5 august 2016

Desenam in faina/malai/sare/zahar

Vârsta jucătorilor. De la 3 ani în sus

Numărul jucătorilor. Jocul se joacă cu de la 1 jucător în sus.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă simtul tactil, motricitatea, recunoaste ingrediente din bucatarie

Spaţiul de joacă. în  bucatarie

Materiale necesare. faina, o tava, pai de plastic obtional, burete de vase.  inloc de faina putem folosi faina de malai, sare, zahar, etc. 

Pregătirea jocului.  Li se spun regulile de joc participanţilor.

Cum se joacă "Desenam in faina". Copiilor le place sa ne  acopanieze in bucatarie si de ce nu, sa ne ajute. Pentru a familiariza cu ingredientele din bucatarie putem sa le creem un mediu potrivit. Asadar la aceasta activitate ii vom intinde pe o tava niste faina (alba sau de malai) in care copiii pot sa desene ceea ce doresc folosindu-se de degete sau de un pai de plastic. Cand au terminat tabloul il pot schimba stergand imaginea cu buretele. Apoi o iau de la capat. Binenteles ca vor si gusta din tablou din cand in cand.
jocuri cu mancare, jocuri montessori, jocuri pentru copii de 3 - 6 ani, jocuri pt preşcolari, jocuri pt copii mici, jocuri creative, bucatarit, activitati montessori, jocuri in bucatarie, jocuri de gatit, jocuri cu faina, activitati cu ingrediente din bucatarie, desenam in sare, desenam in zahar, desenam in faina de malai, desenam in nisip