18 octombrie 2013

Marele vânt sufla (Vantul bate..)

Vârsta jucătorilor. De la 4 ani in sus

Durata: 10 de minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 5 jucatori in sus. Este un joc potrivit si pentru un grup mai mare de jucatori.

Obiective.
 Amuzament, Incurajarea interactiunii dintre membrii grupului. Dezvoltarea atentiei si dexteritatii.Dezvoltarea imaginatiei.

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior.

Materiale necesare. Nu sunt necesare.

Pregătirea jocului. Le spunem participantilor regulile de joc cat mai clar.


Cum se joaca " Marele vânt sufla . Formam un cerc larg din grupul de jucatori (la o distanta de un brat unul de celalalt). Acestea pot sta si pe scaune. Un jucator este ales sa fie "Vântul" si sta în mijlocul cercului. Cand Jocul începe persoana care este vântul începe sa se manifeste ca un vânt (învârtindu-se si rotindu-si bratele) si va spune "Marele Vânt Sufla…..".si va spune unele caracteristici ( de exemplu, "Marele Vânt sufla persoanele care au ochi albastrii", “persoanele care au haine rosii”, persoanele care adora ciocolata” etc.)  În acest moment ceilalti trebui sa declare clar ce "sufla" vântul si acea declaratie sa exprime adevarul despre ei. Adica  Toti jucatorii carora li se potrivesc afirmatiile, inclusiv "Vântul" trebuie sa se ridice în picioare si sa alerge prin cerc spre o pozitie care este libera. Când ajung la locurile dorite jucatorii se aseaza. Cel care nu reuseste sa-si gaseasca un loc va deveni "Marele Vânt" si jocul continua. Nu exista pierzator sau câstigator, exista numai distractie, multa distractie…