24 ianuarie 2017

Jocuri de petrecere adulti

Bolț
Oare câți dintre voi nu ați jucat bolț măcar o dată? Procedeul e simplu: se ia o gașcă de tineri veseli, o sticlă de tărie și cunoștințe de bază în algebră. Mai concret, vă așezați în cerc și începeți să numărați de la 1 până la infinit (de fapt, până vă îmbătați prea tare), iar de fiecare dată când ajungi la 7, un număr care conține cifra 7 sau un multiplu al ei, trebuie să spui ”bolț”. Pare simplu, dar după ce se trece la cifre de ordinul sutelor, te asigur că toată matematica din liceu nu te mai poate ajuta :)  Desigur, dacă greșești, bei!

Mafia
Pentru jocul ăsta vei avea nevoie de un pachet de cărți de joc și de multă putere de convingere. Se joacă în mai multe persoane, măcar 6-8, care vor prelua o altă identitate pe tot parcursul serii. Fiecare din voi va alege o carte de pe masă, care va simboliza rolul vostru (și pe care o veși vedea doar voi). În joc vor exista polițiști (A), mafioți (K),  doctori (Q), cetățeni (J) și un povestitor (voluntar, preferabil). Întreg scopul jocului este să desconspiri mafioții, respectiv să scapi de pedeapsă (dacă tu ești banditul). Acum cel mai greu lucru este să nu te pufnească râsul și să faci tot posibilul să îi convingi pe ceilalți cine este mafiotul/mafioții :D

Kings
Ei bine, un alt joc de băut. Se ia un pachet de cărți și o sticlă (mare) de vin, bere, ce vă place vouă. Va trebui să trageți câte o carte și să faceți câte un lucru, în funcție de cartea aleasă. Astfel, fiecărei cărți îi corespunde o sarcină, precum: beau doar fetele sau doar băieții, trebuie să spui o rimă, să stabilești o nouă regulă, să pui întrebări incomode, să alegi cine vrei tu să bea, etc.

Ce nu am făcut niciodată
Ei bine, vorbeam mai devreme despre adevăruri incomode. Ce poate fi mai amuzant decât să bei, pentru a recunoaște ce lucruri ai bifat până acum? Fiecare dintre voi va spune, pe rând, ”Nu am făcut niciodată...”, iar cei care au făcut acel lucru vor trebui să bea. Desigur, nu vorbim aici de plimbări sub clar de lună sau de pizza la cuptor... Spice it up!

Insula pustie
Un instrument clasic de tortură pentru cei care nu știu jocul (în mod drăguț, desigur): adresează întrebarea ipotetică ”Tu ce ai lua cu tine pe o insulă pustie?”. Nu e o limită de obiecte, doar că nu ai voie să iei persoane, animale, etc. Care e faza, te întrebi acum? Ei bine, atunci când ei vor începe să enumere cuțite, corturi, lanterne și provizii, spune-le că nu au voie, lasă-i să îți explice de ce ar aduce acele obiecte pe insulă, dar zi-le că nu au voie. Și de ce nu au voie? Pentru că fiecare jucător poate menționa doar lucuri care încep cu litera numelui său. Deci Alina va avea voie doar alune, antibiotice, anghinare, iar Marius doar margarină, mașinuțe și mortar.

TV Drinking Games
E imposibil să nu adori jocul ăsta... Știm că ai un serial preferat și ai învățat toate replicile pe de rost, cunoști personajele mai bine decât pe colegii de la facultate și nu te poți desprinde de laptop până nu revezi a zecea oară ultimul sezon. Ei bine, profită de asta! Descarcă vreo câteva episoade, cheamă niște colegi la movie night și beți de fiecare dată când:
În Game of Thrones auzi ”Winter is coming”, ”bastard” sau ”khaleesi”
În Mad Men cineva bea sau fumează
În Bing Bang Theory, Penny spune ”sweetie”, iar Sheldon ”bazinga”
În Family Guy, Stewie încearcă să o omoare pe Lois, Peter face o prostie sau auzi ”Shut up, Meg”
Și așa mai departe, cu serialele voastre preferate :)

Adevăr sau provocare
Dacă în liceu provocările erau să fumezi, să cânți sau să alergi în jurul blocului, s-ar putea să ai surprize în facultate. Creativitate să fie, că momente penibile sigur vor fi :)
Cert este că nu te vei plictisi nicio clipă. Poate vei trimite un mesaj de La mulți ani decanului, vei face cinste în club sau vei mărturisi că vrei să te lași de facultă și te vei răzgândi imediat după, ideea e că vei afla lucruri noi despre colegii tăi... și ei despre tine.
Mima
E un joc extrem de vechi, cunoscut, dar încă e amuzant. Depinde ce mimezi, e clar. Încearcă să te gândești la cuvinte și persoane cât mai trăznite, cât mai greu de ghicit. Și nu uita, nu ai voie să vorbești, doar să arăți!

3 lucruri
Dacă jucați acest joc, vă asigur că veți afla o mulțime de lucruri despre voi și despre prietenii voștri,  sau mai bine zis cât de bine vă cunosc cei din jur. Fiecare va trebui să zică trei lucruri un pic mai inedite despre el, două adevărate și unul fals, iar ceilalți vor trebui să își dea seama care este minciuna.

The Name Game
Un fel de bolț mai simplu... sau mai greu, depinde de cantitatea de alcool ingurgitată. Jocul ăsta presupune să numești o persoană faimoasă (actor, cântăreț, fotbalist, orice), iar cel de lângă tine să zică un alt nume de celebritate, care începe cu inițiala prenumelui vedetei menționate anterior :) Deja v-am băgat în ceață... Un exemplu: tu zici Angelina Jolie, persoana din stânga ta trebuie să zică o vedetă cu J... cum ar fi Jodie Foster sau James Bond. Dacă greșești, bei!
sursa https://www.campuscluj.ro