5 septembrie 2013

Paseaza marul

Vârsta jucătorilor. De la 6 ani in sus

Durata: 10 minute

Numărul copiilor . Jocul se joacă cu de la 6 jucatori in sus. Aceasta activitate de intrecere se poate realiza si in grupuri mari

Obiective. amuzamentul participantilor, dezvoltarea capacitatii de cooperare in echipa, a atentiei si concentrarii

Spaţiul de joacă. în interior sau exterior

Materiale necesare. mere (mici dovlecei sau alte fructe mai mari)

Pregătirea jocului. Li se explica cat mai clar regulile de joc.

Cum se joacă "Paseaza marul" . Jucatorii se aseaza ori in perechi daca sunt in grup mic sau in sir indian daca este un grup mai mare. fiecare pereche sau sir de jucatori primeste cate un mar. Cand se da startul la joc participantii trebuie sa paseze marul fara sa se ajute de maini. In functie de varsta participantilor sunt mai multe feluri de a se pasa marul:
1. fie se tine marul intre genunchi si se paseaza 
2. fie se tine marul la gat si se paseaza mai departe tot la gat
3. fie se pune marul pe o farfurie de plastic subtire si se paseaza farfuria cu grija in asa fel incat sa nu cada marul

Oricare varianta va fi aleasa in cazul in care cade marul, stafeta se rea. Va castiga echipa care a terminat prima proba. 
Daca se paseaza in pereche, se poate alege un loc de pornire si unul de oprire, timp in care partenerii se deplaseaza in timp ce paseaza marul de la unul la celalalt.

sursa foto lolacta30b.blogspot.com, paseaza marul, jocuri cu mere, activitati de toamna, jocuri cu fructe, intreceri, stafete, jocuri si concursuri, idei de stafete, jocuri usoare, intreceri frumoase, intreceri simple, intreceri amuzante, jocuri pentru tineri, jocuri de petrecere, intreceri cu fructe, pass the apple, activitati copii de toamna, activitati de toamna, jocuri de toamna,jocuri pentru copii,