze si sa se distreze fara nici o grija!! ( In timp ce scriu prin minte imi trec doar amintiri cu zambete, rasete de oameni distrati, imbratisari, tras cu ochiul, glume si oameni care se simt bine distrandu-se la mese facand stangacii la jocuri,  langa o ciocolata calda, o bere , un vin cald sau un ceai ...)

Sunt convinsa ca de acum 4 - 5 ani au aparut o groaza de jocuri pe care n-am mai apucat sa le testez...Dar voi face o lista cu jocurile de care imi e dor sa le jucam impreuna. Multumesc celor de la cutia,ro pentru jocuri pe vremea cand faceam asta in fiecare saptamana...


Jungle Speed.Se impart cartile jucatorilor (cu simboluri abstracte pe ele, si un totem de lemn, care se aseaza pe mijlocul mesei de joc.). Scopul e sa scapi primul de ele. Pentru asta, va trebui sa urmaresti momentul in care tu si un alt jucator aveti la vedere carti cu acelasi simbol pe ele, chiar daca difera culorile.


Ligretto. trebuie sa incercati sa jucati una dupa alta cat mai multe carti de aceeasi culoare. Dar atentie: toti jucatorii joaca deodata


Activiti. o combinaţie de elemente: mimă, descriere verbală sau desen. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte, expresii.
 toată lumea va râde cu lacrimi. Jucătorii îşi pot pune în evidenţă personalitatea, capacităţile artistice fantezia şi îndemânarea.

Qwirkle.Jucatorii trebuie sa aseze piese ce au o singura caracteristica in comun (fie culoarea, fie simbolul desenat) pe aceeasi linie sau coloana. Daca un jucator se gaseste in situatia in care nu are ce pune sau doreste sa schimbe din piesele detinute , poate opta pentru inlocuirea oricarui numar cuprins intre 1 si 6 piese cu altele noi din sac. Jocul se termina in momentul in care, dupa terminarea tuturor pieselor din sac, unul dintre jucatori aseaza ultima piesa pe masa de joc, acesta beneficiind si de 6 puncte bonus.





CarcassonneDezvolta regiunea din jurul orasului Carcassonne si plaseaza-ti discipolii pe drumuri, in cetati, in manastiri sau pe pasuni. Pentru a castiga jocul, foloseste-ti indemanarea si talentul in dezvoltarea zonei si in amplasarea hotilor, cavalerilor, calugarilor si, respectiv, a fermierilor.


CatanAtunci cand iti vine randul, arunci cu zarurile, iar toata lumea care are o constructie (asezare sau oras) intr-un loc adiacent cu numarul indicat de suma zarurilor tale va primi o resursa din locul respectiv. Pentru a te putea dezvolta si pentru a aduna puncte, trebuie sa iti construiesti cat mai multe drumuri, asezari, orase, sa tragi carti de dezvoltare, iar toate acestea pot fi realizate doar prin combinatii de resurse. Pentru a putea avea cat mai des combinatiile de resurse potrivite ajungi sa le propui adversarilor schimburi, iar negocierea este nelipsita in aceste situatii.

Pickomino. Se joaca cu 8 zaruri. Scopul este sa aduni cat mai multe rame.



Jenga. Dupa ce asezam cuburile in turn incepem jocul. Scoate cu grija, cate un bloc din turn, apoi pune-l in varf. Ultimul jucator care pune un bloc in varf fara ca turnul sa cada castiga!


Against Humanity.  Jocul se joaca destul de usor: Pe rând, fiecare jucator va extrage o carte neagră cu o întrebare, iar ceilalți voi alege o carte albă din mână cu un răspuns. Acestea se amestecă în secret, iar jucătorul care a adresat întrebarea alege un răspuns (fie cel mai potrivit, fie cel mai amuzant) și deținătorul acesteia va primi cartea neagră ca un punct de victorie. Punctul forte al acestui joc reiese din umorul situațional, din combinațiile de întrebări și răspunsuri, care pot varia, de la extrem de simpatice, la extrem de sadice, însă distracția este întotdeauna garantată. Jocul nu are un final bine-definit, se poate opri oricând (decizia fiind la latitudinea jucătorilor), dar câștigător este cel care acumulează cele mai multe cărți negre.



Pe unele sincera sa fiu nici nu mai stiu sigur daca le mai stiu bine...:) Numa odata daca le joc o sa mi le aduc aminte ...

Daca se gaseste cineva sa ne sugereze jocuri sau sa ne mai dea spre testare jocuri nu ne suparam deloc..

Tu ce joc vrei sa jucam in prima seara dupa pandemie?