12 noiembrie 2014

Lapte gros

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani în sus

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucători în sus. Daca sunt mai multi ar trebui sa fie mereu in numar impar.

Obiective. jucătorii îşi dezvoltă spiritul de competitie,  îşi dezvoltă dexteritatea picioarelor şi a mâinilor, rezistenta dar si învaţă să respecte reguli, se distrează.

Spaţiul de joacăîn exterior, de preferat pe iarba sau in interior - unde este spatiu (sala de clasa sau de sport, de exemplu)

Materiale necesare. nu sunt necesare

Pregătirea jocului. Li se prezintă jucătorilor regulile de joc.


Cum se joacă "Lapte gros ". Pentru inceput se alege un jucator care va fi albitru (pernita sau stalp). Apoi ceilalti participanti se impart in doua echipe si stabilesc ordinea de joc. Prima echipa se aseaza specific jocului de "Lapte gros" (primul jucator aplecat si cu capul in mainile albitrului, al doilea in spatele primului jucator cu capul intre picioarele acestuia, si tot asa, pana la ultimul jucator din echipa. Cand se da startul la joc fiecare jucator din cea dea doua echipa, vor sari pe rand pe spatele  jucatorilor asezati aplecati in lant strigand: "Lapte gros!". Dupa ce toti jucatorii din prima echipa au sarit, primul dintre ei ii va arata albitrului, folisindu-se de maini, un numar de la 1 la 5. Membrii echipei aplecate trebuie sa ghiceasca numarul. Daca nu au reusit sa ghiceasca numarul jocul continua tot cu sariturile echipei intai. Daca numarul este ghicit echipele isi vor schimba locurile intre ele. 


Alte cateva reguli: 

  • jucatorul care sare pe spatele celorlati trebuie sa ramana in pozitia in care a ajuns, nu are voie sa se miste dupa ce a aterizat, mai in fata sau mai in spate;
  • daca unul din jucatorii care sar uita sa spuna "lapte gros", tura se incheie si se schimba locurile echipelor;
  • daca unul dintre jucatorii care a sarit (sau se afla deja pe spatele adversarilor) atinge pamantul cu piciorul,  partida se termina si se schimba rolurile echipelor;
  • de asemenea, daca jucatorii care mai au de sarit, nu mai au loc unde sa sara, datorita pozitionarii gresite a colegilor sai, partida se termina si se schimba locurile exhipelor.


Observatii: Atentie, la acest joc participantii se pot accidenta! Sa va asigurati ca toti doresc sa participe din initiativa propie.

lapte gros, lapte gros si smantanos, cum se joaca lapte gros, imagine de pe activitateafara.ro, jocuri din copilarie,jocuri româneşti, jocuri "dure", jocuri de interior şi exterior, jocuri străvechi, jocuri de echipă, jocuri pentru adolescenţi, jocurile copilăriei, jocuri pentru copii de 13 - 17 ani, jocuri pentru tineri, jocuri pentru tineri si adulti, jocuri superbe, ce sa ne jucam afara, jocuri de afara, activitati de exterior.