18 octombrie 2013

Gaseste-ti familia


Vârsta jucătorilor. De la 6 ani in sus

Durata: 10 -15  minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 10 jucatori in sus. Este un joc potrivit si pentru un grup mai mare de jucatori.

Obiective.
 Amuzament, Dezvolta atentia si reactia la stimuli. Miscare, Cunoasterea jucatorilor intre ei, Munca in echipa

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

 Materiale necesare.  Biletele de hartie.

Pregătirea jocului. Se pregatesc biletele de hartie pentru fiecare jucator. (Ar trebui sa fie cate 5 biletele pentru fiecare familie (Mama Popescu, Tata Popescu, fratele Popescu, sora Popescu, bunicul Popescu, etc.)  Le spunem participantilor regulile de joc cat mai clar.

Cum se joaca " Gaseste-ti familia ". Fiecare familie va avea un nume diferit însa aceleasi parti componente, o mama, un tata etc. La inceputul jocului fiecarui jucator îi este dat un biletel pe care acesta trebuie sa il schimbe cu fiecare jucator din camera (sa le paseze de la unii la ceilalti). Ei trebuie sa faca cât mai multe schimburi posibile si nu trebuie sa se uite la ele, sa stie ce contin decat atunci cand animatorul striga: "Gaseste-ti familia!". Jucatorii trebuie sa se mobilizeze sa-i gaseasca pe ceilalti membrii ai familiei lor. Când se gasesc, acestea trebuie sa se aseze în rând, pe jos, de la tata la copil, în linie. Ultima familie care se aseaza poate fi eliminata daca se hotaraste acest lucru.


Se pot juca mai multe runde. Animatorul poate sa dea instructiuni specifice cum ar fi: "Gaseste-ti familia fara sa vorbesti!".  

Varianta de joc Gaseste-ti familia pentru copii. Se pot folosi familii de animale.