18 octombrie 2013

Poker Indian

Vârsta jucătorilor. De la 7 ani in sus

Durata: 20 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucatori in sus.

Obiective.
 Amuzament, Asumarea riscului. Dezvoltarea capacitatii de persuasiune si de a convinge.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior, la masa sau pe jos/covor

Materiale necesare. Un set de carti de poker. Obtional un set de poker complet, cu  jetoane.

Pregătirea jocului. Le spunem participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca " Poker indian  " . Jucatorii stau in cerc. Fiecare va extrage din pachetul de carti cate o carte. Acestea trebuie sa isi tina cartea pe frunte fara sa o vada. Adversarii au voie sa o vada. Scopul jocului este ca la sfarsit sa ai cartea cea mai mare (sa te feresti de cea mai mica carte). Asa se face ca inaite de a se pune cartile pe masa, jucatorii au voie sa faca schimb de carti intre ei sau sa se convinga unii pe altii sa-si schimbe cartea cu una din teanc. Asadar trebuie sa se foloseasca de puterea lor de convingere pentru a-i influenta pe adversari sa faca schimb. Dupa ce toti sunt multumiti de schimburile facute, aseaza cartile pe masa sau pe podea si pot sa-si vada cartile. Jucatorul cu cartea cea mai mica pierde. Jucatorii au trei sanse dupa care sunt eliminati din joc.
Jocul e foarte distractiv dacă sunteți în stare să sfătuiti pe cineva cu o carte mai mare (de exemplu, Regele sau Asul) să renunțe la cartea sa și sa o schimbe cu alta.


Varianta de joc Poker indian cu setul de Poker. Acest joc se poate juca si cu setul de poker. Folosindu-ne de jetoane, putem paria inaite de a vedea cartile. Evident ca cel care are cartea mai mica, pierde. 

Varianta de joc, Poker indian cu alcool. La petreceri aceasta varianta de joc se poate face si cu pedeapsa de a bea alcool. 

imagine de pe rojofamily.com, jocuri de petrecere adulţi, jocuri cu alcool, jocuri cu carti de joc, jocuri pentru tineri, jocuri distractive, jocuri de petrecere, jocuri pentru adolescenţi, jocuri de familie, jocuri de societate, jocuri de petrecere, jocuri poker, indian poker, jocuri crestine, jocuri in biserica, jocuri cu tinerii, jocuri de societate , jocuri in casa, jicuri seara, jocuri amuzante, jocuri distractive, jocuri de carti, jocuri super